Události z charitativní, zdravotní a humanitární činnosti, beneficí, kulturních a dalších činností organizace.

Desátým rokem působí ve zlínské Charitě pastorační asistentka

Co si pod tím představit? O koho vlastně jde? Následující věta snad vysvětlí vše. Pastýřská péče znamená nejen vzít raněnou ovci na ramena a ošetřit ji, ale též ji uschopnit samostatně chodit.

Paní Noela Frolková, se zlínské Charitě upsala první říjnový den roku 2014. Je v pořadí druhou pastorační asistentkou, která v Charitě Zlín působí. Blíží se čas, kdy definitivně zavře dveře za desátým rokem ´pastýřské péče´ v organizaci.

Charita Zlín má svého ´Pracovníka roku 2018´

´Ruka podaná v nesnázích´. To není pouze vize zlínské Charity.

Je to název ocenění, které v čase adventním přebírá jeden pracovník organizace. Cenou je objímací polštář a i když je cena jenom jedna, každému ze zaměstnanců zlínské Charity patří malý kousek onoho polštářku.

Svatá Anežka, patronka služby, je naším vzorem v péči o druhé

Svatá Anežka Česká, 13. listopadu, památka „Sytila hladové, ošetřovala nemocné, pečovala o přestárlé, povzbuzovala bezradné a tak byla schopna šířit pokoj a smíření, dodávat útěchu a vlévat novou naději." (Jan Pavel II.)

Terénní pracovníci vyjíždějí denně do domácností, aby poskytli potřebnou péči starým a nemocným lidem. Nejen to. Mnohdy je čekají nečekané překážky ...

Patronem charitativních organizací je sv. Vincenc de Paul

27.září, Den charity, každoročně v den připomínky svátku sv. Vincence

„Paní Liduško, ty nehty máte jako čarodějnice. Řekněte rodině, ať vám to ostříhají. Vždyť je to hrůza!“ Hlas zdravotní sestřičky zněl pěkně nazlobeně a výzva byla určena paní ležící se mnou na nemocničním pokoji. A odpoledne se situace téměř na vlas stejně opakovala.  To když se mladá žena, tentokrát pro změnu vnučka paní Ludmily, velmi podobně zlobila: „Babi, řekni sestřičkám, ať ti ty nehty ostříhají, copak to nevidí, jak to máš dlouhé?“ ...

Barevnou Domovinku ocenilo i statutární město Zlín

Ve 22.ročníku zlínské soutěže Rozkvetlé město obdržela Domovinka-centrum služeb pro seniory zvláštní cenu v kategorii ´úprava okolí baťovských domků´.

Gratullace a velké poděkování všem, pracovníkům i uživatelům!

„Chceme vyjádřit dík všem, kteří věnují svůj čas i peníze pro zkrášlení nejen svého bydlení, ale zároveň i města.“ uvedla Kristýna Králová z Odboru městské zeleně.

Barvy podzimu 2018 ´my sme Valaši´

Skvělí hosté, úžasná hudba, svižný tanec, uchu lahodící zpěv, veselá nálada, mnohá vzácná setkání, výborné občerstvení = Barvy podzimu 2018 ´my sme Valaši´

Děkujeme všem, díky nimž jsme mohli společně pobýt!

Můj (ne)obyčejný den v domácí zdravotnické a hospicové péči

Výroční zpráva Charity Zlín 2017

Vždy, když otevřu dveře naší služby poznám, zda mne některá z kolegyň předstihla. Nepsaným pravidlem je, že první příchozí uvaří kávu. Musím přiznat, že ta dnešní mi přijde vhod. S úderem sedmé vyrážím do terénu. Čeká mne deset zastávek u našich pacientů.

Můj (ne)obyčejný den v pečovatelské službě

Výroční zpráva Charity Zlín 2017

Od té doby, co jsem se vrátila po mateřské dovolené, jsou pracovní rána podobná. Odvézt mladší děti do školky a školy, což se občas zdá jako nadlidský úkol, pak směr základna. Těším se na kolegyně. Některé z těch, co mne před čtrnácti lety zaškolovaly, jsou mými parťačkami dodnes.

Můj (ne)obyčejný den v azylovém domě

Výroční zpráva Charity Zlín 2017

Po ranní poradě jsme si s kolegyní zakously něco málo k snídani a při tom nakously program letošní Zahradní slavnosti. Věřím, že se bude dětem zamlouvat. Mně se líbí zařazení bodypaintingu. Kochám se představou, jak večer přijdu domů vymalovaná a šokuju rodinu.

Můj (ne)obyčejný den v centru denních služeb seniorům

Výroční zpráva Charity Zlín 2017

Vstávání je radostné, i když je pátá ranní. Těším na uživatele i spolupracovníky. Zažívám s nimi štěstí a cítím (vím), jak je mám neskonale ráda. Je to tak silné, že ji to musím někdy říct. Sice ne moc často, ale vždyť oni to stejně ví. Práce mne zkrátka naplňuje ...

telefon pracovní dny 07:30-15:30hodin