Svetr pro lavičku pletli společně studenti se seniory z Domovinky

Svetr pro lavičku. Šlo o jeden z projektů multimediálního festivalu Mixer, který od roku 2003 pořádají studenti Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Cílem bylo nejen vytvořit pestrobarevný oděv pro lavičku na zlínském náměstí, ale také seznámit mladé návštěvníky dopolední aktivity s touto pro mnohé zapomenutou technikou, což se seniorkám z centra denních služeb a pečovatelské služby podařilo.

Zapletení: pilotní projekt festivalu MIXER (Zlínský deník, 19.11.2010, Lenka Bořutová)

Zajímavou součástí festivalu Mixer je projekt s názvem Zapletení ... „Jedná se o úplnou novinku. Chtěli jsme zapojit i seniory, aby to nebyl pouze studentský festival,“ uvedla jedna z pořadatelek Lenka Blažková. ... Protože mnoho mladých neumí plést, oslovili pořadatelé Pavlu Romaňákovou z Charity Zlín. Ta oslovila starší spoluobčany, kteří navštěvují klub seniorů a kteří přijeli na páteční Zapletení, aby pomohli plést a zároveň tomu naučit také mladší účastníky workshopu. Land art je specifický právě pestrobarevností jednotlivých částí. Úplet vzniká tak, že účastníci pletou jednotlivé díly z různých barev. Ty se na závěr spojí v jeden celek.

Ing. Pavla Romaňáková, projektová manažerka Charity Zlín