odborné sociální, dluhové a psychologické poradenství

CharitaZlin KaJaLuPaZ a SoJa: výzvu plníme téměř na sto procent

Celkem 369 km za sedm pracovních dnů, pravidelnost jízd téměř 100% = CharitaZlin KaJaLuPaZ a SoJa Do práce na kole - Auto*Mat. Je na čase se představit

KaJaLuPaZ a SoJa = KAmča JAna LUboš PAvla Zdeňka a SOňa

Zlínská Charita ´bloguje´

Blog Charity Zlín je zde pro Vás - přijměte tedy pozvání!

Blog je webová aplikace obsahující příspěvky většinou jednoho editora na jedné webové stránce. Nejčastěji bývají zobrazovány v obráceném chronologickém pořadí (nejnovější nahoře). Autor se nazývá blogger (někteří píší jedno g), veškeré blogy a jejich vzájemné vztahy blogosféra. Slovo blog vzniklo stažením a poté zkrácením anglického web log, v češtině zhruba znamená webový zápisník. Zdroj: Wikipedie. otevřená encyklopedie

Charita Zlín KaJaLuPaZ a SoJa

Myslíte, že se někde něco nepovedlo? Nikoliv. KaJaLuPaZ (s technickým jištěním SoJa) je název týmu, který se zavázal, že se v květnu zapojí do výzvy

• A) Společná Snídaně v Trávě
  • B) Do Práce Na Kole

Uživatele pečovatelské služby nejvíce těší ochota pečovatelek

Trvale nás zajímá, jak jsou uživatelé spokojeni ... s Charitní pečovatelskou službou

Do dotazníkového šetření, ve kterém se mohli uživatelé vyjádřit ke kvalitě služby, projevit svoji (ne)spokojenost, se zapojila více než polovina oslovených osob. Dotazník obsahoval jedenáct položek, téměř u všech měli uživatelé prostor k individuálnímu vyjádření. Názorů uživatelů, které slouží ke zkvalitňování služby, si velmi vážíme.

Paní Denisa Hanělová poděkovala za péči o svého dědečka

Pečovatelky podporují uživatele v jejich setrvání v domácím prostředíDobrý den paní Vlčková, už nějaký čas dochází k mému dědečkovi holky z Vaší pečovatelské služby. Velice si pochvaluje Alenku Pavlovskou i Aničku Plškovou, protože jsou to děvčata šikovná, které opravdu pracují srdíčkem a to já sama dobře vím. Jen tak někdo takovou práci dělat nemůže. Také zmínil mladou drobnou paní, která byla při první návštěvě. Nejspíš myslel Barboru Bridovou. Každopádně děkujeme moc všem za pomoc. Denisa Hanělová

Poslankyně Alena Gajdůšková vyjádřila obdiv a úctu pečovatelkám

Pečovatelskou službu navštívila poslankyně Alena Gajdůšková a Tomáš Šenkeřík, předseda Sociální komise města Zlína. Krátce podebatovali s vedoucí služby a přítomnými pečovatelkami. Oba ocenili nové, dle jejich slov velmi hezké zázemí na Broučkově ulici, kde služba sídlí. V závěru setkání vyjádřili svůj obdiv a hlubokou úctu před všemi, kdo toto velmi odpovědné povolání, spíše však poslání, vykonávají. Rovněž nabídli svou pomocnou ruku a spolupráci při řešení problematiky sociálně zdravotního pomezí a dalších problémů, které se mohou při této práci vyskytnout.

Charita Zlín má svého ´Pracovníka roku 2017´

Peníze jsou v každém oboru lidské činnosti důležité a je to tak i u nás. Ale co je pro mě mnohem důležitější, a ne jenom pro mě, ale především pro uživatele našich služeb je to, že často společně se svojí prací přináší naši pracovníci lidem i srdce na dlani. Potom můžeme říkat, že nejen podáváme ruku v nesnázích, ale často přinášíme i trochu radosti těm, kteří jsou často ve složitých životních situacích. A to si myslím je důležitější, než peníze. Tuto nadhodnotu je proto nutné ocenit. Ocenění jsme nazvali, jak jinak, než ´Ruka podaná v nesnázích´.

Pochvala a spokojenost uživatelů je milou odměnou

Svatá Anežka Česká, památka 13.listopadu, patronka charitních pečovatelek

Jan Pavel II. napsal o naší patronce: „Sytila hladové, ošetřovala nemocné, pečovala o přestárlé, povzbuzovala bezradné a tak byla schopna šířit pokoj a smíření, dodávat útěchu a vlévat novou naději."  A o to se snažíme i my, což dokazují následující řádky.

Je to na nich vidět, řekla sousedka nemocné paní, kterou navštěvují naše pečovatelky

Svatá Anežka Česká, památka 13.listopadu, patronka charitních pečovatelek

Kardinál František Tomášek, když byla Anežka prohlášena za svatou, řekl: „Její život má i po 700 letech mnoho co říci dnešní době. Příkladu královské dcery, která se cele věnovala všem potřebným, zvláště nemocným, by měli v nynější době, jež klade někdy příliš velký důraz na konzumní život, následovat všichni z nás. Nevidět jenom sebe, ale také toho druhého a být nablízku těm, kteří potřebují pomoc.“