odborné sociální, dluhové a psychologické poradenství

Můj (ne)obyčejný den v domácí zdravotnické a hospicové péči

Výroční zpráva Charity Zlín 2017

Vždy, když otevřu dveře naší služby poznám, zda mne některá z kolegyň předstihla. Nepsaným pravidlem je, že první příchozí uvaří kávu. Musím přiznat, že ta dnešní mi přijde vhod. S úderem sedmé vyrážím do terénu. Čeká mne deset zastávek u našich pacientů.

Týden se zlínským filmovým festivalem

Splnilo se nám přání! Díky vstřícnosti vedení Zlín Film Festival - Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež ve Zlíně, jsme strávili slunečné dny v Nadační zóně, v Sadu Svobody, kde jsme se, ve sněhově bílém stánku, nepřetržitě věnovali dětem. Každý den jsme kreativně tvořili, každý den jsme ´plackovali´. A jako bonus jsme připravili Festivalovou knihu vzkazů 2018 ´děti seniorům´. Bylo velkým potěšením radovat se z kreseb, výrobků, ale i slov dětí: "Včera jsem Vás podpořil s kamarádem, dnes jsem přivedl svoji sestru." A čím že se u nás platilo? No přece úsměvem!

CharitaZlin KaJaLuPaZ a SoJa: výzvu plníme téměř na sto procent

Celkem 369 km za sedm pracovních dnů, pravidelnost jízd téměř 100% = CharitaZlin KaJaLuPaZ a SoJa Do práce na kole - Auto*Mat. Je na čase se představit

KaJaLuPaZ a SoJa = KAmča JAna LUboš PAvla Zdeňka a SOňa

Zlínská Charita ´bloguje´

Blog Charity Zlín je zde pro Vás - přijměte tedy pozvání!

Blog je webová aplikace obsahující příspěvky většinou jednoho editora na jedné webové stránce. Nejčastěji bývají zobrazovány v obráceném chronologickém pořadí (nejnovější nahoře). Autor se nazývá blogger (někteří píší jedno g), veškeré blogy a jejich vzájemné vztahy blogosféra. Slovo blog vzniklo stažením a poté zkrácením anglického web log, v češtině zhruba znamená webový zápisník. Zdroj: Wikipedie. otevřená encyklopedie

Charita Zlín KaJaLuPaZ a SoJa

Myslíte, že se někde něco nepovedlo? Nikoliv. KaJaLuPaZ (s technickým jištěním SoJa) je název týmu, který se zavázal, že se v květnu zapojí do výzvy

• A) Společná Snídaně v Trávě
  • B) Do Práce Na Kole

Charita Zlín má svého ´Pracovníka roku 2017´

Peníze jsou v každém oboru lidské činnosti důležité a je to tak i u nás. Ale co je pro mě mnohem důležitější, a ne jenom pro mě, ale především pro uživatele našich služeb je to, že často společně se svojí prací přináší naši pracovníci lidem i srdce na dlani. Potom můžeme říkat, že nejen podáváme ruku v nesnázích, ale často přinášíme i trochu radosti těm, kteří jsou často ve složitých životních situacích. A to si myslím je důležitější, než peníze. Tuto nadhodnotu je proto nutné ocenit. Ocenění jsme nazvali, jak jinak, než ´Ruka podaná v nesnázích´.

Lidský a profesionální přístup sester ocenil Pavel Vavruša

Ošetřovatelky jsou zde pro pacienty, kteří jejich pomoc potřebujíVážený pane řediteli, děkuju za dosavadní práci a přeju hodně zdaru v další, velmi záslužné činnosti. Vlivem řady neduhů se špatně pohybuju, nejsem schopen se plně o sebe postarat. Ošetřují mně zdravotní sestry z úseku domácí péče. Velmi oceňuji lidský přístup, komunikaci, ochotu. Poděkujte, prosím pracovníkům, kteří pomáhají těm, kteří to potřebují. Vyhovět všem potřebám není jednoduché. Každý jsme jiný. S bolestmi, starostmi, náladami. Ing. Pavel Vavruša

Za více než sedmiletou péči o Amálii Matůšovou, poděkoval její syn

Pečovatelky podporují uživatele v jejich setrvání v domácím prostředíPaní Vlčková, jménem celé rodiny děkuji všem, kteří se starali o naši maminku. Ať již to byly pečovatelky, nebo zdravotní sestry

Ať Vám dá náš Pán potřebnou sílu a ochotu pomáhat starším lidem zmírnit utrpení a těžkosti stáří. Vděčně děkuje P.Emil Matůšů, SDB

Nehledejte pomoc s péčí o vaše blízké pět minut po dvanácté, informujte se o možnostech podpory včas

Nepříznivý zdravotní stav či věk jsou nejčastější důvody, kdy se člověk stává závislým na pomoci druhých. Pokud je to jen trochu možné, a to v případě druhého jmenovaného, tedy vyššího věku možné je, je rozumné vědět kde požádat o radu, pomoc, podporu, je rozumné vědět, jak Vám v nastalé situaci mohou ulehčit profesionálové. A nejen to. Je moudré učinit i další krok, jímž je podání žádosti o poskytnutí služby. Tedy nejen pobytové, ale i té ambulantní či terénní. Mnohé mají naplněnou kapacitu a není v jejich silách zahájit péči ze dne na den.

Domácí hospicová péče funguje spolehlivě přes 20 let, není třeba za ni připlácet

V posledních dnech se v tisku i na internetu (např. aktuálně.cz, Hospodářské noviny) dočítá česká veřejnost o špatně nastavených podmínkách financování hospicové péče poskytované v domácím prostředí a o nemožnosti doprovázet umírajícího pacienta více než 30 dní. „Rádi bychom uvedli věci na pravou míru. Domácí hospicová péče je poskytovaná už přes 20 let, a to Charitou Česká republika. Navíc je hrazena z veřejného zdravotního pojištění a žádné časové lhůty ji neomezují,“ vysvětluje Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních aktivit Charity ČR.

telefon pracovní dny 07:30-15:30hodin