Básně typu Mik.. Miku.. by letos neuspěly. Ani náhodou
8. prosince 2017 Články

Básně typu Mik.. Miku.. by letos neuspěly. Ani náhodou

Každým rokem vyvstane otázka, zda Mikulášská družina (ne)přijde do Klubu pod Kánoí, kam jsou každoročně zváni všichni zlínští chariťáci. A pokud přijde, začnou pracovat nervy, zvláště u těch lehce zlobivých, zda z klubu odejdou po svých, či je neveme pod křídlo padlý anděl. Ovšem úplně všem se orosují čela při představě, že družina bude chtít ... báseň. Letos se k tomu Mikulíáš postavil vzpřímeně a výše popsanému stresu předešel, jak jinak, než inovací. Přijde i s kolegy, nikdo nikoho nikam odnášet nebude. Ale recitovat se bude! Vlastní tvorba, dle jasných pravidel.

Dopis od Mikuláše

Vážení a milí,

přiblížil se zimní čas, stejně letos, jako vloni přijdu mezi Vás.

Tlak na inovaci sociálních služeb stále sílí, proto i ve mně dozrálo rozhodnutí, že novým trendům by bylo vhodné přiblížit i naše setkání. Nesmělým recitacím převzatých veršů, již odzvonilo, a nastává chvíle pro vlastní autorskou tvorbu, čímž inovaci učiníme za dost.

Věřte mi, že bych Vám velmi rád dal prostor pro individuální prezentaci vlastní tvorby, nicméně čas je neúprosný.

Pokuste se prosím o společné veršované dílo (báseň) Vašeho kolektivu, které mi při našem osobním setkání přednesete – formu prezentace (individuální či kolektivní ) zvolte dle vašeho společného uvážení. Do básně použijte, prosím, minimálně 10 slov z přiloženého seznamu.  

Charita – auto – motorka – nadšení - křídla – psanec – trolejbus – vigvam – čumák – kožich – růže – káva – telefon – mráz – tanec – koblížek – kožíšek – chlap – síla – pozvání – smích – paprsek – sníh – invalida – senior – bůček – obvaz – měsíc – slunce – úplněk – pes – koza – trpaslík – boty – ponožky – vepřoknedlozelo – praxe – teorie – prase – dýmka míru    

Věřím, že se budete dobře bavit a strávíte příjemně veselou adventní chvilku poezie.  

Na setkání s Vámi se všemi  se těší

Mikuláš

Básně typu Mik.. Miku... letos neměly šanci ...Básně typu Mik.. Miku... letos neměly šanci ...Básně typu Mik.. Miku... letos neměly šanci ...Básně typu Mik.. Miku... letos neměly šanci ...... a přišli. Mikuláš, andělé i s tím padlým... a přišli. Mikuláš, andělé i s tím padlým... a přišli. Mikuláš, andělé i s tím padlým... a přišli. Mikuláš, andělé i s tím padlým... a přišli. Mikuláš, andělé i s tím padlým... a přišli. Mikuláš, andělé i s tím padlým... a přišli. Mikuláš, andělé i s tím padlým... a přišli. Mikuláš, andělé i s tím padlým... a přišli. Mikuláš, andělé i s tím padlým... a přišli. Mikuláš, andělé i s tím padlým... a přišli. Mikuláš, andělé i s tím padlým... a přišli. Mikuláš, andělé i s tím padlým... a přišli. Mikuláš, andělé i s tím padlým... a přišli. Mikuláš, andělé i s tím padlým... a přišli. Mikuláš, andělé i s tím padlým... a přišli. Mikuláš, andělé i s tím padlým... a přišli. Mikuláš, andělé i s tím padlým... a přišli. Mikuláš, andělé i s tím padlým... a přišla i konkurence... a přišli. Mikuláš, andělé i s tím padlým