odborné sociální, dluhové a psychologické poradenství

Umíme pomoci i maminkám samoživitelkám a mladým rodinám

... jež jsou na hranici sociálního vyloučení

Občanská poradna Charity Zlín poskytuje anonymní odborné sociální a dluhové poradenství osobám v krizi, jež svoji situaci považují za vlastními silami nezvladatelnou. Věkově doposud převažovali dospělí a senioři. Nyní stále častěji službu vyhledávají rodiny s dětmi, či samoživitelé. Těm tato umí nejen podat informaci, ukázat směr, ale umí také poskytnou materiální pomoc.

Pětina rodin v Česku se potýká s chudobou

Každá pátá česká rodina s nezaopatřenými dětmi se nachází ve špatné ekonomické situaci, v absolutních číslech jde o 233 tisíc rodin z celé České republiky. Nejhorší situace je podle aktuálního průzkumu Charity ČR v rodinách s rodiči ve věku nad 40 let.

Domeček bude brzy v původním stavu. I díky Vám, napsali manželé Doležalovi

Občanská poradna pomáhá řešit uživatelům jejich nepříznivou životní situaciVážený pane řediteli, dovolte nám, abychom Charitě Zlín touto cestou poděkovali za materiální pomoc. Poté, co u nás požár zničil vybavenou ložnici, i prostřednictvím Vás cítíme, jak se o celou naši rodinu Pán Bůh stará. Také díky Vám se nám daří dávat domeček a jeho vybavení postupně do původního stavu. Myslíme na Vás v modlitbách. Ať Vám Pán vše odplatí svým požehnáním! Manželé Alžběta a Antonín Doležalovi s Eliškou, Františkem a Martínkem

Pečující rovněž potřebují péči

Může se nám zdát, že nejvíce náročné je zvládnout péči o našeho blízkého, skloubit péči a starost o svou vlastní rodinu a domácnost. Patrně nejtěžší a nejdůležitější však bude, při celodenní péči, najít si čas pro sebe samého.

Pečující rovněž potřebují péči v reportáži Televize TVS

Dvanáct otázek pro dvanáct uživatelů. Ti službu hodnotí velmi kladně

Občanská poradna pomáhá řešit uživatelům jejich nepříznivou životní situaciDotazník o kvalitě a spokojenosti. To je název dokumentu, který je uživatelům odborného sociálního poradenství předkládán. "Velmi si vážíme těch, kteří byli ochotni vyplnit náš anonymní dotazník. Jejich názory jsou pro nás významným bodem ke zkvalitňování terénně i ambulantně poskytované sociální služby," uvedla Jana Strouhalová, vedoucí poradny.

Vozík pro Kristýnku od Tří králů ...

Kašpar, Melichar a Baltazar byli dobrými vyslanci

Když se sobotní lednové ráno sešli tři kamarádi, aby s kasičkou jako Tři králové koledovali pro potřebné, netušili, co je na celodenní pouti zasněženou městkou částí Štípa čeká. Netušili to ještě ani ve chvíli, kdy zazvonili na zvonek v rodině Kristýnky. Dveře se otevřely, králové předali poselství, zanotovali koledu, podali cukříky. Ruku k tříkrálové zapečetěné kasičce natáhnul desetiletý Staník ...

Svatý František z Assisi, patron desetileté zlínské Občanské poradny

Každoročně čtvrtého října je připomínána památka svatého Františka z Assisi (1182 †1226), jež je patronem poradny pro schopnost ´dobrého rádce a vyjednavače míru´.

Svatý František z Assisi je jedním z nejpopulárnějších světců. Říká se o něm, že postavil první jesličky, že kázal ptáčkům, že šel cestou radikální chudoby. Jeho první životopisec Tomáš Celano říká: „Síla lásky z něho udělala bratra všech tvorů. Proto se nelze divit, že ho Kristova láska učinila ještě víc bratrem těch, do jejichž duše vtiskl Stvořitel svůj obraz.“

Prázdniny neskončily jen dětem, ale i sběru a výdeji ošacení

Opět je námi přijímáno ošacení funkční a čisté (vyprané, potvrzení z čistírny není požadováno), vše praktických materiálů i střihů pro děti, ženy i muže, obuv (nejlépe teplá zejména pro muže), to vše bez poplatku. Nebude odmítnuto ani ložní prádlo, ručníky, čistící a hygienické potřeby (mýdlo, tělový i vlasový šampon, deodorant, manikúra, hřeben, zrcátko, zubní kartáček atp.). Odmítnuto bude ošacení nečisté, mokré nebo zatuchlé, vybavení domácnosti (skříně, postele, kuchyňské linky) a elektrospotřebiče (ledničky, pračky, žehličky apod.).

Královské dary pomáhají, tříkrálová sbírka je u nás zmiňována celoročně

Tělesně postižené šestileté dívence pomáhá pohybová terapie zajišťující stabilizaci a trénování svalů, pohybů končetin a dalších částí těla. Díky příspěvku ze sbírky ve výši 10.000 korun může terapii pravidelně odebírat. Děkujeme králům i dárcům!
Jste to právě vy, kdo také pomoc potřebují? Či je to někdo z Vašeho okolí? Ozvěte se nám. Během celého roku je námi v regionu Zlínsko realizována tak zvaná přímá pomoc potřebným, kdy z výtěžku sbírky velkou část poukazujeme na materiální pomoc například právě rodičům dětí s tělesným postižením.

Pohled do srdce

"Je zajímavé, že když člověk trpí nebo ho něco bolí a plně si to uvědomuje, tak si řekne: „To snad není pravda, že to tak dlouho trvá.“ Ale krásné chvíle takto neprožíváme, většinou je jenom přeletíme. A přitom kdybychom je prožívali taky tak naplno, řekneme: „To je krásné, že to tak dlouho trvá.“ V každém okamžiku by pak byla věčnost. Je to zase o tom, kde je mé srdce." Rozhovor s ´naší´ sestrou Růženkou vedla Jana Hajdová, časopis Rodinný život