Tříkrálové korunky se dokutálely k nemocné Mariance

Díky financím, které mudrcové z Východu vykoledovali v letošní tříkrálové sbírce, můžeme pomáhat postiženým dětem, samotným maminkám s dětmi, rodinám, starým a nemocným, zkrátka všem, kteří pomoc potřebují. Máme velkou radost, že můžeme i nemocné Mariance garantovat z plánované tříkrálové finanční hromádky, určené na přímou pomoc sociálně potřebným, příspěvek na nákup potravinových doplňků, které jí velmi pomáhají.

Jde především o Aloe gel na podporu kolagenu, kloubních chrupavek a kostí, ale také k detoxikaci organismu a správné činnosti žaludku. Důležité je pro ni i kravské mlezivo na podporu imunity a celkovou sílu organismu. Ročně její maminka, která celý svůj dosavadní život zasvětila tanci a jeho výuce a současně zvládá i charitativní práci, kdy pomáhá nejen dětem, ale i dospělým, vydá za tyto přípravky více jak 40.000korun.

I když Marianka trpí svalovou atrofií, tzv. SMA, miluje tanec stejně, jako její máma. SMA - za všechno mohou geny! Jde o genetické onemocnění, kdy svaly v těle atrofují, tedy ubývají a slábnou. SMA může zasáhnout každého v jakémkoliv věku, jakékoliv národnosti nebo pohlaví! Pokud mají dva přenašeči spolu potomka, je 25% pravděpodobnost, že ho SMA postihne. A na 50 % se předpokládá, že bude přenašeč stejně, jako jeho rodiče. Děti postižené touto závažnou chorobou mají zcela normální, mnohdy až nadprůměrný intelekt a mentální schopnosti. Nemohou však samostatně stát a chodit pro slabost svalstva pánve a dolních končetin.

Ing. Pavla Romaňáková, projektová manažerka Charity Zlín