Fašankový průvod největším zlínským sídlištěm

Úterý před Popeleční středou, vyšel průvod dovádějících masek, v čele s medvědem, z Charitního domova pro matky s dětmi v tísni Zlín směr místní obchodní centrum a zpět, aby v závěru odpoledne všichni přítomní pochovali basu za jednu ze skříní v azylovém zařízení. Hlučné masky oživily monotónní sídliště již po čtvrté. Do sněhu často padající účastníci veselice měli možnost nejen všem připomenout starou lidovou tradici a představit své nadšení pobavit sebe i ostatní, ale také svoji zručnost.

Mnohé masky pocházely z vlastní tvorby jak uživatelek služby azylové ubytování, tak i ostatních příchozích. Možná je všechny vedle nevšedního zážitku inspirovala i možnost získat zajímavou cenu, kterou si odnesly tři nejlepší masky. Odbornou porotou byli při tomto klání všichni přítomní. A ti, jejichž maska se nedostala na pomyslné stupně vítězů, nemuseli být smutní. Pro všechny byly připraveny k zakousnutí tradiční masopustní koblihy a čaj. PeR