Canticum Camerale pro Charitu Zlín

Prostory barokního chrámu Narození Panny Marie ve Štípě svým zpěvem rozezněl zlínský komorní smíšený sbor Canticum Camerale. Sbor se stal hlavním protagonistou večera, který jsme v době hlavní pouti ve Štípě již posedmé pořádali. Jsme nesmírně potěšeni, že sbor přijal naše pozvání. Jejich vystoupení bylo pro všechny přítomné skutečně neopakovatelným zážitkem.

Ten byl pochopitelně umocněn chrámovým interiérem a úžasnou akustikou v něm. Pěvecký sbor Canticum Camerale založil již před téměř 30-ti lety, tedy v roce 1982, dirigent Roman Válek. Koncert, kde teprve podruhé zazněla MISSA AVE MARIA zlínského skladatele a člena sboru pana Miroslava Hromádky, na varhany doprovázel a současně dirigentskou taktovkou řídil pan Miroslav Čermák, brněnský varhanista.

Koncert finančně podpořil Zlínský kraj, za technickou podporu je třeba poděkovat otci Františkovi z Římskokatolické farnosti Štípa.

Ing. Pavla Romaňáková, projektová manažerka Charity Zlín