odborné sociální, dluhové a psychologické poradenství

Podzimní pouť doprovázela slunečná nálada

Slunečný den se plně podepsal na pohodě všech padesáti tří seniorů a jejich nejbližších, kteří přijali pozvání k podzimní společné pouti. Tu jsme svěřili Panně Marii, a tak hned po usazení do autobusu, jsme jí na pozdrav zazpívali několik písní z kancionálu a poté se společně modlili růženec, jako prosbu za naše potřeby i jako poděkování za všechno dobré, co každý den dostáváme. Ve Vranově u Brna se nás ujal náš rodák, otec Pavel Kříž, který nám byl průvodcem celeročně hojně navštěvovaného poutního místa, kde se také pořádají časté duchovní obnovy.

Společně jsme se modlili růženec a slavili mši svatou.

Po obědě a krátkém odpočinku jsme se opět přesunuli do prostor chrámu, kde jsme se dověděli o řádu Paulánů, který toto místo spravuje. Bratři nazvaní podle svého zakladatele svatého Františka z Pauly, který založil řád Nejmenších bratří, jsou na poutním místě pro všechny, kdo chtějí obnovit svůj život a touží po ztišení, zastavení se a setkání s Bohem. Prohlédli jsme si celoročně vystavený pohyblivý betlém, byly nám vysvětleny fresky a malby v chrámua také historie poutního místa a milostiplné sošky Panny Marie. "Bylo to moc zajímavé, jen mít víc času," zaznělo z úst jedné z poutnic. její spolusedící dodala: "Tady bych se nikdy bez zlínské Charity nedostala."

Rozloučili jsme se a zamířili na Velehrad, kde jsme prošli bránou milosrdenství a krátce nahlédli do prostor Stojanova gymnázia, kde nám pan jeho ředitel ukázal Slovanský a Zimní sál, i nově vybudovanou kapli.

"Příště nashledanou. Škoda, že už letos spolu nikam nevyjedeme," loučila se skupinka tří účastnic poutě.

VVOX53b7VV~P8~bc-omMFYqTVVPjEKf7%mBBRYsWV1QxQmT6hwm.CZia%mrx-95