odborné sociální, dluhové a psychologické poradenství

Díky pečovatelkám nemusela paní Vlasta Svobodová opustit svůj domov

Pečovatelky v terénu pomáhají všem,kteří podporu potřebujíDobrý den, paní Vlčková, chtěla bych Vám, za celou rodinu, moc poděkovat. S Vaší pomocí jsme mohli o maminku pečovat až do konce doma, v prostředí, ve kterém žila posledních třicet let.

Vyřiďte, prosím, poděkování všem pečovatelkám, které k nám chodily a o maminku se staraly. Za celou rodinu Libuše Vystrčilová

Děkujeme za péči, věnovanou mému tatínkovi, Břetislavu Ševců

Pan Břetislav Ševců byl v centru moc spokojenýDěkujeme všem. Výrazně jste přispěli ke spokojenému stáří mého otce. Na společné akce se velice těšil, s oblibou nám o nich ještě dlouho poté vyprávěl. Děkujeme za kreativní vyplnění všedních dnů, které jsme nemohli s ním trávit my. Jsme přesvědčeni, že pobyt u Vás mu dělal radost a rozptýlil špatné myšlenky, které stáří s sebou přináší. Doufáme, že i on byl přínosem a dokázal svým charakterem zpříjemnit dny. Patří Vám velké uznání a dík! Ludmila Janků

Pan Rudolf Divílek se vždy těšil na veškeré dění v Domovince

Pan Rudolf Divílek se těšil ze všech činností ...Dovolte, abych poděkovala za Vaši záslužnou činnost. Můj bratr navštěvoval Domovinku (nyní je v domově pro seniory), kam se vždy těšil, ať už na setkání s klienty a příjemným personálem, tak na činnosti, kterými klientům nejen vyplňujete čas v centru strávený, ale hlavně je obohacujete o nové poznatky, učíte je novým dovednostem. Přeji Vám spoustu spokojených babiček a dědečků, kteří se k Vám budou pořád těšit, stejně, jako můj bratr. Hana Černá

Mariánka je fajn holka na vozíčku, jejíž ruce slábnou

Veřejná sbírka pro Mariánku stojí na startovací čáře

Jejím účelem je získávání finančních prostředků pro Mariánku Vaněčkovou *2005 ze Zlína, u níž byla diagnostikována spinální svalová atrofie. Finance budou využity ke zmírnění příznaků nemoci a zkvalitnění jejího života. Primárně rehabilitace, případný lázeňský pobyt, kompenzační pomůcky, potravinové doplňky, školní vybavenost ulehčující účast ve výuce, nutné bezbariérové úpravy, asistence.

Usměvavá Kristýnka je odkázána na pomoc druhých

Veřejná sbírka pro Kristýnku otevřena první dubnový den

Jejím účelem je získávání finančních prostředků pro Kristýnku Petříkovou *1998 ze Zlína, která je od narození postižená těžkou formou dětské mozkové obrny s mentální retardací. Finance budou využity na aktivity, které zabraňují nebo brzdí progresi onemocnění, na nákup kompenzačních pomůcek i potravinových doplňků, či na případné odborné zdravotní zákroky a následnou léčbu.

Už dvanáctým rokem pomáháte Anetce. Děkujeme Vám ...

Veřejná sbírka pro upovídanou  slečnu, jež potřebuje celodenní péči

"Lékaři nás zařadili do terapeutického programu. Nejedná se však o metodu hrazenou z pojištění. Proto musíme shánět finance jiným způsobem," řekla v roce 2006 maminka Anetky. "Všichni z rodiny jsme se snažili oslovovat firmy, přátele a kamarády. Nevím, jak dlouho bychom to ještě mohli zvládat, kdyby nám Charita Zlín nezačala, nejen prostřednictvím veřejné sbírky, pomáhat," dodal otec holčičky.

Domeček bude brzy v původním stavu. I díky Vám, napsali manželé Doležalovi

Občanská poradna pomáhá řešit uživatelům jejich nepříznivou životní situaciVážený pane řediteli, dovolte nám, abychom Charitě Zlín touto cestou poděkovali za materiální pomoc. Poté, co u nás požár zničil vybavenou ložnici, i prostřednictvím Vás cítíme, jak se o celou naši rodinu Pán Bůh stará. Také díky Vám se nám daří dávat domeček a jeho vybavení postupně do původního stavu. Myslíme na Vás v modlitbách. Ať Vám Pán vše odplatí svým požehnáním! Manželé Alžběta a Antonín Doležalovi s Eliškou, Františkem a Martínkem

Nejen senioři se setkali s místopředsedou poslanecké sněmovny a krajskou radní

Domovinku - zlínské centrum denních služeb pro seniory navštívil místopředseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Jan Bartošek, jehož doprovázela radní Zlínského kraje Michaela Blahová. Příležitost pozdravit se s nimi, podebatovat o sociálních službách i terénní ošetřovatelské, mělo také vedení organizace. Poděkování za příjemné setkání.

Video kanál Zlínského kraje https://www.youtube.com/embed/nELfMQUnqMo

Dvanáct otázek pro dvanáct uživatelů. Ti službu hodnotí velmi kladně

Občanská poradna pomáhá řešit uživatelům jejich nepříznivou životní situaciDotazník o kvalitě a spokojenosti. To je název dokumentu, který je uživatelům odborného sociálního poradenství předkládán. "Velmi si vážíme těch, kteří byli ochotni vyplnit náš anonymní dotazník. Jejich názory jsou pro nás významným bodem ke zkvalitňování terénně i ambulantně poskytované sociální služby," uvedla Jana Strouhalová, vedoucí poradny.

Když se pečovatelky vydají jako královny za koledou …

„My tři králové jdeme k vám,“ notují zlínské pečovatelky na chodbě jednoho z panelových domů a zvoní na zvonek. Nikdo neotevírá. Kroky míří k dalším dveřím. Otevírá bělovlasá žena, je více než zřejmé, že má lehce znehybněnou jednu stranu těla. Usměje se na děvčata a jejich dětský doprovod, vyslechne koledu, přispěje mincí. A vysloví přání: „Prosím vás, navštivte moji sousedku ...

Maminka Filípka si o Vánocích vzpomněla na předešlý domov

Azylový dům pomáhá osobám v nepříznivé sociální situaciHodně štěstí, zdraví a pohody Vám všem do nového roku 2017 přeje bývalá klientka se synem Filípkem. P.S. Vše je v pořádku, daří se nám zvládat to. Moc děkuji za pomoc.

Adresát: Charitní domov pro matky s dětmi v tísni Zlín ...

Pečovatelky a sestry Alena a Anna. I když nemají viditelná křídla, jsou Zlínskými anděly

Prvně letos oslovilo město Zlín veřejnost s žádostí o nominaci na udělení ´Zlínský anděl´ pro osobnosti z řad poskytovatelů sociálních služeb a organizací podílejících se na pomoci a podpoře těm, kteří obé potřebují. Zlínské anděly předávala, během Vánočního koncertu v obřadní síni radnice, i Bc. Kateřina Francová, náměstkyně primátora: „Oceňujeme pracovníky v sociálních službách i pracovníky sociálních odborů, kteří dělají mnoho pro druhé. Děkujeme jim drobností a hudebním dárkem, koncertem, který je zde již tradicí. Věřím, že tou se stane i Zlínský anděl."

Kolegyni Michaele Blahové děkujeme nejen za sebe, ale i za uživatele

1.11.2013 Charita Zlín, Domovinka-centrum denních služeb pro seniory, vedoucí služby

2.11.2016 Zlínský kraj, zvolena členkou krajské rady, oblast sociální věci, neziskový sektor

Kolegyni přejeme pomoc, ochranu a Boží požehnání při veškerém konání, dary Ducha svatého a moudrost při každém rozhodování a hlubokou radost, která zaplaví srdce každého, s nímž se setká!

Vozík pro Kristýnku od Tří králů ...

Kašpar, Melichar a Baltazar byli dobrými vyslanci

Když se sobotní lednové ráno sešli tři kamarádi, aby s kasičkou jako Tři králové koledovali pro potřebné, netušili, co je na celodenní pouti zasněženou městkou částí Štípa čeká. Netušili to ještě ani ve chvíli, kdy zazvonili na zvonek v rodině Kristýnky. Dveře se otevřely, králové předali poselství, zanotovali koledu, podali cukříky. Ruku k tříkrálové zapečetěné kasičce natáhnul desetiletý Staník ...

S laskavými pečovatelkami je pro paní Jarmilu Jančovou vše lehčí