Náš Štípa Den, předprázdninové setkání
22. června 2017 Články

Náš Štípa Den, předprázdninové setkání

Každoročně se pracovníci zlínské Charity setkávají na sklonku června ve štípské farnosti, aby společně prožili nejen modlitbu, ale také trochu zábavy. Je vždy milé, když se přidají jejich děti, vnuci, partneři ... Dobrý Pane, děkujeme ti za to, že nás provázíš na cestách, děkujeme ti, že jsi nás přivedl i na toto setkání.

V příjemně vychlazeném kostele Narození Panny Marie příchozí přivítal otec František. Představil nedávnou událost, která byla součásti připomínkových akcí u příležitosti 75. výročí vypálení Lidic, kdy papež František první červnový den v Římě požehnal obraz Panny Marie Lidické českého malíře Zdirada Čecha

Obraz znázorňuje Pannu Marii z Palladia, která však namísto Ježíše drží v rukou prázdné plátno. Podle umělce byl Kristus také jedním z těch, kdo byli v Lidicích ´zabiti´: „V Lidicích se mluví o 173 zastřelených mužích, avšak nemluví se o tom, že když rabovali kostel, rozdupali Tělo Páně, tedy zopakovali Golgotu. Byl tam tedy jednosto sedmdesátý čtvrtý zabitý,“ vysvětlil Zdirad Čech.

Připomínku 75. výročí lidické tragédie uzavřela v Římě mše svatá v titulárním kostele sv. Marcelina a Petra, kde bude také obraz Panny Marie Lidické trvale umístěn.

Po krátké adoraci přišel čas na zábavu pro děti i dospělé. A také drobné občerstvení. A jak jinak, než buřty z ohně, bylo třeba přece trošku přitopit, vždyť ve stínu bylo "jen" něco mále přes 30°C ;-). A bylo velkým potěšením, že ani letos paní Dáša nezklamala a opět připravila soutěžení včetně odměn. Tentokrát se tipovalo "Co na to Češi". 

Děkujeme otci Františkovi a sestrám Karmeilitánkám ve Štípě za možnost setkávat se v krásném prostředí.

Pavla Romaňáková, projektová manažerka

Náš Štípa Den 2017Náš Štípa Den 2017Náš Štípa Den 2017