Nezůstávejte úplně sami
21. dubna 2017 Články

Nezůstávejte úplně sami

Svatý Jeroným: "Slávou Boží je lidská bytost, která je plně živá" S radostí šíříme zprávu o existenci Společenství vdov a vdovců, z. s.. Člověk je bytost vztahová, vztah k druhému člověku je pro něj základní potřebou. A mezi ovdovělými dvojnásobnou. Vždyť víra se nedá žít sólo, Bůh je v srdci každého člověka. Společenství nabízí pomocnou ruku všude tam, kde je nouze, strádání, bolest. realizuje přednášky, setkání, společné modlitby, poutní zájezdy atp..

Plán akcí na rok 2017

• 26. 1. Modlitební setkání v kapli Reginy – prosby za jednotu křesťanů, za všechny oběti násilí a válek, osobní díky a prosby
  • 16. 2. Setkání v kapli kláštera s modlitbou chval a díků
  • 2. 3. Regina – přednáška: „UTAH a život mormonů“, Ing. A. Kusbach PhD
  • 6. 4. Jednodenní postní duchovní obnova – Mons. Josef Nuzík
  • 12. - 13.5. poutní místa dědictví UNESCA: Zelená hora, Český Krumlov – náměstí, přejezd do rakous. Lince, nocleh, dopoledne prohlídka historických míst 27.5. desáté jubilejní setkání ve Štípě, bohatý program a významní hosté
  • 11. 6. – 17. 6. společný pobyt na sv. Hostýně s denními výjezdy do okolí (lázně Teplice, Kelč, lázně Kostelec, Bystřice…)
  • září společný pobyt ve slovenských lázních Nimnice
  • 19.10. přednáška: „Jak nejlépe udržet svěží mysl a paměť do pozdního věku“
  • 26. – 29.11. Adventní duchovní obnova Velehrad, exercitátor P. Petr Bulvas
  • 12.12. tradiční adventní setkání na Regině, hlavní celebrant Mons. Josef Nuzík

Podrobnosti budou vždy včas uvedeny na plakátku, v Životě farností, změna programu nebo hosta je možná