Střípky z činnosti #Dobrovolnici

Dobrovolníci nejsou placeni ne proto, že jsou bezcenní, ale proto, že jsou k nezaplacení

#procpomahat. Jsou tu stále lidé, kteří jsou na pomoci závislí

Zimní čas se pomalu chystá odejít, dveře nového roku jsou stále více otevřené. Zdaleka netušíme, co nám letošní rok, kromě toho, že jsme zase starší, přinese, co nám dá, co prožijeme, s kým se potkáme, kdo nebo co nám dodá elán, či naopak nás tak zvaně vycucne. Ať už je člověk optimistou či negace jej válcují, jedno je jisté. Jsou mezi námi ti, kteří se bez podpory druhých neobejdou.

#procpomahat "Prosím, nešetřeme úsměvem a povzbuzením," říká paní Zuzana

Příběh jedné koledy

Další ze zlínských tříkrálových soutěžních výzev. Tentokrát pro více či méně zdatné písmáky, kteří se rádi podělí o prožitek (ne)všedního královského dne, a to v libovolném literárním stylu. Mohlo jít o dopis, zprávu, vyprávění, reportáž, prózu, poezii, fejeton ... Jedinou podmínkou byl rozsah. Stovka je docela pěkné číslo, takže dílko muselo obsahovat alespoň sto slov. A kdo se mohl zapojit? Každý, kdo se s koledou 2019 jakkoliv setkal.

Začtěte se do Příběhů jedné koledy a jen tak, sami sobě, dejte odpověď: "Kdo je vítězem?"

´Minutoví dobrovolníci´ vyráběli placky Jsem King 2019

Business Day 2018 = veletrh pracovních příležitostí

Charita Zlín se již potřetí zúčastnila Veletrhu pracovních příležitostí na UTB ve Zlíně, který je pořádán Job Centrem UTB, ve spolupráci se Studentskou unií UTB. Cílem veletrhu je zprostředkovat osobní kontakt mezi studenty a absolventy UTB a firmami – potenciálními zaměstnavateli. Prioritou zlínské Charity bylo představit studentům humanitních oborů možnosti pracovního uplatnění. Pouze pracovního?

Týden se zlínským filmovým festivalem

Splnilo se nám přání! Díky vstřícnosti vedení Zlín Film Festival - Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež ve Zlíně, jsme strávili slunečné dny v Nadační zóně, v Sadu Svobody, kde jsme se, ve sněhově bílém stánku, nepřetržitě věnovali dětem. Každý den jsme kreativně tvořili, každý den jsme ´plackovali´. A jako bonus jsme připravili Festivalovou knihu vzkazů 2018 ´děti seniorům´. Bylo velkým potěšením radovat se z kreseb, výrobků, ale i slov dětí: "Včera jsem Vás podpořil s kamarádem, dnes jsem přivedl svoji sestru." A čím že se u nás platilo? No přece úsměvem!

Zlínská Charita ´bloguje´

Blog Charity Zlín je zde pro Vás - přijměte tedy pozvání!

Blog je webová aplikace obsahující příspěvky většinou jednoho editora na jedné webové stránce. Nejčastěji bývají zobrazovány v obráceném chronologickém pořadí (nejnovější nahoře). Autor se nazývá blogger (někteří píší jedno g), veškeré blogy a jejich vzájemné vztahy blogosféra. Slovo blog vzniklo stažením a poté zkrácením anglického web log, v češtině zhruba znamená webový zápisník. Zdroj: Wikipedie. otevřená encyklopedie

Tradiční pouť pro seniory na svatý Hostýn se uskutečnila v den svátku svatého Marka

Vážení pracovníci Charity Zlín, jménem účastníků pouti děkuji za laskavý a trpělivý doprovod. Velmi si Vaší práce vážíme a přejeme do dalších dnů hodně zdraví, síly a pohody. Poutníci prožili krásný den u Panny Marie svatohostýnské. Mši svatou, křížovou cestu u venkovních zastavení i svátostné požehnání vedl P. Michal Zahálka (křížovou cestu v kapli pro méně pohyblivé pastorační asistentka). Ten nám kladl na srdce, abychom se radovali, i když nás někdy něco trápí. Vážení chariťáci věřte, že všichni odcházeli do svých domovů plni nové naděje. Jarmila Maliňáková

Nejdříve obdiv a vzpomínky, pak splněné přání

Jarda, Milan a Zdeněk, v prvních lednových dnech pak Kašpar, Melichar a Baltazar. A to už pěkně dlouho, přesně tak dlouho, jak trvá projekt Tříkrálová sbírka Charity Česká republika. Své putování ulicemi Nivy ve Zlíně rozšířili o jeden ne zrovna malý dům. Vlastně domov. Domov pro seniory na protilehlém kopci na Burešově. "Je to radost," odpovídá na dotazy, proč právě tam vedou královské kroky, jeden z nich. Ani letos jej nevynechali.

Slzy štěstí, pevné objetí, radost i únava = 3k2018

Tříkrálová sbírka 2018 v Charitě Zlín = 339 zapečetěných kasiček = až 1.300 dobrovolníků v ulicích = 4 města vč.místních částí a 44 obcí. Podtrženo, sečteno = 32.715 kusů platidel, 1.994,8 m bankovek, 165,3 kg mincí.

Tříkrálové sbírka 2018 na Zlínsku = 2.104.879,-Kč = děkujeme Vám!

Tak nějak asi vypadá Ježíškova dílna …

Poděkování dárcům projektu ´Vánoční balíček´

"Jé, tady snad bydlí Ježíšek," vydechla překvapená paní doručovatelka, když přišla s páteční zásilkou do, balíčky zaskládané, kanceláře zlínské Charity. Bylo opravdu nač se dívat. Celá jedna stěna byla zaskládána úhledně zabalenými třiapadesáti dárky všech velikostí a kupou sladkostí. Tak nějak si děti asi představují dílnu, kde TO má před Vánocemi Ježíšek všechno nachystané, než začne nadělovat ...

Studentky pomáhají mladé rodině. Potřebnou garanci jim poskytla zlínská Charita

Sbírka Veronika, dlouhodobě nemocná maminka

Veřejná sbírka pomáhá těžce nemocné mladé ženě
Charita Zlín s radostí převzala záštitu na projektem ´Pro dobrý pocit UTeBe´ studentek Fakulty managementu a ekonomiky Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, který realizují v rámci předmětu Manažerská etika.