Tak nějak asi vypadá Ježíškova dílna …
4. prosince 2017 Články

Tak nějak asi vypadá Ježíškova dílna …

Poděkování dárcům projektu ´Vánoční balíček´ "Jé, tady snad bydlí Ježíšek," vydechla překvapená paní doručovatelka, když přišla s páteční zásilkou do, balíčky zaskládané, kanceláře zlínské Charity. Bylo opravdu nač se dívat. Celá jedna stěna byla zaskládána úhledně zabalenými třiapadesáti dárky všech velikostí a kupou sladkostí. Tak nějak si děti asi představují dílnu, kde TO má před Vánocemi Ježíšek všechno nachystané, než začne nadělovat ...

Pro nás, když jsme s Vámi mohli hovořit o lásce, s jakou jste vstupovali do akce - jsou ty balíčky naplněné opravdu něčím výjimečným. Říkala mi jedna z vás: „Na tuto akci se těším celý rok. Nakupování dětem v ne až tak daleké Ukrajině, si opravdu užívám. Baví mně snad víc, než nakupování pro mé blízké, kteří mají všeho dost, zatímco tady vím, že děti budou mít velkou radost a vše přijmou s vděčností.“

Když jsem Vaše dárky viděla, prožívala jsem velkou radost - nad láskou, s jakou obdarováváte potřebné malé i ty větší děti. Jistě i pro nás všechny, kteří jsme se akce zúčastnili, znamená, že si vánoční radost prodloužíme ještě daleko po Vánocích.

A tak děkuji Vám všem, kteří jste zastoupeni od dětí školního věku až po seniory, za Vaši důvěru. Balíčky v pondělí, 4.prosince 2017, opustily Zlín, byly převezeny do Olomouce, kde se setká všech 341 balíček z celé olomoucké arcidiecéze. Odtud pak budou pokračovat do cílových měst. Tam pak do sirotčinců a sociálně slabých rodin, kde je děti i se sladkostmi, které se povezou zvlášť, budou v prvních lednových dnech nového roku dostávat.

Požehnaný čas přeje Noela Frolková

Pozn.: Vánoční balíček. To je název projektu, který od roku 2008 každoročně realizuje Arcidiecézní charita Olomouc. Ta má na Ukrajině předem vytipované děti ze sociálně slabých rodin nebo dětských domovů, jimž zajistí v naší zemi dárek, který je jim předávám v době slavení svátků v lednu nového roku. Děti jsou ve městech Bortniky, Kolomyja, Lopatyn, Ternopil a Chmeľnyckyj.

Tak nějak asi vypadá Ježíškova dílna … Poděkování dárcům projektu ´Vánoční balíček´Tak nějak asi vypadá Ježíškova dílna … Poděkování dárcům projektu ´Vánoční balíček´Tak nějak asi vypadá Ježíškova dílna … Poděkování dárcům projektu ´Vánoční balíček´Tak nějak asi vypadá Ježíškova dílna … Poděkování dárcům projektu ´Vánoční balíček´Padesát jedno dítko obdarované ze Zlína, k tomu dva balíčky drogerie a několik kilogramů sladkostí ... To je Vánoční balíček 2017 (předání 2018)