Adventní koncert duchovní hudby

Sváteční atmosféru adventu umocnil koncert v podání zlínského komorního orchestru CONCERTINO, umělecký vedoucí Miroslav Křivánek. Koncert zahájilo Concerto alla Rustica Antonia Vivaldiho, po němž násladovala Sonata in D protrubku Henryho Purcella v přednesu Pavla Skopala jr. Dalším pohlazením na duši bylo Concerto grosso op.6 č.1 Georga Friedricha Händela.

Poté přišla jistě všemi hosty očekávaná Zima Antonia Vivaldiho v sólovém provedení Miroslava Křivánka. Koncert uzavřelo Concerto grosso - Vánoční Arcangela Corelliho. Velký dík patří vedle hudebníků také herci zlínského Městského divadla, panu Pavlu Laicmanovi, který obohatil program přednesem. Výtěžek koncertu ve výši 2905Kč byl využit na technické zajištění sbírky. Koncert se uskutečnil za technické podpory Římskokatolické farnosti sv. Filip a Jakuba ve Zlíně. Děkujeme!

Ing. Pavla Romaňáková, projektová manažerka Charity Zlín