odborné sociální, dluhové a psychologické poradenství

Putovali jsme do Jaroměřic u Jevíčka

Na fyzicky náročnější zářijovou pouť se tentokrát vydala skupina odvážných seniorů ze Zlína i okolí. Po dvou hodinách jízdy autobusem, naše kroky směřovaly z Jaroměřic u Jevíčka, od kostela Všech svatých, po strmém kopci za rozjímání nad 11 zastaveními pozoruhodné křížové cesty na Horu Kalvárii. Naším milým průvodcem byl P. Tomáš Wojciak z řádu pasionistů.

Jaroměřická hora pak svými sakrálními objekty v mnohém připomíná jeruzalémskou Kalvárii – Golgotu. Hlavním cílem naší poutě byl tentokrát kostel zasvěcený Povýšení Svatého kříže (foto), který právě letos slavil 300 let od slavnostního vysvěcení (14. září 1713). Kdo ještě nebyl v Jeruzalémě, mohl se alespoň v duchu přenést tam, kde Ježíš Kristus trpěl a zemřel za nás, protože tento kostel byl vystavěn podle vzoru baziliky Hrobu Páně v Jeruzalémě.

Další milou zastávkou byly Javoříčské jeskyně, které mě osobně ukazují na velikost Stvořitele svým kouzlem a krásou a taky na krásu času, který je potřebný při vytváření tak úžasného díla.  Všem vyslovuji nabídku na objednání CD s výběrem fotografií pořízených Charitou Zlín, a to do 4.září na mobilním čísle 731 646 933 v pracovní dny od 9:00 – 15:00; následně budou ponechány k převzetí ve farní kanceláři.

sr. Sylvia Medňanská, pastorační asistentka

telefon pracovní dny 07:30-15:30hodin