odborné sociální, dluhové a psychologické poradenství

Můj (ne)obyčejný den v centru denních služeb seniorům

Výroční zpráva Charity Zlín 2017

Vstávání je radostné, i když je pátá ranní. Těším na uživatele i spolupracovníky. Zažívám s nimi štěstí a cítím (vím), jak je mám neskonale ráda. Je to tak silné, že ji to musím někdy říct. Sice ne moc často, ale vždyť oni to stejně ví. Práce mne zkrátka naplňuje ...

Týden se zlínským filmovým festivalem

Splnilo se nám přání! Díky vstřícnosti vedení Zlín Film Festival - Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež ve Zlíně, jsme strávili slunečné dny v Nadační zóně, v Sadu Svobody, kde jsme se, ve sněhově bílém stánku, nepřetržitě věnovali dětem. Každý den jsme kreativně tvořili, každý den jsme ´plackovali´. A jako bonus jsme připravili Festivalovou knihu vzkazů 2018 ´děti seniorům´. Bylo velkým potěšením radovat se z kreseb, výrobků, ale i slov dětí: "Včera jsem Vás podpořil s kamarádem, dnes jsem přivedl svoji sestru." A čím že se u nás platilo? No přece úsměvem!

CharitaZlin KaJaLuPaZ a SoJa: výzvu plníme téměř na sto procent

Celkem 369 km za sedm pracovních dnů, pravidelnost jízd téměř 100% = CharitaZlin KaJaLuPaZ a SoJa Do práce na kole - Auto*Mat. Je na čase se představit

KaJaLuPaZ a SoJa = KAmča JAna LUboš PAvla Zdeňka a SOňa

Zlínská Charita ´bloguje´

Blog Charity Zlín je zde pro Vás - přijměte tedy pozvání!

Blog je webová aplikace obsahující příspěvky většinou jednoho editora na jedné webové stránce. Nejčastěji bývají zobrazovány v obráceném chronologickém pořadí (nejnovější nahoře). Autor se nazývá blogger (někteří píší jedno g), veškeré blogy a jejich vzájemné vztahy blogosféra. Slovo blog vzniklo stažením a poté zkrácením anglického web log, v češtině zhruba znamená webový zápisník. Zdroj: Wikipedie. otevřená encyklopedie

Charita Zlín KaJaLuPaZ a SoJa

Myslíte, že se někde něco nepovedlo? Nikoliv. KaJaLuPaZ (s technickým jištěním SoJa) je název týmu, který se zavázal, že se v květnu zapojí do výzvy

• A) Společná Snídaně v Trávě
  • B) Do Práce Na Kole

Tradiční pouť pro seniory na svatý Hostýn se uskutečnila v den svátku svatého Marka

Vážení pracovníci Charity Zlín, jménem účastníků pouti děkuji za laskavý a trpělivý doprovod. Velmi si Vaší práce vážíme a přejeme do dalších dnů hodně zdraví, síly a pohody. Poutníci prožili krásný den u Panny Marie svatohostýnské. Mši svatou, křížovou cestu u venkovních zastavení i svátostné požehnání vedl P. Michal Zahálka (křížovou cestu v kapli pro méně pohyblivé pastorační asistentka). Ten nám kladl na srdce, abychom se radovali, i když nás někdy něco trápí. Vážení chariťáci věřte, že všichni odcházeli do svých domovů plni nové naděje. Jarmila Maliňáková

Uživatelé centra denních služeb se v zařízení cítí velmi dobře

Trvale nás zajímá, jak jsou uživatelé spokojeni ... s Domovinkou-centrem pro seniory

A nejen uživatelé. Poprvé bylo krátké dotazníkové šetření připraveno i pro rodinné příslušníky. Ti, kteří se zapojili, jsou spokojeni, služba naplňuje jejich očekávání. Informace získané při úvodní schůzce hodnotí jako srozumitelné, naprosto dostačující. Co je neoslovuje, je zapojení se k podpůrným skupinám pečujících, což zlínská Charita nabízí.

Charita Zlín má svého ´Pracovníka roku 2017´

Peníze jsou v každém oboru lidské činnosti důležité a je to tak i u nás. Ale co je pro mě mnohem důležitější, a ne jenom pro mě, ale především pro uživatele našich služeb je to, že často společně se svojí prací přináší naši pracovníci lidem i srdce na dlani. Potom můžeme říkat, že nejen podáváme ruku v nesnázích, ale často přinášíme i trochu radosti těm, kteří jsou často ve složitých životních situacích. A to si myslím je důležitější, než peníze. Tuto nadhodnotu je proto nutné ocenit. Ocenění jsme nazvali, jak jinak, než ´Ruka podaná v nesnázích´.

Barvy podzimu, zahradní komponované odpoledne na vlně country

Již tradiční multigenerační setkání při dobré muzice, za dobrého slova, s dobrými přáteli, neméně dobrým sezonním občerstvením a jako vždy s dobrou obsluhou v zahradě Domovinky-centra služeb seniorům

Akci finančně podpořilo statutármí město Zlín a dárci.

Nehledejte pomoc s péčí o vaše blízké pět minut po dvanácté, informujte se o možnostech podpory včas

Nepříznivý zdravotní stav či věk jsou nejčastější důvody, kdy se člověk stává závislým na pomoci druhých. Pokud je to jen trochu možné, a to v případě druhého jmenovaného, tedy vyššího věku možné je, je rozumné vědět kde požádat o radu, pomoc, podporu, je rozumné vědět, jak Vám v nastalé situaci mohou ulehčit profesionálové. A nejen to. Je moudré učinit i další krok, jímž je podání žádosti o poskytnutí služby. Tedy nejen pobytové, ale i té ambulantní či terénní. Mnohé mají naplněnou kapacitu a není v jejich silách zahájit péči ze dne na den.

telefon pracovní dny 07:30-15:30hodin