Desátým rokem působí ve zlínské Charitě pastorační asistentka

Co si pod tím představit? O koho vlastně jde? Následující věta snad vysvětlí vše. Pastýřská péče znamená nejen vzít raněnou ovci na ramena a ošetřit ji, ale též ji uschopnit samostatně chodit.

Paní Noela Frolková, se zlínské Charitě upsala první říjnový den roku 2014. Je v pořadí druhou pastorační asistentkou, která v Charitě Zlín působí. Blíží se čas, kdy definitivně zavře dveře za desátým rokem ´pastýřské péče´ v organizaci.

Ve čtvrtek, po mši svaté, konané u příležitosti každoročního adventního setkání, poděkoval ředitel Charity Zlín, pan Vlastimil Vajďák, pastorační asistentce za její působení v organizaci ve prospěch pracovníků a uživatelů.

"Jsou některé věci, které člověk spíš prožije v intimitě a mezi tyto věci určitě patří i duchovní rozměr. Jsme církevní organizace, a proto nabízíme i pastorační služby. Dovolím si zdůraznit to slůvko nabízíme. Když zmiňuji intimitu a nabídku, tak je jasné, že ji musí zprostředkovat někdo, kdo k tomu má předpoklady a komu je možné důvěřovat. Takovouto spolupracovnici máme už skoro deset let. Tak tedy dovolte, abych jí u této příležitosti poděkovat. Paní Noelo Frolková, děkuji jménem svým i za všechny naše zaměstnance a uživatele služeb."

Kdo je ona žena s tak neobvyklým křestním jménem? Možná Vám postačí jeden klik ...

Cílem pastorační služby je podpora individuálního duchovního rozvoje, pomoc při hledání odpovědi v otázkách víry, zprostředkování kontaktu s církevními autoritami, prezentace služeb poskytovaných Charitou Zlín v děkanátu Vizovice a Zlín (část).

Duchovní podpora, poskytovaná pracovnicí Arcibiskupství olomouckého, byla v organizaci započata 2.února 2009. Základní činností je duchovní poradenství, předávání křesťanských hodnot, pořádání duchovních setkání, zprostředkování kontaktu s kněžími, koordinace práce farních dobrovolných středisek a další zájmové aktivity. S pastorační asistentkou se tedy setkávají pracovníci, uživatelé služeb i veřejnost, pod její křídla patří technické zajištění Postní almužny.

Pavla Romaňáková,projektová manažerka Charity Zlín

Kytka, symbol poděkování, pro paní Noelu Frolkovou