odborné sociální, dluhové a psychologické poradenství

Týden se zlínským filmovým festivalem

Splnilo se nám přání! Díky vstřícnosti vedení Zlín Film Festival - Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež ve Zlíně, jsme strávili slunečné dny v Nadační zóně, v Sadu Svobody, kde jsme se, ve sněhově bílém stánku, nepřetržitě věnovali dětem. Každý den jsme kreativně tvořili, každý den jsme ´plackovali´. A jako bonus jsme připravili Festivalovou knihu vzkazů 2018 ´děti seniorům´. Bylo velkým potěšením radovat se z kreseb, výrobků, ale i slov dětí: "Včera jsem Vás podpořil s kamarádem, dnes jsem přivedl svoji sestru." A čím že se u nás platilo? No přece úsměvem!

CharitaZlin KaJaLuPaZ a SoJa: výzvu plníme téměř na sto procent

Celkem 369 km za sedm pracovních dnů, pravidelnost jízd téměř 100% = CharitaZlin KaJaLuPaZ a SoJa Do práce na kole - Auto*Mat. Je na čase se představit

KaJaLuPaZ a SoJa = KAmča JAna LUboš PAvla Zdeňka a SOňa

Zlínská Charita ´bloguje´

Blog Charity Zlín je zde pro Vás - přijměte tedy pozvání!

Blog je webová aplikace obsahující příspěvky většinou jednoho editora na jedné webové stránce. Nejčastěji bývají zobrazovány v obráceném chronologickém pořadí (nejnovější nahoře). Autor se nazývá blogger (někteří píší jedno g), veškeré blogy a jejich vzájemné vztahy blogosféra. Slovo blog vzniklo stažením a poté zkrácením anglického web log, v češtině zhruba znamená webový zápisník. Zdroj: Wikipedie. otevřená encyklopedie

Charita Zlín KaJaLuPaZ a SoJa

Myslíte, že se někde něco nepovedlo? Nikoliv. KaJaLuPaZ (s technickým jištěním SoJa) je název týmu, který se zavázal, že se v květnu zapojí do výzvy

• A) Společná Snídaně v Trávě
  • B) Do Práce Na Kole

Uživatelé odborného poradenství si nejvíce cení vstřícného přístupu

Trvale nás zajímá, jak jsou uživatelé spokojeni ... s Občanskou poradnou Charity Zlín

Celkem jedno sto dvacet šest uživatelů služby, což je téměř polovina z těch, kterým pracovníci poskytli odborné sociální poradenství, se zapojilo během celého roku do anonymního dotazníkového šetření. Názorů všech, kteří službu aktivně využívají, si velmi vážíme, neboť slouží k jejímu zkvalitňování.

Zveme vás do zákulisí sbírky Kontejner pro Haiti. Prostřednictvím videa

Koloběžky haitským dětem poslala firma Tempish

Olomouc, Haiti – Půl roku sbírání, třídění, čištění, oprav, nakládání… To byla humanitární sbírka Kontejner pro Haiti. Školní batohy, míče a koloběžky i zdravotní berle a ortézy v těchto dnech už využívají malí Haiťané z Gonaïves a Baie de Henne. Tamní školy mají další vybavení a nábytek. Se šlapacími šicími stroji, látkami, metry a dalšími potřebami už pracují ženy v nové šicí dílně pod centrem sestřiček z řádu sv. Josefa… Půl roku práce stálo za to. Děkujeme Vám za podporu. Nahlédněte s námi do zákulisí sbírky prostřednictvím krátkého videa.

Caritas CARES report: Výzkum mezi odborníky zjistil, že chudoba je v Česku dědičná

Dluhy v Česku mají mají i děti. Ilustrační snímek Jakub Žák

Během odborné konference s podtitulkem Sociální situace v České republice pohledem Charity byla 13. února v Evropském domě v Praze představena zpráva Caritas CARES report 2017. Zpráva vznikla na základě šetření v síti Charity Česká republika a popisuje sociální situaci mladých lidí na našem území. Do projektu se zapojily charity ze 17 evropských zemí.

Charita Zlín má svého ´Pracovníka roku 2017´

Peníze jsou v každém oboru lidské činnosti důležité a je to tak i u nás. Ale co je pro mě mnohem důležitější, a ne jenom pro mě, ale především pro uživatele našich služeb je to, že často společně se svojí prací přináší naši pracovníci lidem i srdce na dlani. Potom můžeme říkat, že nejen podáváme ruku v nesnázích, ale často přinášíme i trochu radosti těm, kteří jsou často ve složitých životních situacích. A to si myslím je důležitější, než peníze. Tuto nadhodnotu je proto nutné ocenit. Ocenění jsme nazvali, jak jinak, než ´Ruka podaná v nesnázích´.

Panu Janovi se dostalo vyslechnutí i podpory

Občanská poradna podává ruku v nesnázíchPřed prázdninama tohoto roku jsem se ocitl ve velmi vážné a tíživé životní situaci. Proto jsem navštívil Charitu Zlín. Byl jsem velmi příjemně překvapen ochotou zaměstnanců Občanské poradny. Vyprávěl jsem jim svůj smutný příběh. Pracovnice mne vyslechla a pomohla mi s řešením mé situace, sdělila mi kontakty na nízkoprahové zařízení, pomohla mi vyřídit dávky hmotné nouze. Díky této pomoci jsem mohl začít žít nový a lepší život. Jan

Pomoc s prodlevou splátek i emoční podpora v nepříznivé životní situaci

svatý František z Assisi, patron Občanské poradny Charity Zlín, 4.října památka

Služba poskytuje anonymní odborné poradenství těm, kteří se ni obrátí. Prioritou je, že lidé mající problémy nejsou na ně sami. Snahou je uživatele motivovat k aktivnímu řešení situace, nikoliv za uživatele situaci řešit.

Pracovní neschopnost je pro většinu lidí nevítanou. Ne jinak to bylo u paní Aleny ...

telefon pracovní dny 07:30-15:30hodin