Letní tábory pro děti a mládež se bez kvalitního zázemí neobejdou aneb ´tříkrálovka´ pomáhá
20. července 2020 Články

Letní tábory pro děti a mládež se bez kvalitního zázemí neobejdou aneb ´tříkrálovka´ pomáhá

V lednu je, jako krále, zahřívá dobrý pocit při koledování pro potřebné. A letos v létě poprvé na vlastní kůži zakusili, kde všude výnos každoroční Tříkrálové sbírky může pomáhat. O kom je řeč? O dětech a mládeži ze Salesiánského střediska mládeže z.s. Zlín. Ten každoročně pořádá letní tábory, víkendovky nejen pro děti a mládež, ale i pro rodiny s dětmi. V průměru pobyty projde na stovku účastníků, jimž se věnují animátoři, vedoucí a další osoby, bez nichž není možné chod volnočasových aktivit zajistit. Důležitým prvkem pro jejich realizaci je velký stan, jako zázemí nejen pro letní kuchyni ... 

2019, říjen

Vážený pane řediteli, obracím se na Vás s prosbou o finanční pomoc. Jako Salesiánský klub mládeže pořádáme každoročně letní pobytové tábory pro mládež ve stanovém táboře. Poslední dva roky tento tábor bývá na tábořišti nedaleko Zlámance. Je to místo blízko Zlína. Umožňuje nám nabízet pobyt za nízké ceny pro potřebné děti a mládež ze Zlína a okolí. Letos nám bohužel náhle dosloužil stan, který používáme jako kuchyň, tedy důležitá součást táborového vybavení. Sloužil nám řadu a let a nyní, po letní sezoně, jsme museli zkonstatovat, že jeho životnost je u konce. Avšak pořízení stanu nového je pro nás v tuto chvíli cenově nedostupné. Je-li ve Vašich možnostech nám s touto nepříznivou situací pomoci, budeme Vám velmi vděčni. P. Radek Gottwald, předseda, Salesiánský klub mládeže, z. s. Zlín


2020, červenec

Zdravím Vás všechny. Posílám poděkování a pár fotek. Letošní léto 2020 je na tábořišti ve znamení nové kuchyně, kterou jsme získali díky finanční pomoci Charity Zlín z prostředků Tříkrálové sbírky 2019. Poté, co nám dosloužila stará kuchyně jsme nutně potřebovali nové zázemí pro přípravu pokrmů i jako zázemí pro děti, když je jim smutno a chtějí se popovídat, případně se na chvíli ohřát a taky samozřejmě pomoci s přípravou pokrmů v rámci jejich možností. Nejprve jsme se museli naučit, jak se tato kuchyň staví a pak ji vybavit potřebnými kamny, stoly a regály. Nyní je ve spojení s jídelním stanem nedílnou součástí každodenního programu tábora. Umožňuje přípravu denní stravy. Je taky výborným místem pro komunikaci i poradní zasedání. Jsme za ni moc vděčni. Bez ní si tábor nelze představit. Přeji požehnané dny. P. Radek Gottwald, předseda, Salesiánský klub mládeže, z. s. Zlín

Fotografie poskytnul ze svého archivu Salesiánský klub mládeže, z. s. Zlín

Letní tábory pro děti a mládež se bez kvalitního zázemí neobejdou aneb ´tříkrálovka´ pomáháLetní tábory pro děti a mládež se bez kvalitního zázemí neobejdou aneb ´tříkrálovka´ pomáháLetní tábory pro děti a mládež se bez kvalitního zázemí neobejdouLetní tábory pro děti a mládež se bez kvalitního zázemí neobejdou aneb ´tříkrálovka´ pomáháLetní tábory pro děti a mládež se bez kvalitního zázemí neobejdou aneb ´tříkrálovka´ pomáhá

Tříkrálová sbírka 2019

Vykoledováno /345 skupinek, 4 města a 44 obcí/: 2.248.171,-Kč (2.304.905,99 vč. výnosu DMS a poukázek) 
Přiděleno na projekty Charity Zlín: 1.303.939,10 Kč (1.330.396,35 vč. výnosu DMS a poukázek)
Rozdělení výtěžku 

  • 600.000 Kč projekt Přímá pomoc osobám v nepříznivé životní situaci, primárně na Zlínsku - Účelem projektu je poskytnutí materiální pomoci k překlenutí obtížné životní situace lidem, kteří nejsou schopni z vlastních zdrojů tuto situaci odvrátit. 
  • 150.000,00 Kč projekt Nemocnice Milosrdných bratří Vizovice (spolufinanc. 2.etapa klimatizace v lůžkové části)
  • 115.000 Kč projekt Invalidní vozíky, chodítka a další pomůcky umožní nemocným setrvat v domácím prostředí
  • 100.000 Kč projekt Zdravé a pohodlné sezení uživatelů centra služeb seniorům (projektem je vyřešeno pohodlné, zdravější sezení uživatelů, je brán zřetel na kvalitu a bezpečí sezení starších osob; s obměnou křesel je realizována výmalba denní místnosti, jako doplněk je zakoupena televize, využívaná při relaxaci, k prezentaci dokumentů, informovanosti ...)
  • 95.396,35 Kč projekt Letní tábory pro děti a mládež se bez kvalitního zázemí neobejdou (zázemí pro letní kuchyni)
  • 95.000 Kč projekt Pomůcky pro rozvoj motoriky, vestibulárního systému i kognitivních schopnosti nacházejí uplanění v Centru volného času pro děti (pomůcky pro rozvoj motoriky, vestibulárního systému, kognitivních schopnosti, smyslového vnímání, aplikace pro interaktivní výuku čtení při individuální pomoci dětem s problémy typu dyslexie a jinými obtížemi se čtením ...)
  • 85.000 Kč projekt Polohovací lůžka elektrická usnadní rodinám péči o jejich nemohoucí blízké (nákup postelí a matrací, které budou po dobu nezbytně nutnou poskytnuty formou výpůjčky uživatelům služeb, kteří se dostali do nepříznivé situace z důvodu zhoršeného zdravotního stavu) 
  • 50.000 Kč projekt Důstojné podmínky pro ubytované rodiče s dětmi (drobné dovybavení deseti bytových jednotek a společných prostor v azylovém domě)
  • 40.000 Kč projekt Kartička pomoci v nesnázi (kartička obsahuje základní osobní údaje, kontakty na člověka blízkého, důležitá telefonní čísla; je řešena tak, aby ji majitel měl v domácnosti na viditelném místě a případně u osobních dokladů pro případ, kdy se nenachází v domácnost; rozměr nepřekáží, ale je vidět) 
Ing. Pavla  ROMAŇÁKOVÁ

Ing. Pavla ROMAŇÁKOVÁ

projektová manažerka
Tel.: 603 491 601 E-mail: _8IvRWhg88Ak1~l7VX~J27d4YanBZd54Ys