Události z charitativní, zdravotní a humanitární činnosti, beneficí, kulturních a dalších činností organizace.

Kartička pomoci v nesnázi. Informace, které záchranáři ocení

Charita Zlín = ruka podaná v nesnázích VI/1991 - VI/2019

U příležitosti ustanovení zlínské Charity připravila organizace dárek nejen pro uživatele poskytovaných služeb, ale také pro seniory a osoby se zdravotním či tělesným postižením, kteří doposud sociální a zdravotní služby nevyužívají. Důvod je velmi prostý. Každý se může dostat do nekomfortní situace, kdy je indisponován a potřebuje pomoc. Jenže to je mnohdy jediné, co ví ...

Charita Zlín uvádí KOlemNEkolem a NEkolemKOlem

Do práce na kole - Auto*Mat 2.května 2019, klapka první

Devátý ročník výzvy. Ve 45-ti pořadatelských městech více, než 19.000 účastníků. A zlínští chariťáci mezi nimi! A hned devět ve dvou týmech! No není to skvělé?

Darovat krev znamená dát kus sebe sama proto, aby druhý člověk mohl žít

Charita Zlín, organizace zabývající se téměř třicet let sociální, zdravotní a humanitární činností ve zlínském regionu, si před pěti lety za svého patrona zvolila svatého Josefa Dělníka, jako svoji oporu a posilu v nejrůznějších životních situacích. U příležitosti nezávazné památky světce, ochránce všech pracujících, otců, rodin a církve, která je každoročně 1. května, vyzývá organizace širokou veřejnost: Darujte krev s Charitou Zlín.

Zlínské pečovatelky převzaly ´sociální automobil´pro práci v terénu

Tento slavnostní okamžik prožili pracovníci pečovatelské služby již po třetí.

Sociální automobil je nejprestižnějším projektem poděbradské reklamní agentury KOMPAKT spol. s r.o., který je postaven na zcela jednoduché, ale podstatou velice závažné myšlence. Za spoluúčasti firem a společností se snaží o zdokonalení a obnovení vozového parku v zařízeních, která svou činnost zaměřují na péči, výchovu a vzdělání zdravotně, mentálně či jinak hendikepovaných lidí.

Tříkrálová sbírka 2019 na Zlínsku = 2.248.171Kč. Děkujeme Vám!

Slovo sbírka označuje soubor věcí, které jsou nashromážděny na jedno místo. Zde tedy zlínské tříkrálové: 50.000 letáků do poštovních schránek, 48.000 cukříků a 25.000 kalendáříků pro dárce, pro dobrovolníky v ulicích 1.380 originálních šátků, 1.380 keramických placek a 1.035 buttonků JsemKing, 345 zapečetěných a posléze otevřených kasiček se sluncem v zádech, mračnem nad hlavou, po zasněžených i holých cestách. 31.418 kusů českých platidel v délce 2.043 metrů, s hmotností mincí 155 kg. I to je Tříkrálová sbírka 2019 na Zlínsku.

Desátým rokem působí ve zlínské Charitě pastorační asistentka

Co si pod tím představit? O koho vlastně jde? Následující věta snad vysvětlí vše. Pastýřská péče znamená nejen vzít raněnou ovci na ramena a ošetřit ji, ale též ji uschopnit samostatně chodit.

Paní Noela Frolková, se zlínské Charitě upsala první říjnový den roku 2014. Je v pořadí druhou pastorační asistentkou, která v Charitě Zlín působí. Blíží se čas, kdy definitivně zavře dveře za desátým rokem ´pastýřské péče´ v organizaci.

Charita Zlín má svého ´Pracovníka roku 2018´

´Ruka podaná v nesnázích´. To není pouze vize zlínské Charity.

Je to název ocenění, které v čase adventním přebírá jeden pracovník organizace. Cenou je objímací polštář a i když je cena jenom jedna, každému ze zaměstnanců zlínské Charity patří malý kousek onoho polštářku.

Svatá Anežka, patronka služby, je naším vzorem v péči o druhé

Svatá Anežka Česká, 13. listopadu, památka „Sytila hladové, ošetřovala nemocné, pečovala o přestárlé, povzbuzovala bezradné a tak byla schopna šířit pokoj a smíření, dodávat útěchu a vlévat novou naději." (Jan Pavel II.)

Terénní pracovníci vyjíždějí denně do domácností, aby poskytli potřebnou péči starým a nemocným lidem. Nejen to. Mnohdy je čekají nečekané překážky ...

Patronem charitativních organizací je sv. Vincenc de Paul

27.září, Den charity, každoročně v den připomínky svátku sv. Vincence

„Paní Liduško, ty nehty máte jako čarodějnice. Řekněte rodině, ať vám to ostříhají. Vždyť je to hrůza!“ Hlas zdravotní sestřičky zněl pěkně nazlobeně a výzva byla určena paní ležící se mnou na nemocničním pokoji. A odpoledne se situace téměř na vlas stejně opakovala.  To když se mladá žena, tentokrát pro změnu vnučka paní Ludmily, velmi podobně zlobila: „Babi, řekni sestřičkám, ať ti ty nehty ostříhají, copak to nevidí, jak to máš dlouhé?“ ...

Barevnou Domovinku ocenilo i statutární město Zlín

Ve 22.ročníku zlínské soutěže Rozkvetlé město obdržela Domovinka-centrum služeb pro seniory zvláštní cenu v kategorii ´úprava okolí baťovských domků´.

Gratullace a velké poděkování všem, pracovníkům i uživatelům!

„Chceme vyjádřit dík všem, kteří věnují svůj čas i peníze pro zkrášlení nejen svého bydlení, ale zároveň i města.“ uvedla Kristýna Králová z Odboru městské zeleně.