Když je člověku 25 let, má se určitě za čím ohlédnout
30. června 2017 Články

Když je člověku 25 let, má se určitě za čím ohlédnout

Výroční zpráva 2016 zveřejněna ... máme-li se ohlédnout v optice našeho poslání, musíme konstatovat, že za oněch 25 let jsme pomohli velkému množství potřebných. Neděláme si nároky na nějaký vděk za naši práci, na druhou stranu musím uznat, že nás vždy potěší, když dojde poděkování od uživatelů našich služeb nebo jejich rodin. Při hodnocení se také nemůžeme vyhnout zmínce o Tříkrálové sbírce...

... Jednak je to naše největší akce, v níž se v průběhu let angažovaly tisíce dobrovolníků a také je to pro nás nenahraditelný zdroj prostředků pro tak zvanou přímou pomoc, díky níž jsme mohli podpořit neuvěřitelné množství lidí v tíživých životních situacích. Bohužel jsme pomáhali i v situacích, kdy péče není hrazena z veřejného zdravotního pojištění.

Na titulní straně obálky fotografie ´Rodina´, archiv Charity ZlínVýše uvedené by nebylo možné, kdyby nebylo velkého množství nadšenců, kteří buď přímo u nás pracují, nebo pracovali a všech, kteří nám jakýmkoliv způsobem pomáhají a pomáhali. Nikdo nechodí do charity pracovat s vidinou zbohatnutí a v těch podmínkách, které naše společnost vytváří pro pracovníky v sociálních službách, je nutné konstatovat, že u nás pracují ve velké většině skuteční „srdcaři“, kteří chápou, že je spousta lidí, kteří se bez naší pomoci neobejdou, a že pokud k takovému člověku nedojdeme my, často nikdo další, kdo by pomohl, prostě není.

Závěr může být jenom jeden. Velmi a s velkou pokorou děkuji všem zaměstnancům minulým i současným a všem, kteří nám pomáhali a pomáhají.

Vlastimil Vajďák, ředitel Charity Zlín