Charita Zlín, hrdý Patron stromu v mariánském poutním centru Štípa
11. listopadu 2021 Články

Charita Zlín, hrdý Patron stromu v mariánském poutním centru Štípa

O prvním listopadovém víkendu zasadili zlínští ´chariťáci´ strom. Strom, jehož je Charita Zlín hrdým patronem. Habr ´Lucas´ bude, spolu s dalšími patnácti, tvořit venkovní sál s korunami stromů na místo stropu. Plánovány jsou zde lavičky a stoly. Bude to velmi příjemné místo pro všechny návštěvníky mariánského poutního areálu Štípa, jehož dominantou je barokní kostel zasvěcený Narození Panny Marie. 

Obec Štípa si v roce 2021 připomíná 630 let od první písemné zmínky, kdy jistý Ješek ze Štenberka obdaroval štípský kostel. K tomuto výročí je zde vysazeno 63 stromů. Výsadba probíhá v místech, kterých se první písemná zmínka týká. Tedy v okolí starého a nového kostela. "Vážíme si toho, že jsme součástí tak nádherného projektu, jako je Patrony stromu," zaznívá z Charity Zlín.

Charita Zlín, hrdý Patron stromu v poutním centru ŠtípaCharita Zlín, hrdý Patron stromu v poutním centru ŠtípaCharita Zlín, hrdý Patron stromu v poutním centru ŠtípaCharita Zlín, hrdý Patron stromu v poutním centru ŠtípaCharita Zlín, hrdý Patron stromu v poutním centru ŠtípaCharita Zlín, hrdý Patron stromu v poutním centru Štípa

"Těšíme se na chvíli, kdy bude projekt dokončen a my se zde, do stínu, usadíme nejen k rozjímání, ale strávíme tu společné chvíle třeba u kávy. Štípa je nádherné místo a park, který tu vzniká, jeho význam a sílu jen podtrhne," shodují se přítomní. Autorem celého projektu výsadby je zahradnický ateliér Flera, který vede známý zahradní architekt Ferdinand Leffler. 

Ing. Pavla  ROMAŇÁKOVÁ

Ing. Pavla ROMAŇÁKOVÁ

projektová manažerka
Tel.: 603 491 601 E-mail: _8IvRWhg88Ak1~l7VX~J27d4YanBZd54Ys