Je to na nich vidět, řekla sousedka nemocné paní, kterou navštěvují naše pečovatelky
10. listopadu 2017 Články

Svatá Anežka Česká, památka 13.listopadu, patronka charitních pečovatelek Kardinál František Tomášek, když byla Anežka prohlášena za svatou, řekl: „Její život má i po 700 letech mnoho co říci dnešní době. Příkladu královské dcery, která se cele věnovala všem potřebným, zvláště nemocným, by měli v nynější době, jež klade někdy příliš velký důraz na konzumní život, následovat všichni z nás. Nevidět jenom sebe, ale také toho druhého a být nablízku těm, kteří potřebují pomoc.“

„Je to na nich vidět,“ řekla sousedka nemocné paní, kterou navštěvují naše pečovatelky

A co že je ´na nich vidět´? Jejich láska ke starým lidem. Radost, jakou všechny pečovatelky, které v domě potkává, nosí. Když jednu z nich oslovila a politovala ji, že to s jí známou paní nemají děvčata jednoduché, tak ta ji ujistila, že to nevadí, že to není problém, že je to jen důsledek nemoci. Paní je uvnitř hodná a vždy se na sebe těší. „Víte, kéž by i o mne, až zestárnu, pečovala taková děvčata,“ řekla mi při loučení.

Potěšilo mne, že naše pečovatelky naplňují odkaz své patronky svaté Anežky, na které bylo také vidět, že se stará o nemocné a trpící s láskou. +Noela Frolková, pastorační asistentka

Závěrečná modlitba z breviáře

Bože, Tvá služebnice Anežka šla za Tvým voláním, zřekla se bohatství a zamilovala si chudobu, následovala Tvého ukřižovaného Syna a došla do nebeské radosti; na její přímluvu veď i nás, abychom nelpěli na věcech pomíjejících a dosáhli slávy věčné. Prosíme o to skrze Tvého Syna Ježíše Krista, našeho Pána, neboť on s Tebou v jednotě Ducha svatého žije a kraluje po všechny věky věků. Amen

Charitní pečovatelskou službu Zlín podporují Zlínský kraj - Finanční podpora z rozpočtu Zlínského kraje k zajištění dostupnosti sociálních služeb na území Zlínského kraje pro rok 2017, statutární město Zlín a dárci.