Můj (ne)obyčejný den v azylovém domě

Výroční zpráva Charity Zlín 2017

Po ranní poradě jsme si s kolegyní zakously něco málo k snídani a při tom nakously program letošní Zahradní slavnosti. Věřím, že se bude dětem zamlouvat. Mně se líbí zařazení bodypaintingu. Kochám se představou, jak večer přijdu domů vymalovaná a šokuju rodinu.

Týden se zlínským filmovým festivalem

Splnilo se nám přání! Díky vstřícnosti vedení Zlín Film Festival - Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež ve Zlíně, jsme strávili slunečné dny v Nadační zóně, v Sadu Svobody, kde jsme se, ve sněhově bílém stánku, nepřetržitě věnovali dětem. Každý den jsme kreativně tvořili, každý den jsme ´plackovali´. A jako bonus jsme připravili Festivalovou knihu vzkazů 2018 ´děti seniorům´. Bylo velkým potěšením radovat se z kreseb, výrobků, ale i slov dětí: "Včera jsem Vás podpořil s kamarádem, dnes jsem přivedl svoji sestru." A čím že se u nás platilo? No přece úsměvem!

Zlínská Charita ´bloguje´

Blog Charity Zlín je zde pro Vás - přijměte tedy pozvání!

Blog je webová aplikace obsahující příspěvky většinou jednoho editora na jedné webové stránce. Nejčastěji bývají zobrazovány v obráceném chronologickém pořadí (nejnovější nahoře). Autor se nazývá blogger (někteří píší jedno g), veškeré blogy a jejich vzájemné vztahy blogosféra. Slovo blog vzniklo stažením a poté zkrácením anglického web log, v češtině zhruba znamená webový zápisník. Zdroj: Wikipedie. otevřená encyklopedie

Uživatelé azylového domu si váží nejvíce bezpečí, které jim služba garantuje

Trvale nás zajímá, jak jsou uživatelé spokojeni ... v Charitním domově pro matky

Získat odpověď je možné, mimo jiné, dotazníkovým šetřením. A tak bylo všem ubytovaným toto individuálně představeno. Tedy především bylo každému sděleno za jakým účelem je průzkum prováděn a samozřejmě i to, že se jedná o dobrovolné vyplnění. Potěšující je, že návratnost dotazníků čítala 92 %, konkrétně dvanáct vyplněných dotazníků se vrátilo zpět.

Exercicie nejsou určeny k předávání či sdílení informací, ani k povídání

Exercicie=několikadenní duchovní obnova ve skupině, kterou vede zpravidla kněz. Duchovní cvičení spočívají především v modlitbě, mlčení, přednáškách a společných bohoslužbách. Toliko na osvětlení pro neznalé.

Duchovní obnova, cvičení, tedy tzv. exercicie mají možnost prožít i pracovníci zlínské Charity vždy jednou ročně v Poutním a exercičním domě Stojanov v centru obce Velehrad. Ne jinak tomu bylo i letos ...

Charita Zlín má svého ´Pracovníka roku 2017´

Peníze jsou v každém oboru lidské činnosti důležité a je to tak i u nás. Ale co je pro mě mnohem důležitější, a ne jenom pro mě, ale především pro uživatele našich služeb je to, že často společně se svojí prací přináší naši pracovníci lidem i srdce na dlani. Potom můžeme říkat, že nejen podáváme ruku v nesnázích, ale často přinášíme i trochu radosti těm, kteří jsou často ve složitých životních situacích. A to si myslím je důležitější, než peníze. Tuto nadhodnotu je proto nutné ocenit. Ocenění jsme nazvali, jak jinak, než ´Ruka podaná v nesnázích´.

Je potěšující, když na pobyt u nás uživatelky rády vzpomínají

O setkáních a drobných příhodách Jany Č. (3)

Paní Jana Černá pracuje ve zlínském azylovém domě pro maminky s dětmi již devatenáct let. Za tu dobu se setkala s mnoha lidmi. Setkala se s uživateli služby, jejich příbuznými či rodinami. Setkala se s příznivci služby a organizace, podporovateli a také dárci. Je tedy pravděpodobné, že občas se přihodí více či méně očekávané setkání, příhoda, kde výše jmenovaní hrají nějakou roli.

Stále můžeme být pro mnohé oporou

O setkáních a drobných příhodách Jany Č. (2)

Mám velkou radost, že se občas dějí zázraky

O setkáních a drobných příhodách Jany Č. (1)

Paní Jana Černá pracuje ve zlínském azylovém domě pro maminky s dětmi již devatenáct let. Za tu dobu se setkala s mnoha lidmi. Setkala se s uživateli služby, jejich příbuznými či rodinami. Setkala se s příznivci služby a organizace, podporovateli a také dárci. Je tedy pravděpodobné, že občas se přihodí více či méně očekávané setkání, příhoda, kde výše jmenovaní hrají nějakou roli.

Když je člověku 25 let, má se určitě za čím ohlédnout

Výroční zpráva 2016 zveřejněna

... máme-li se ohlédnout v optice našeho poslání, musíme konstatovat, že za oněch 25 let jsme pomohli velkému množství potřebných. Neděláme si nároky na nějaký vděk za naši práci, na druhou stranu musím uznat, že nás vždy potěší, když dojde poděkování od uživatelů našich služeb nebo jejich rodin. Při hodnocení se také nemůžeme vyhnout zmínce o Tříkrálové sbírce...

telefon pracovní dny 07:30-15:30hodin