odborné sociální, dluhové a psychologické poradenství

Mám velkou radost, že se občas dějí zázraky

O setkáních a drobných příhodách Jany Č. (1)

Paní Jana Černá pracuje ve zlínském azylovém domě pro maminky s dětmi již devatenáct let. Za tu dobu se setkala s mnoha lidmi. Setkala se s uživateli služby, jejich příbuznými či rodinami. Setkala se s příznivci služby a organizace, podporovateli a také dárci. Je tedy pravděpodobné, že občas se přihodí více či méně očekávané setkání, příhoda, kde výše jmenovaní hrají nějakou roli.

Oddlužení: paní Evě se dostalo odborné pomoci i psychické podpory

Občanská poradna podává ruku v nesnázích... obvolávala jsem pohledávky, o kterých jsem věděla, ale byla jsem někdy ve stavu, že jsem si myslela, že to nikdy nevyřídím. A v tom mi pan Pavel Hanke psychicky pomohl, abych byla trpělivá a nevzdávala to. Bylo to velmi těžké, věřitelé nereagovali a nezasílali mně exekuční podklady pro přípravu k oddlužení pro soud. Po roce mám v ruce schválení insolvence. Znovu děkuji Pavlovi Hanke za jeho vstřícnost, profesionalitu a psychickou podporu. Eva

Domácí hospicová péče funguje spolehlivě přes 20 let, není třeba za ni připlácet

V posledních dnech se v tisku i na internetu (např. aktuálně.cz, Hospodářské noviny) dočítá česká veřejnost o špatně nastavených podmínkách financování hospicové péče poskytované v domácím prostředí a o nemožnosti doprovázet umírajícího pacienta více než 30 dní. „Rádi bychom uvedli věci na pravou míru. Domácí hospicová péče je poskytovaná už přes 20 let, a to Charitou Česká republika. Navíc je hrazena z veřejného zdravotního pojištění a žádné časové lhůty ji neomezují,“ vysvětluje Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních aktivit Charity ČR.

Františku Dvorskému se dostalo obětavé a odborné péče s velkým lidským pochopením

CHPSDěkuji všem, kteří nám v posledním období života našeho tatínka pomáhali s péčí o něj. Vědomí, že nejsme, na pro nás tak složitou situaci sami a máme se o koho opřít, nám vše velmi usnadňovalo, dodávalo nám odvahu a možnost se o těžce nemocného tatínka postarat. Za to vám nepřestaneme být vdeční, opravdu si vážíme toho, co jste pro nás udělali a přejeme vám hodně zdraví a sil při vaší náročné práci. Milena Rafajová

Charita ČR představí na Velehradě web domácí hospicové péče

Ilustrační snímek Lubomír Kotek

Na Dnech lidí dobré vůle na Velehradě seznámí Charita ČR veřejnost s novými webovými stránkami, které představí principy domácí hospicové péče a její charitní střediska přehledně na jednom místě.

Když je člověku 25 let, má se určitě za čím ohlédnout

Výroční zpráva 2016 zveřejněna

... máme-li se ohlédnout v optice našeho poslání, musíme konstatovat, že za oněch 25 let jsme pomohli velkému množství potřebných. Neděláme si nároky na nějaký vděk za naši práci, na druhou stranu musím uznat, že nás vždy potěší, když dojde poděkování od uživatelů našich služeb nebo jejich rodin. Při hodnocení se také nemůžeme vyhnout zmínce o Tříkrálové sbírce...

Díky pečovatelkám nemusela paní Vlasta Svobodová opustit svůj domov

Pečovatelky v terénu pomáhají všem,kteří podporu potřebujíDobrý den, paní Vlčková, chtěla bych Vám, za celou rodinu, moc poděkovat. S Vaší pomocí jsme mohli o maminku pečovat až do konce doma, v prostředí, ve kterém žila posledních třicet let.

Vyřiďte, prosím, poděkování všem pečovatelkám, které k nám chodily a o maminku se staraly. Za celou rodinu Libuše Vystrčilová

Děkujeme za péči, věnovanou mému tatínkovi, Břetislavu Ševců

Pan Břetislav Ševců byl v centru moc spokojenýDěkujeme všem. Výrazně jste přispěli ke spokojenému stáří mého otce. Na společné akce se velice těšil, s oblibou nám o nich ještě dlouho poté vyprávěl. Děkujeme za kreativní vyplnění všedních dnů, které jsme nemohli s ním trávit my. Jsme přesvědčeni, že pobyt u Vás mu dělal radost a rozptýlil špatné myšlenky, které stáří s sebou přináší. Doufáme, že i on byl přínosem a dokázal svým charakterem zpříjemnit dny. Patří Vám velké uznání a dík! Ludmila Janků

Pan Rudolf Divílek se vždy těšil na veškeré dění v Domovince

Pan Rudolf Divílek se těšil ze všech činností ...Dovolte, abych poděkovala za Vaši záslužnou činnost. Můj bratr navštěvoval Domovinku (nyní je v domově pro seniory), kam se vždy těšil, ať už na setkání s klienty a příjemným personálem, tak na činnosti, kterými klientům nejen vyplňujete čas v centru strávený, ale hlavně je obohacujete o nové poznatky, učíte je novým dovednostem. Přeji Vám spoustu spokojených babiček a dědečků, kteří se k Vám budou pořád těšit, stejně, jako můj bratr. Hana Černá

Mariánka je fajn holka na vozíčku, jejíž ruce slábnou

Veřejná sbírka pro Mariánku stojí na startovací čáře

Jejím účelem je získávání finančních prostředků pro Mariánku Vaněčkovou *2005 ze Zlína, u níž byla diagnostikována spinální svalová atrofie. Finance budou využity ke zmírnění příznaků nemoci a zkvalitnění jejího života. Primárně rehabilitace, případný lázeňský pobyt, kompenzační pomůcky, potravinové doplňky, školní vybavenost ulehčující účast ve výuce, nutné bezbariérové úpravy, asistence.

Usměvavá Kristýnka je odkázána na pomoc druhých

Veřejná sbírka pro Kristýnku otevřena první dubnový den

Jejím účelem je získávání finančních prostředků pro Kristýnku Petříkovou *1998 ze Zlína, která je od narození postižená těžkou formou dětské mozkové obrny s mentální retardací. Finance budou využity na aktivity, které zabraňují nebo brzdí progresi onemocnění, na nákup kompenzačních pomůcek i potravinových doplňků, či na případné odborné zdravotní zákroky a následnou léčbu.

Už dvanáctým rokem pomáháte Anetce. Děkujeme Vám ...

Veřejná sbírka pro upovídanou  slečnu, jež potřebuje celodenní péči

"Lékaři nás zařadili do terapeutického programu. Nejedná se však o metodu hrazenou z pojištění. Proto musíme shánět finance jiným způsobem," řekla v roce 2006 maminka Anetky. "Všichni z rodiny jsme se snažili oslovovat firmy, přátele a kamarády. Nevím, jak dlouho bychom to ještě mohli zvládat, kdyby nám Charita Zlín nezačala, nejen prostřednictvím veřejné sbírky, pomáhat," dodal otec holčičky.

Domeček bude brzy v původním stavu. I díky Vám, napsali manželé Doležalovi

Občanská poradna pomáhá řešit uživatelům jejich nepříznivou životní situaciVážený pane řediteli, dovolte nám, abychom Charitě Zlín touto cestou poděkovali za materiální pomoc. Poté, co u nás požár zničil vybavenou ložnici, i prostřednictvím Vás cítíme, jak se o celou naši rodinu Pán Bůh stará. Také díky Vám se nám daří dávat domeček a jeho vybavení postupně do původního stavu. Myslíme na Vás v modlitbách. Ať Vám Pán vše odplatí svým požehnáním! Manželé Alžběta a Antonín Doležalovi s Eliškou, Františkem a Martínkem

Nejen senioři se setkali s místopředsedou poslanecké sněmovny a krajskou radní

Domovinku - zlínské centrum denních služeb pro seniory navštívil místopředseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Jan Bartošek, jehož doprovázela radní Zlínského kraje Michaela Blahová. Příležitost pozdravit se s nimi, podebatovat o sociálních službách i terénní ošetřovatelské, mělo také vedení organizace. Poděkování za příjemné setkání.

Video kanál Zlínského kraje https://www.youtube.com/embed/nELfMQUnqMo

Dvanáct otázek pro dvanáct uživatelů. Ti službu hodnotí velmi kladně

Občanská poradna pomáhá řešit uživatelům jejich nepříznivou životní situaciDotazník o kvalitě a spokojenosti. To je název dokumentu, který je uživatelům odborného sociálního poradenství předkládán. "Velmi si vážíme těch, kteří byli ochotni vyplnit náš anonymní dotazník. Jejich názory jsou pro nás významným bodem ke zkvalitňování terénně i ambulantně poskytované sociální služby," uvedla Jana Strouhalová, vedoucí poradny.