odborné sociální, dluhové a psychologické poradenství

Mám velkou radost, že se občas dějí zázraky

O setkáních a drobných příhodách Jany Č. (1)

Paní Jana Černá pracuje ve zlínském azylovém domě pro maminky s dětmi již devatenáct let. Za tu dobu se setkala s mnoha lidmi. Setkala se s uživateli služby, jejich příbuznými či rodinami. Setkala se s příznivci služby a organizace, podporovateli a také dárci. Je tedy pravděpodobné, že občas se přihodí více či méně očekávané setkání, příhoda, kde výše jmenovaní hrají nějakou roli.

Když je člověku 25 let, má se určitě za čím ohlédnout

Výroční zpráva 2016 zveřejněna

... máme-li se ohlédnout v optice našeho poslání, musíme konstatovat, že za oněch 25 let jsme pomohli velkému množství potřebných. Neděláme si nároky na nějaký vděk za naši práci, na druhou stranu musím uznat, že nás vždy potěší, když dojde poděkování od uživatelů našich služeb nebo jejich rodin. Při hodnocení se také nemůžeme vyhnout zmínce o Tříkrálové sbírce...

Zahradní slavnost po devatenácté

Zručnost, přesnost, důvtip, šikovnost, to vše mohly uplatnit po celé páteční odpoledne děti, které se zapojily do soutěží připravených Unií Kompas. Pozadu se zapojením přítomných ale nebyli ani ti, kteří přinesli zábavu. Ať už šlo o kouzelníka, tanečníky, zpěváky, dýdžeje či chcete-li gramoměniče a další, kteří přijali na odpoledne pozvání. Jsme rádi, že to přijala i více než stovka holek, kluků, maminek a tátů, babiček i dědů, tetiček či strýčků. Jsme rádi, že se všichni příjemně bavili. Jsme rádi za vyřčené: "A za rok na shledanou!"

Fašaňku, fašaňku, velká noc bude, kdo nemá kožucha, zima mu bude

Malé, velké, tenké, tlusté, hlučné, barevné i truchlící masky a harmonika, ozembuch a pro náš region méně obvyklé dudy. Ale i koblihy, čaj a možná něco navrch. To bylo veselí nejen u zlínského charitního azylového domu, ale i v Naději, kde celá masopustní výprava přišla potěšit uživatele Domu pokojného stáří.

Markéta Sternatová je díky charitnímu domovu Viktorce dobrou mámou

Azylový dům pomáhá osobám v nepříznivé sociální situaciKdyž jsem do zlínského azylového domu přišla, byla jsem uzlíček nervů, který nevěděl, jak dá dohromady svůj život, natož se dobře postarat o tenkrát tříměsíční dceru. Ale díky všem zaměstnancům jsem tady našla opravdu domov pro sebe i svoji dceru. Vyřešila veškeré své problémy a dala se do pořádku hlavně po psychické stránce. Nyní jsem vyrovnaným člověkem připraveným začít novou etapu svého života a hlavně dobrou mámou. Sternatová Markéta

Otec malého Františka našel v azylovém domě maximální oporu

Azylový dům pomáhá osobám v nepříznivé sociální situaciPo rozvodu jsem zůstal sám se synem. Pak jsem ztratil práci a dostal se do finanční tísně a ztrátě bydlení. Nezbylo nic jiného, než požádat o přijetí do azylového domu. Zpočátku jsem měl obavy, ale ty se brzo rozptýlily a můj život, a tím i život mého syna, dostal směr a cíl. Bylo toho hodně na zařizování a sám bych to tak snadno nezvládl. Sociální pracovnice mi velmi pomáhaly, což dobře působilo i na syna. Ještě jednou jim za vše děkuji. Františkův táta

Svatá Zdislava z Lemberka, patronka Charitního domova pro matky s dětmi v tísni Zlín

Předposlední květnový den je každoročně připomínána památka svaté Zdislavy (∗1220 †1252), patronky služby azylové ubytování. "Zdislava pečovala o čtyři děti, byla dobrou matkou," objasňuje volbu lonjEKt79brv5f4uK7N_, vedoucí sociální služby. Svatá Zdislava je patronkou rodin, českého národa. Mezi atributy, s nimiž je zobrazována, patří děti (v případě loga azylového domu ruce dětí chráněné dlaněmi dospělých), vinná réva a břečťan či erb lvice.

Prosím a děkuji. Slova, která otevírají dveře k srdcím

Často u nás, v Charitním domově pro matky s dětmi v tísni Zlín, slýcháváme dvě slovíčka, která jsou klíčem k poskytované službě, tedy naší práci a která otvírají dveře k srdcím – PROSÍM A DĚKUJI. Možná to zní příliš jednoduše, ale skrývají se v nich dlouhé a mnohdy smutné příběhy jednotlivých maminek a jejich dětí.

Zahradní slavnost je plnoletá

Co přinesla v pořadí už osmnáctá Zahradní slavnost? Soutěžení s Unií Kompas. Veselé kouzlení Pavla Křižana, divadelní soubor STUDIO T s ukázkou z Vodnické pohádky, po dálnici D1 přispěchal :-) i klaun Ronald Mc´Donald. S napětím byla očekávána ukázka práce místních městských policistů i s hodně hlasitě štěkajícím pejskem. A také se hrálo a zpívalo. Propásli jste pozvání? Tak za rok :-)

Pod šable, pod šable, aj pod obušky ...

Den otevřených dveří ukončil Fašank. Rozverná lidová tradice, plná barevných masek, hudby, dovádění, ale také hodování, zavítala odpoledne před Popeleční středou, opět do zlínského charitního azylového ubytování. Všichni příchozí, tedy nejen obyvatelky domova a jeho pracovníci, prošli sídlištěm, navštívili obyvatele Domu pokojného stáří zlínské Naděje, posléze se rozloučili s Basou, ochutnali koblihy. Nechyběla milá hudba v podání netradičního Tria Letná. A byl i ozembuch :-). Díky všem za super odpoledne!