Vánoční balíčky opouštějí Zlín, aby v lednu potěšily děti ...

... děti na ne až tak vzdálené Ukrajině. Adriana, Ilja, Nadina, Kyrylo, Anatolij, Julia, Mykola. To je pouze sedm dětí ze 416, které budou obdarovány. Svůj balíček vyhlížejí v městech Bortniky, Kolomyja, Lopatyn, Ternopil a Chmeľnyckyj.

Vánoční balíček je projekt, který od roku 2008 každoročně realizuje Arcidiecézní charita Olomouc. Ta má na Ukrajině vytipované děti ze sociálně slabých rodin či sirotčinců, jimž zajistí v naší zemi dárek. ten je jim předáván v době slavení svátků v lednu nového roku.

Jak u nás probíhala akce Vánoční balíček pro děti na Ukrajině

Na podnět sv. Otce Františka, jehož přáním je, aby se říjen 2019 stal Mimořádným misijním měsícem s roční přípravou, se společenství farníků z Nedachlebic rozhodlo zapojit do charitní akce Vánoční balíček pro Ukrajinu. Ve spolupráci s Charitou Zlín byli vybráni dva chlapci: desetiletý Pavel a dvanáctiletý Ivan, v našem jazyce Jan (kupodivu jmenovci našich kněží). Oba jsou ze sirotčince ve městě Lopatyn. Se štědrým přispěním návštěvníků bohoslužeb v kostele sv.Cyrila a Metoděje v Nedachlebicích, jsme mohli přibrat ještě jedno dítko. Celkem se totiž vybralo 3800 korun, přičemž doporučená hodnota jednoho balíčku je maximálně 1200 Kč. Za tento obnos byly zakoupeny bundy, mikiny,kalhoty, boty, termoprádlo, dostlali jsme dokonce nový batoh.

Naše děti pro chlapce připravily vánoční přáníčka s texty v angličtině. Dárky byly vystaveny v kostele v neděli před odesláním a následně předány zlínské Charitě.

Přeji požehnanou dobu adventní. Gabriela Běhůnková, Nedachlebice

Děkujeme všem, kteří se prostřednictvím zlínské Charity do projektu zapojili. Odesláno bylo celkem čtyřicet tři balíčků konkrétním dětem a dva dárečky bez adresáta plné školních pomůcek.

Věřte, že radost, kterou jste zažívali při nakupování a následném balení dárku, bude přenesena do dětských očí několikanásobně. w8IvRYSSyhzkQmV6P1mMFYqT6hIjeN4sI

Vánoční balíčky opouštějí Zlín, aby v lednu potěšily 416 dětí na Ukrajině

Vánoční balíčky opouštějí Zlín, aby v lednu potěšily 416 dětí na UkrajiněVánoční balíčky opouštějí Zlín, aby v lednu potěšily 416 dětí na Ukrajině

telefon pracovní dny 07:30-15:30hodin