Tři králové putovali městem

Tříkrálové putování jsme zahájili návštěvou hejtmana Zlínského kraje MVDr. Stanislava Mišáka a také jsme se stali vítanými hosty primátora města Zlína MUDr. Miroslava Adámka a jeho náměstka Mgr. Miroslava Kašného.

Poté, stále ještě v den svátku Tří králů, se spousta dobrých lidiček sešla v kostele sv.Filipa a Jakuba ve Zlíně, aby pak společně doputovali na zlínské náměstí Míru, v čele s Kašparem na velbloudovi. Na náměstí už průvod vyhlíželi trubači a zástupci města, aby je slavnostně přivítali.

Poděkování všem vyslovil náměstek primátora Mgr. Miroslav Kašný, který nad sbírkou v regionu opětovně převzal záštitu. Pak přišla na řadu Neobyčejná noc. Tedy ne doslovně, ale hra se zpěvy, připravená žáky Církevní základní školy  a mladými ze salesiánské farnosti ve Zlíně. Následně udělala radost Ježíškova pošta Radia Zlín třem výhercům. A to už se setmělo a nastal čas oficiálního ukončení doby vánoční ve městě „sfouknutím“ osvětlení vánočního stromu všemi přítomnými a také nastal čas společně zazpívat tříkrálovou koledou a tou tak zahájit Tříkrálovou sbírku 2012 na Zlínsku.

Technická podpora: statutární město Zlín, Římskokatolická farnost sv.Filipa a Jakuba ve Zlíně s farníky a spoustou dobrých lidiček, MARTY production, Zdenek Sigmund, Církevní základní škola Zlín, Salesiánské středisko mládeže při farnosti Panny Marie Pomocnice křesťanů a velbloud Bed. Děkujeme!

Ing. Pavla Romaňáková, projektová manažerka Charity Zlín