odborné sociální, dluhové a psychologické poradenství

Paní Denisa Hanělová poděkovala za péči o svého dědečka

Pečovatelky podporují uživatele v jejich setrvání v domácím prostředíDobrý den paní Vlčková, už nějaký čas dochází k mému dědečkovi holky z Vaší pečovatelské služby. Velice si pochvaluje Alenku Pavlovskou i Aničku Plškovou, protože jsou to děvčata šikovná, které opravdu pracují srdíčkem a to já sama dobře vím. Jen tak někdo takovou práci dělat nemůže. Také zmínil mladou drobnou paní, která byla při první návštěvě. Nejspíš myslel Barboru Bridovou. Každopádně děkujeme moc všem za pomoc. Denisa Hanělová

Poslankyně Alena Gajdůšková vyjádřila obdiv a úctu pečovatelkám

Pečovatelskou službu navštívila poslankyně Alena Gajdůšková a Tomáš Šenkeřík, předseda Sociální komise města Zlína. Krátce podebatovali s vedoucí služby a přítomnými pečovatelkami. Oba ocenili nové, dle jejich slov velmi hezké zázemí na Broučkově ulici, kde služba sídlí. V závěru setkání vyjádřili svůj obdiv a hlubokou úctu před všemi, kdo toto velmi odpovědné povolání, spíše však poslání, vykonávají. Rovněž nabídli svou pomocnou ruku a spolupráci při řešení problematiky sociálně zdravotního pomezí a dalších problémů, které se mohou při této práci vyskytnout.

Charita Zlín má svého ´Pracovníka roku 2017´

Peníze jsou v každém oboru lidské činnosti důležité a je to tak i u nás. Ale co je pro mě mnohem důležitější, a ne jenom pro mě, ale především pro uživatele našich služeb je to, že často společně se svojí prací přináší naši pracovníci lidem i srdce na dlani. Potom můžeme říkat, že nejen podáváme ruku v nesnázích, ale často přinášíme i trochu radosti těm, kteří jsou často ve složitých životních situacích. A to si myslím je důležitější, než peníze. Tuto nadhodnotu je proto nutné ocenit. Ocenění jsme nazvali, jak jinak, než ´Ruka podaná v nesnázích´.

Pochvala a spokojenost uživatelů je milou odměnou

Svatá Anežka Česká, památka 13.listopadu, patronka charitních pečovatelek

Jan Pavel II. napsal o naší patronce: „Sytila hladové, ošetřovala nemocné, pečovala o přestárlé, povzbuzovala bezradné a tak byla schopna šířit pokoj a smíření, dodávat útěchu a vlévat novou naději."  A o to se snažíme i my, což dokazují následující řádky.

Je to na nich vidět, řekla sousedka nemocné paní, kterou navštěvují naše pečovatelky

Svatá Anežka Česká, památka 13.listopadu, patronka charitních pečovatelek

Kardinál František Tomášek, když byla Anežka prohlášena za svatou, řekl: „Její život má i po 700 letech mnoho co říci dnešní době. Příkladu královské dcery, která se cele věnovala všem potřebným, zvláště nemocným, by měli v nynější době, jež klade někdy příliš velký důraz na konzumní život, následovat všichni z nás. Nevidět jenom sebe, ale také toho druhého a být nablízku těm, kteří potřebují pomoc.“

Za více než sedmiletou péči o Amálii Matůšovou, poděkoval její syn

Pečovatelky podporují uživatele v jejich setrvání v domácím prostředíPaní Vlčková, jménem celé rodiny děkuji všem, kteří se starali o naši maminku. Ať již to byly pečovatelky, nebo zdravotní sestry

Ať Vám dá náš Pán potřebnou sílu a ochotu pomáhat starším lidem zmírnit utrpení a těžkosti stáří. Vděčně děkuje P.Emil Matůšů, SDB

Řád Elišky Přemyslovny si odneslo patnáct žen. Oceněnou je i Michaela Rafajová

„Když jsem slyšela, jaké ženy ocenění přebírají, byla jsem v údivu. Nezakládám školy, nejsem spisovatelka, ani veřejně známá a přesto jsem tady a přebírám takovéto poděkování za svoji práci. Uvědomila jsem si, jak je to pěkné, že mne charita na cenu nominovala. Cítila jsem se opravdu moc dobře a řekla si, že bych měla ve svém životě také ´něco´ udělat,“ řekla Michaela Rafajová, která ocenění vnímá jako poděkování celému kolektivu zlínské pečovatelské služby.

Nehledejte pomoc s péčí o vaše blízké pět minut po dvanácté, informujte se o možnostech podpory včas

Nepříznivý zdravotní stav či věk jsou nejčastější důvody, kdy se člověk stává závislým na pomoci druhých. Pokud je to jen trochu možné, a to v případě druhého jmenovaného, tedy vyššího věku možné je, je rozumné vědět kde požádat o radu, pomoc, podporu, je rozumné vědět, jak Vám v nastalé situaci mohou ulehčit profesionálové. A nejen to. Je moudré učinit i další krok, jímž je podání žádosti o poskytnutí služby. Tedy nejen pobytové, ale i té ambulantní či terénní. Mnohé mají naplněnou kapacitu a není v jejich silách zahájit péči ze dne na den.

Domácí hospicová péče funguje spolehlivě přes 20 let, není třeba za ni připlácet

V posledních dnech se v tisku i na internetu (např. aktuálně.cz, Hospodářské noviny) dočítá česká veřejnost o špatně nastavených podmínkách financování hospicové péče poskytované v domácím prostředí a o nemožnosti doprovázet umírajícího pacienta více než 30 dní. „Rádi bychom uvedli věci na pravou míru. Domácí hospicová péče je poskytovaná už přes 20 let, a to Charitou Česká republika. Navíc je hrazena z veřejného zdravotního pojištění a žádné časové lhůty ji neomezují,“ vysvětluje Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních aktivit Charity ČR.