Neradi lelkujete? Pomáhejte pohybem zlínské domácí zdravotní a hospicové péči

Za pacienty rychle a bezpečně Projekt zlínské Charity, jehož cílem je nákup vozidla pro domácí zdravotní a hospicovou péči. Prostřednictvím mobilní aplikace může přispět každý, kdo lyžuje, běžkuje, tančí či běhá. A nejen to. Aplikace nabízí téměř tři desítky aktivit. Vybere si téměř každý. I když ... lelkování v seznamu schází. Jaký je tedy princip? "Mobilní aplikace EPP od Skupiny ČEZ - Pomáhej pohybem je nástroj, díky kterému má uživatel možnost aktivním pohybem určovat, které projekty a v jaké výši má Nadace ČEZ finančně podpořit."

Uživateli služby jsou nejčastěji senioři, poskytována je však osobám všech věkových kategorií, včetně dětí.

Cílem domácí péče je nabídnout odbornou zdravotní pomoc indikovanou ošetřujícím lékařem pacienta v jeho přirozeném, domácím prostředí, a to i v terminálním stadiu léčby. Základní činnosti služby jsou aplikace ordinované terapie (inzulín, intramuskulární injekce), ošetření stomií (vývod), lokální ošetření, aplikace klyzmatu, cévkování, ošetření permanentního katetru, ošetřovatelská rehabilitace, komplexní hospicová péče o umírající a jejich rodiny. Vedle úkonů indikovaných lékařem, jsou všeobecné zdravotní sestry způsobilé edukovat (vzdělávat, odborně poradit) pacienty, případně jiné osoby v ošetřovatelských postupech.

Služba je poskytována všeobecnými zdravotními sestrami dvacet čtyři hodiny denně, sedm dní v týdnu.

Z příspěvku bude spolufinancováno osobní vozidlo, jímž vyjíždějí zdravotní sestry do domácností za pacienty. Děkujeme za podporu, díky níž můžeme pomáhat těm, kteří se bez odborné ošetřovatelské pomoci neobejdou.

Pomozte pohybem! děkujeme Vám!Za pacienty rychle a bezpečně. Pomozte pohybem, děkujeme Vám!