Události z charitativní, zdravotní a humanitární činnosti, beneficí, kulturních a dalších činností organizace.

Zlínské pečovatelky převzaly ´sociální automobil´pro práci v terénu

Tento slavnostní okamžik prožili pracovníci pečovatelské služby již po třetí.

Sociální automobil je nejprestižnějším projektem poděbradské reklamní agentury KOMPAKT spol. s r.o., který je postaven na zcela jednoduché, ale podstatou velice závažné myšlence. Za spoluúčasti firem a společností se snaží o zdokonalení a obnovení vozového parku v zařízeních, která svou činnost zaměřují na péči, výchovu a vzdělání zdravotně, mentálně či jinak hendikepovaných lidí.

Tříkrálová sbírka 2019 na Zlínsku = 2.248.171Kč. Děkujeme Vám!

Slovo sbírka označuje soubor věcí, které jsou nashromážděny na jedno místo. Zde tedy zlínské tříkrálové: 50.000 letáků do poštovních schránek, 48.000 cukříků a 25.000 kalendáříků pro dárce, pro dobrovolníky v ulicích 1.380 originálních šátků, 1.380 keramických placek a 1.035 buttonků JsemKing, 345 zapečetěných a posléze otevřených kasiček se sluncem v zádech, mračnem nad hlavou, po zasněžených i holých cestách. 31.418 kusů českých platidel v délce 2.043 metrů, s hmotností mincí 155 kg. I to je Tříkrálová sbírka 2019 na Zlínsku.

Desátým rokem působí ve zlínské Charitě pastorační asistentka

Co si pod tím představit? O koho vlastně jde? Následující věta snad vysvětlí vše. Pastýřská péče znamená nejen vzít raněnou ovci na ramena a ošetřit ji, ale též ji uschopnit samostatně chodit.

Paní Noela Frolková, se zlínské Charitě upsala první říjnový den roku 2014. Je v pořadí druhou pastorační asistentkou, která v Charitě Zlín působí. Blíží se čas, kdy definitivně zavře dveře za desátým rokem ´pastýřské péče´ v organizaci.

Charita Zlín má svého ´Pracovníka roku 2018´

´Ruka podaná v nesnázích´. To není pouze vize zlínské Charity.

Je to název ocenění, které v čase adventním přebírá jeden pracovník organizace. Cenou je objímací polštář a i když je cena jenom jedna, každému ze zaměstnanců zlínské Charity patří malý kousek onoho polštářku.

Svatá Anežka, patronka služby, je naším vzorem v péči o druhé

Svatá Anežka Česká, 13. listopadu, památka „Sytila hladové, ošetřovala nemocné, pečovala o přestárlé, povzbuzovala bezradné a tak byla schopna šířit pokoj a smíření, dodávat útěchu a vlévat novou naději." (Jan Pavel II.)

Terénní pracovníci vyjíždějí denně do domácností, aby poskytli potřebnou péči starým a nemocným lidem. Nejen to. Mnohdy je čekají nečekané překážky ...

Patronem charitativních organizací je sv. Vincenc de Paul

27.září, Den charity, každoročně v den připomínky svátku sv. Vincence

„Paní Liduško, ty nehty máte jako čarodějnice. Řekněte rodině, ať vám to ostříhají. Vždyť je to hrůza!“ Hlas zdravotní sestřičky zněl pěkně nazlobeně a výzva byla určena paní ležící se mnou na nemocničním pokoji. A odpoledne se situace téměř na vlas stejně opakovala.  To když se mladá žena, tentokrát pro změnu vnučka paní Ludmily, velmi podobně zlobila: „Babi, řekni sestřičkám, ať ti ty nehty ostříhají, copak to nevidí, jak to máš dlouhé?“ ...

Barevnou Domovinku ocenilo i statutární město Zlín

Ve 22.ročníku zlínské soutěže Rozkvetlé město obdržela Domovinka-centrum služeb pro seniory zvláštní cenu v kategorii ´úprava okolí baťovských domků´.

Gratullace a velké poděkování všem, pracovníkům i uživatelům!

„Chceme vyjádřit dík všem, kteří věnují svůj čas i peníze pro zkrášlení nejen svého bydlení, ale zároveň i města.“ uvedla Kristýna Králová z Odboru městské zeleně.

Barvy podzimu 2018 ´my sme Valaši´

Skvělí hosté, úžasná hudba, svižný tanec, uchu lahodící zpěv, veselá nálada, mnohá vzácná setkání, výborné občerstvení = Barvy podzimu 2018 ´my sme Valaši´

Děkujeme všem, díky nimž jsme mohli společně pobýt!

Můj (ne)obyčejný den v domácí zdravotnické a hospicové péči

Výroční zpráva Charity Zlín 2017

Vždy, když otevřu dveře naší služby poznám, zda mne některá z kolegyň předstihla. Nepsaným pravidlem je, že první příchozí uvaří kávu. Musím přiznat, že ta dnešní mi přijde vhod. S úderem sedmé vyrážím do terénu. Čeká mne deset zastávek u našich pacientů.

Můj (ne)obyčejný den v pečovatelské službě

Výroční zpráva Charity Zlín 2017

Od té doby, co jsem se vrátila po mateřské dovolené, jsou pracovní rána podobná. Odvézt mladší děti do školky a školy, což se občas zdá jako nadlidský úkol, pak směr základna. Těším se na kolegyně. Některé z těch, co mne před čtrnácti lety zaškolovaly, jsou mými parťačkami dodnes.