odborné sociální, dluhové a psychologické poradenství

Nehledejte pomoc s péčí o vaše blízké pět minut po dvanácté, informujte se o možnostech podpory včas

Nepříznivý zdravotní stav či věk jsou nejčastější důvody, kdy se člověk stává závislým na pomoci druhých. Pokud je to jen trochu možné, a to v případě druhého jmenovaného, tedy vyššího věku možné je, je rozumné vědět kde požádat o radu, pomoc, podporu, je rozumné vědět, jak Vám v nastalé situaci mohou ulehčit profesionálové. A nejen to. Je moudré učinit i další krok, jímž je podání žádosti o poskytnutí služby. Tedy nejen pobytové, ale i té ambulantní či terénní. Mnohé mají naplněnou kapacitu a není v jejich silách zahájit péči ze dne na den.

Domácí hospicová péče funguje spolehlivě přes 20 let, není třeba za ni připlácet

V posledních dnech se v tisku i na internetu (např. aktuálně.cz, Hospodářské noviny) dočítá česká veřejnost o špatně nastavených podmínkách financování hospicové péče poskytované v domácím prostředí a o nemožnosti doprovázet umírajícího pacienta více než 30 dní. „Rádi bychom uvedli věci na pravou míru. Domácí hospicová péče je poskytovaná už přes 20 let, a to Charitou Česká republika. Navíc je hrazena z veřejného zdravotního pojištění a žádné časové lhůty ji neomezují,“ vysvětluje Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních aktivit Charity ČR.

Malé střípky z činnosti Domovinky - centra služeb seniorům 2017

Domovinka vytváří podmínky k tomu, aby uživatelé mohli prožívat důstojné stáří v maximální sociální interakci se svým okolím, a současně je směruje ke zvýšení jejich sociokulturní úrovně. Velký důraz je kladen na posilování vlastní samostatnosti uživatelů a jejich motivace k vlastní iniciativě při realizaci denních programů.

Motto: ´Není dobré, aby člověk byl sám´

Charita ČR představí na Velehradě web domácí hospicové péče

Ilustrační snímek Lubomír Kotek

Na Dnech lidí dobré vůle na Velehradě seznámí Charita ČR veřejnost s novými webovými stránkami, které představí principy domácí hospicové péče a její charitní střediska přehledně na jednom místě.

Když je člověku 25 let, má se určitě za čím ohlédnout

Výroční zpráva 2016 zveřejněna

... máme-li se ohlédnout v optice našeho poslání, musíme konstatovat, že za oněch 25 let jsme pomohli velkému množství potřebných. Neděláme si nároky na nějaký vděk za naši práci, na druhou stranu musím uznat, že nás vždy potěší, když dojde poděkování od uživatelů našich služeb nebo jejich rodin. Při hodnocení se také nemůžeme vyhnout zmínce o Tříkrálové sbírce...

Domácí hospicová péče

Hospicová (paliativní) péče v domácím prostředí pacienta

Hospicovou péči o umírající přímo u nich doma, poskytují Charity v Olomouckém kraji a částech kraje Jihomoravského, Zlínského a Pardubického téměř dvacet let.

"Být člověku nablízku, být s ním, to je to nejdůležitější - v lásce, v životě i v umírání."

Elisabeth Kübler - Ross

Domovinka: Den Otevřených Dveří

místo: Zálešná I/3222, termín: 20.4.2017, v čase 9:00 - 17:00 hodin

Zlínská Domovinka zve veřejnost k návštěvě služby, na jejíž adresu dcera jednoho z uživatelů napsala: "Můj tatínek v centru doslova rozkvetl. Uvědomila jsem si, jak mnoho Vaše zařízení dělá nejen pro klienty, ale zejména pro rodinné příslušníky."

Přijďte nahlédnout pod pokličku jedinečné a velmi potřebné sociální služby

Děkujeme za péči, věnovanou mému tatínkovi, Břetislavu Ševců

Pan Břetislav Ševců byl v centru moc spokojenýDěkujeme všem. Výrazně jste přispěli ke spokojenému stáří mého otce. Na společné akce se velice těšil, s oblibou nám o nich ještě dlouho poté vyprávěl. Děkujeme za kreativní vyplnění všedních dnů, které jsme nemohli s ním trávit my. Jsme přesvědčeni, že pobyt u Vás mu dělal radost a rozptýlil špatné myšlenky, které stáří s sebou přináší. Doufáme, že i on byl přínosem a dokázal svým charakterem zpříjemnit dny. Patří Vám velké uznání a dík! Ludmila Janků

Pan Rudolf Divílek se vždy těšil na veškeré dění v Domovince

Pan Rudolf Divílek se těšil ze všech činností ...Dovolte, abych poděkovala za Vaši záslužnou činnost. Můj bratr navštěvoval Domovinku (nyní je v domově pro seniory), kam se vždy těšil, ať už na setkání s klienty a příjemným personálem, tak na činnosti, kterými klientům nejen vyplňujete čas v centru strávený, ale hlavně je obohacujete o nové poznatky, učíte je novým dovednostem. Přeji Vám spoustu spokojených babiček a dědečků, kteří se k Vám budou pořád těšit, stejně, jako můj bratr. Hana Černá

Nejen senioři se setkali s místopředsedou poslanecké sněmovny a krajskou radní

Domovinku - zlínské centrum denních služeb pro seniory navštívil místopředseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Jan Bartošek, jehož doprovázela radní Zlínského kraje Michaela Blahová. Příležitost pozdravit se s nimi, podebatovat o sociálních službách i terénní ošetřovatelské, mělo také vedení organizace. Poděkování za příjemné setkání.

Video kanál Zlínského kraje https://www.youtube.com/embed/nELfMQUnqMo