#procpomahat Třeba proto, že nechceme myslet pouze na sebe
23. prosince 2019 Články

#procpomahat Třeba proto, že nechceme myslet pouze na sebe

#procpomahat. Není lepší si říci: „Kašli na pomoc"? Tato otázka byla ve zlínské Charitě skloňována po celý uplynulý církevní rok (začíná 1. adventní nedělí, tj. 4 neděle před Vánocemi). Na mysl opět vyvstala o poslední adventní neděli. To když lidé na zlínském náměstí Míru - Adventní Zlín 2019, přicházeli ke dvěma kasičkám a vhazovali obnos dle vlastních možností. Bylo to opět silné, dojemné. Bylo to vánoční.

Benefice Betlémské světlo v ´Lucerničce pro Anetku´

výnos 13.251 Kč za lucerničku (nikoliv světlo od skautů - to je zdarma) podpoří Základní školu Mostní, která vzdělává žáky s lehkým až středně těžkým mentálním postižením. Lucerničky s láskou vyráběli uživatelé Domovinky-centra denních služeb pro seniory Zlín s pomocí pečovatelek a žáci zmiňované školy. Veřejná sbírka Základní škola Mostní, číslo bankovního účtu 115 - 9911570267 / 0100. Děkujeme, že pomáháte s námi!

Benefice Zdobíme skleněné baňky ´pro Kristýnku´ se Šárkou Gazdovou-ruce v akci

výnos 6.826 Kč je určen na aktivity, které zabraňují nebo alespoň brzdí progresi onemocnění DMO - rehabilitace, cvičení a masáže. Děkujeme všem, kteří s námi zdobili. Tvoření dětí spolu s tatínky, maminkami, babičkami, to byla opravdová kouzelná vánoční atmosféra. Veřejná sbírka Kristýnka, číslo bankovního účtu 115-4274630227 / 0100. Děkujeme, že pomáháte s námi!

Adventní benefiční koncert duchovní hudby ´pro Mariánku´, kostel sv. Filipa a Jakuba, sobota 07.12.2019

Jest právě advent a půjdou tudy zanedlouho Pastýři do Betléma, potmě, aby ve dne jim zbytečně nebylo spíláno bláznů (Bohuslav Reynek). Adventní koncert ´poděkování´, účinkující Concertino - komorní orchestr, umělecký vedoucí Miroslav Křivánek, Jan Faltýnek - basbaryton, Zdeněk Lambor - přednes básní Bohuslava Reynka.

výnos 11.359 Kč bude využit k nákupu doplňků stravy pro Mariánku, holku na vozíku trpící genetickou vadou vedoucí k progresivnímu úbytku svalové hmoty (SMA). Veřejná sbírka Mariánka, číslo bankovního účtu 115-4274950247 / 0100. Děkujeme, že pomáháte s námi!

Benefice Betlémské světlo v Lucerničce pro AnetkuBenefice Betlémské světlo v Lucerničce pro AnetkuBenefice Betlémské světlo v Lucerničce pro Anetku

Ing. Pavla Romaňáková
projektová manažerka