odborné sociální, dluhové a psychologické poradenství

Nejdříve obdiv a vzpomínky, pak splněné přání

Jarda, Milan a Zdeněk, v prvních lednových dnech pak Kašpar, Melichar a Baltazar. A to už pěkně dlouho, přesně tak dlouho, jak trvá projekt Tříkrálová sbírka Charity Česká republika. Své putování ulicemi Nivy ve Zlíně rozšířili o jeden ne zrovna malý dům. Vlastně domov. Domov pro seniory na protilehlém kopci na Burešově. "Je to radost," odpovídá na dotazy, proč právě tam vedou královské kroky, jeden z nich. Ani letos jej nevynechali.

Paní Denisa Hanělová poděkovala za péči o svého dědečka

Pečovatelky podporují uživatele v jejich setrvání v domácím prostředíDobrý den paní Vlčková, už nějaký čas dochází k mému dědečkovi holky z Vaší pečovatelské služby. Velice si pochvaluje Alenku Pavlovskou i Aničku Plškovou, protože jsou to děvčata šikovná, které opravdu pracují srdíčkem a to já sama dobře vím. Jen tak někdo takovou práci dělat nemůže. Také zmínil mladou drobnou paní, která byla při první návštěvě. Nejspíš myslel Barboru Bridovou. Každopádně děkujeme moc všem za pomoc. Denisa Hanělová

Poslankyně Alena Gajdůšková vyjádřila obdiv a úctu pečovatelkám

Pečovatelskou službu navštívila poslankyně Alena Gajdůšková a Tomáš Šenkeřík, předseda Sociální komise města Zlína. Krátce podebatovali s vedoucí služby a přítomnými pečovatelkami. Oba ocenili nové, dle jejich slov velmi hezké zázemí na Broučkově ulici, kde služba sídlí. V závěru setkání vyjádřili svůj obdiv a hlubokou úctu před všemi, kdo toto velmi odpovědné povolání, spíše však poslání, vykonávají. Rovněž nabídli svou pomocnou ruku a spolupráci při řešení problematiky sociálně zdravotního pomezí a dalších problémů, které se mohou při této práci vyskytnout.

Slzy štěstí, pevné objetí, radost i únava = 3k2018

Tříkrálová sbírka 2018 v Charitě Zlín = 339 zapečetěných kasiček = až 1.300 dobrovolníků v ulicích = 4 města vč.místních částí a 44 obcí. Podtrženo, sečteno = 32.715 kusů platidel, 1.994,8 m bankovek, 165,3 kg mincí.

Tříkrálové sbírka 2018 na Zlínsku = 2.104.879,-Kč = děkujeme Vám!

Šedesátpěttisíc jednostotřicetpět korun vynesly zlínské adventní benefice

´Pro dobrý pocit UteBe´, prodej náramků pro Veroniku, projekt studentek místní univerzity vynesl 34.302,-Kč. Do zapečetěné kasičky vhodili návštěvníci pohádky ´O mořských vílách´ 830,-pro Mariánku. O pár dnů později vyrobila na šest desítek svátečních dekorací zlínská floristka. ´Vánoční svícen pro Kristýnku´ navýšil dosavadní částku na účtu sbírky o 12.448,-Kč. A s radostí si odnášeli Betlémské světlo ze zlínského náměstí příchozí v ´Lucerničce pro Anetku´. Přispěli 17.555,-Kč. Děkujeme, že můžeme pomáhat těm, kteří podporu potřebují ♥ ♥ ♥

Paní Radana už ví, že přijetí nabídnuté pomoci není selháním

Obracím se na Vás v adventnim čase, kdy lidé rozjímají, vzpomínají a také se snaží pomáhat těm, kteří se ocitli v těžké životní situaci, podobně jako moje rodina. Chtěla bych se tedy s Vámi podělit o své myšlenky a pocity.

Žili jsme si jako normální spokojená rodina se dvěma krásnými a zdravými dětmi. Jednoho listopadového večera náš čtrnáctiletý syn doma zkolaboval a upadl do bezvědomí. Po velmi dlouho trvajících vyšetřeních mu lékaři diagnostikovali těžkou mozkovou příhodu.

Charita Zlín má svého ´Pracovníka roku 2017´

Peníze jsou v každém oboru lidské činnosti důležité a je to tak i u nás. Ale co je pro mě mnohem důležitější, a ne jenom pro mě, ale především pro uživatele našich služeb je to, že často společně se svojí prací přináší naši pracovníci lidem i srdce na dlani. Potom můžeme říkat, že nejen podáváme ruku v nesnázích, ale často přinášíme i trochu radosti těm, kteří jsou často ve složitých životních situacích. A to si myslím je důležitější, než peníze. Tuto nadhodnotu je proto nutné ocenit. Ocenění jsme nazvali, jak jinak, než ´Ruka podaná v nesnázích´.

Panu Janovi se dostalo vyslechnutí i podpory

Občanská poradna podává ruku v nesnázíchPřed prázdninama tohoto roku jsem se ocitl ve velmi vážné a tíživé životní situaci. Proto jsem navštívil Charitu Zlín. Byl jsem velmi příjemně překvapen ochotou zaměstnanců Občanské poradny. Vyprávěl jsem jim svůj smutný příběh. Pracovnice mne vyslechla a pomohla mi s řešením mé situace, sdělila mi kontakty na nízkoprahové zařízení, pomohla mi vyřídit dávky hmotné nouze. Díky této pomoci jsem mohl začít žít nový a lepší život. Jan

Pochvala a spokojenost uživatelů je milou odměnou

Svatá Anežka Česká, památka 13.listopadu, patronka charitních pečovatelek

Jan Pavel II. napsal o naší patronce: „Sytila hladové, ošetřovala nemocné, pečovala o přestárlé, povzbuzovala bezradné a tak byla schopna šířit pokoj a smíření, dodávat útěchu a vlévat novou naději."  A o to se snažíme i my, což dokazují následující řádky.

Je to na nich vidět, řekla sousedka nemocné paní, kterou navštěvují naše pečovatelky

Svatá Anežka Česká, památka 13.listopadu, patronka charitních pečovatelek

Kardinál František Tomášek, když byla Anežka prohlášena za svatou, řekl: „Její život má i po 700 letech mnoho co říci dnešní době. Příkladu královské dcery, která se cele věnovala všem potřebným, zvláště nemocným, by měli v nynější době, jež klade někdy příliš velký důraz na konzumní život, následovat všichni z nás. Nevidět jenom sebe, ale také toho druhého a být nablízku těm, kteří potřebují pomoc.“

Lidský a profesionální přístup sester ocenil Pavel Vavruša

Ošetřovatelky jsou zde pro pacienty, kteří jejich pomoc potřebujíVážený pane řediteli, děkuju za dosavadní práci a přeju hodně zdaru v další, velmi záslužné činnosti. Vlivem řady neduhů se špatně pohybuju, nejsem schopen se plně o sebe postarat. Ošetřují mně zdravotní sestry z úseku domácí péče. Velmi oceňuji lidský přístup, komunikaci, ochotu. Poděkujte, prosím pracovníkům, kteří pomáhají těm, kteří to potřebují. Vyhovět všem potřebám není jednoduché. Každý jsme jiný. S bolestmi, starostmi, náladami. Ing. Pavel Vavruša

Poděkování z Nemocnice Milosrdných bratří Vizovice patří i tříkrálovým koledníkům

Za pomoc Charitě Zlín jsme velmi vděčni a děkujeme také dárcům, kteří přispěli na dobrou a užitečnou věc. Finanční příspěvek z tříkrálové sbírky jsme použili na pořízení nového dorozumívacího zařízení ke komunikaci mezi sestrou a pacientem na 1.patře naší nemocnice. Systém nám již funguje a pacienti si tak mohou v případě potřeby kdykoliv přivolat pomoc. Ještě jednou děkujeme za dlouholetou pomoc a spolupráci, které si moc vážíme. Ing. Zdeňka Vlčková, ředitelka

Za více než sedmiletou péči o Amálii Matůšovou, poděkoval její syn

Pečovatelky podporují uživatele v jejich setrvání v domácím prostředíPaní Vlčková, jménem celé rodiny děkuji všem, kteří se starali o naši maminku. Ať již to byly pečovatelky, nebo zdravotní sestry

Ať Vám dá náš Pán potřebnou sílu a ochotu pomáhat starším lidem zmírnit utrpení a těžkosti stáří. Vděčně děkuje P.Emil Matůšů, SDB

Děkujeme za obětavý doprovod a trpělivý přístup k nám, dříve narozeným

Poděkování za trpělivý doprovod na Horu Matky Boží, KrálíkyRáda bych poděkovala za poutní zájezd na Horu Matky Boží. Počasí bylo už podzimní, to ale nikoho neodradilo z nadšení. Na místě nás přivítal rektor duchovní správy P.ICLic. Karel Moravec, jež navrhl projít v modlitbě křížovou cestu v ambitech. Pak už jsme společně slavili v bazilice před milostným obrazem Madony s Dítětem mši svatou. Byl čas na oběd, komentovanou prohlídku i návštěvu obchůdku. Se srdečným pozdravem účastnice zájezdu Jarmila Maliňáková a Lenka Skočovská

Řád Elišky Přemyslovny si odneslo patnáct žen. Oceněnou je i Michaela Rafajová

„Když jsem slyšela, jaké ženy ocenění přebírají, byla jsem v údivu. Nezakládám školy, nejsem spisovatelka, ani veřejně známá a přesto jsem tady a přebírám takovéto poděkování za svoji práci. Uvědomila jsem si, jak je to pěkné, že mne charita na cenu nominovala. Cítila jsem se opravdu moc dobře a řekla si, že bych měla ve svém životě také ´něco´ udělat,“ řekla Michaela Rafajová, která ocenění vnímá jako poděkování celému kolektivu zlínské pečovatelské služby.