Tradiční Fašank, i v roce 2019

Stane se z Vás na chvíli bába s nůší, žid, kobyla, či někdo (něco) zcela jiný?

Fašank, obecně řečeno karneval, se u azylového domu uskuteční před Popeleční středou i v roce letošním. Opět příchozí společně, v čele s medvědem, kašpárkem, zajíčkem a spostou dalších masek, projdou sídlištěm Jižní Svahy a navštíví dům pokojného stáří zlínské Naděje. Nebude chybět společné občerstvení, písnička, vyhodnocení nej... masky, ba ani pochování basy.

Tak neváhejte a přijďte za námi, těšíme se na Vás!

A pěkně po roce je čas si připomenout (viz.níže), co že jsou ty tradiční masky pro naše končiny. Předně je dobré říci, že masky masopustních průvodů měly svůj hluboký význam a symboliku. Každá z nich plnila určité poselství, měla svoji charakteristickou úlohu a typické chování.

Místo: SNP 4789, Zlín - Jižní Svahy
Termín: 5. 3. 2019, 15:30 — 5. 3. 2019, 17:00
Kategorie: Ostatní, Akce pro dobrovolníky, Akce pro veřejnost
  • Laufer - prakticky vede celý masopustní průvod; ještě předtím však žádá starostu o povolení, původně mohl plnit tuto roli pouze svobodný muž