odborné sociální, dluhové a psychologické poradenství

Kvalitní zázemí pečovatelské služby je základem pro kvalitně poskytovanou péči

Modernizace zázemí pečovatelské služby ukončena. Denní místnost, šatna, počítačová pracovna pečovatelek propojená s pracovnou sociálních pracovnic. Vše ´vonící novotou´ vysvětil Mons. Ivan Fišar, zlínský děkan. Společně pak s radní Zlínského kraje Michaelou Blahovou a náměstkem primátora Ing.et Ing. Jiřím Korcem, prostory oficiálně otevřeli.

Poděkování hostům za přijetí pozvání, poděkování za přízeň.

Poděkování těm, kteří se na realizaci záměru podíleli. A přání pečovatelkám, aby se ´v novém´ cítily jako doma.

Zlínská charitní pečovatelská služba poskytuje ambulatní a terénní službu dle zákona o sociálních službách. Provoz zajišťují více jak dvě desítky pracovníků, kteří doposud neměli společné zázemí, což se, vzhledem k drobné reorganizaci ve službě v polovině minulého roku, změnilo. Aby však bylo dosaženo maximálního komfortu pro pracovníky, který splňuje veškeré zákonné a především hygienické normy a prostory všem v maximální možné míře vyhovovaly, bylo potřeba realizovat úpravy, byť drobné, ale významné.

Prioritně šlo, v přízemí domu s pečovatelskou službou na ulici Broučkova, o vybourání příčky, čímž se propojila denní pracovna sociálních pracovnic s počítačovou místností terénních pracovníků v přímé péči. Dále se jednalo o revitalizaci podlah a stěn, elektromontáže, osazení nových osvětlovacích těles, výmalbu a neméně důležité rozvody zajišťující propojení počítačové sítě a její rozšíření. Nábytek zůstal ve velké míře stávající, i když pracovníkům byl dopřán nový kuchyňský kout v denní místnosti, modernizací prošla také šatna pracovníků. Zde se patří vyslovit poděkování statutárnímu městu Zlínu, vlastníku nemovitosti, za vstřícnost.

"Děkujeme vedení charity a hlavně naší paní vedoucí, která se také zasloužila o to, že máme tyto krásné prostory. Cítíme se tu velice dobře," řekla pracovnice pečovatelské služby s kyticí v ruce, kterou, za potlesku všech přítomných, předala vedoucí služby.

Revitalizace zázemí pro pracovníky terénní a ambulantní sociální služby byla hrazena částečně z projektu Tříkrálové sbírky 2016: ´Kvalitní zázemí pečovatelské služby je základem pro kvalitně poskytovanou péči´.

Sociální službu finančně podporují Zlínský kraj, statitární město Zlín a dárci. PeR

Také na facebooku Charity Zlín

telefon pracovní dny 07:30-15:30hodin