Vypůjčka kompenzačních pomůcek a pomůcek denní potřeby

Provozní doba výdeje pomůcek

• pracovní dny 13 - 14 hodin
  • dle telefonické domluvy

Co je dobré vědět

• kompenzační pomůcka je zapůjčována na základě Smlouvy o vypůjčení kompenzační pomůcky
  • první měsíční sazba je požadována již při podpisu smlouvy
  • při zapůjčení pomůcky na jeden den, je účtována 1/3 měsíční sazby; při zapůjčení pomůcky na jeden – dva týdny, je účtována 1/2 měsíční sazby
  • v případě zapůjčení hodnotnější pomůcky je vyžadována vratná kauce (viz. Sazebník)
  • při vypůjčení pomůcky je půjčitel proškolen o jejím používání
  • půjčitel se zavazuje pečovat o svěřenou kompenzační pomůcku dle pokynů půjčitele, udržovat ji v čistotě, úmyslně ji nepoškozovat a technicky neznehodnocovat
  • půjčitel, tedy Charita Zlín, nezajišťuje odvoz kompenzačních pomůcek

Co je možné vypůjčit

• polohovací lůžko
  • antidekubitní matrace s kompresorem
  • matrace
  • hrazda nad postel (triangl)
  • nemocniční stolek
  • polohovací klín
  • francouzské hole, berle vysoké
  • chodítko vysoké, čtyřkolové
  • invalidní vozík
  • sedačka na vanu, do vany, stolička do sprchy
  • sedátko nad WC na nožkách, nadstavec na WC, aj.
  • biolampa
  • oxygenátor

Sazebník vypůjčení kompenzační pomůcky

Charita Zlín_chodítko vysokéCharita Zlín_polohovací elektrická postelCharita Zlín_invalidní vozík

Pomůcku je možné mít vlastní, hrazenou zdravotní pojišťovnou

Neradi lelkujete? Pomáhejte pohybem zlínské domácí zdravotní a hospicové péči

Za pacienty rychle a bezpečně Projekt zlínské Charity, jehož cílem je nákup vozidla pro domácí zdravotní a hospicovou péči. Prostřednictvím mobilní aplikace může přispět každý, kdo lyžuje, běžkuje, tančí či běhá. A nejen to. Aplikace nabízí téměř tři desítky aktivit. Vybere si téměř každý. I když ... lelkování v seznamu schází. Jaký je tedy princip? "Mobilní aplikace EPP od Skupiny ČEZ - Pomáhej pohybem je nástroj, díky kterému má uživatel možnost aktivním pohybem určovat, které projekty a v jaké výši má Nadace ČEZ finančně podpořit."

Víte, že nejen postel, chodítko či vozík si můžete vypůjčit?

Kompenzačními pomůckami a pomůckami denní potřeby jsou podporovány tělesné funkce nedostatečně fungující v důsledku nemoci či úrazu. Jejich vypůjčením je možné překonat dobu, než se znevýhodněná osoba uzdraví, či než nemocný bude mít pomůcku vlastní, hrazenou zdravotní pojišťovnou.

Budete pečovat o svého blízkého a potřebujete radu? Jsme tu pro Vás!

Charita Zlín má svého ´Pracovníka roku 2018´

´Ruka podaná v nesnázích´. To není pouze vize zlínské Charity.

Je to název ocenění, které v čase adventním přebírá jeden pracovník organizace. Cenou je objímací polštář a i když je cena jenom jedna, každému ze zaměstnanců zlínské Charity patří malý kousek onoho polštářku.

Nehledejte pomoc s péčí o vaše blízké pět minut po dvanácté, informujte se o možnostech podpory včas

Nepříznivý zdravotní stav či věk jsou nejčastější důvody, kdy se člověk stává závislým na pomoci druhých. Pokud je to jen trochu možné, a to v případě druhého jmenovaného, tedy vyššího věku možné je, je rozumné vědět kde požádat o radu, pomoc, podporu, je rozumné vědět, jak Vám v nastalé situaci mohou ulehčit profesionálové. A nejen to. Je moudré učinit i další krok, jímž je podání žádosti o poskytnutí služby. Tedy nejen pobytové, ale i té ambulantní či terénní. Mnohé mají naplněnou kapacitu a není v jejich silách zahájit péči ze dne na den.

Domácí hospicová péče funguje spolehlivě přes 20 let, není třeba za ni připlácet

V posledních dnech se v tisku i na internetu (např. aktuálně.cz, Hospodářské noviny) dočítá česká veřejnost o špatně nastavených podmínkách financování hospicové péče poskytované v domácím prostředí a o nemožnosti doprovázet umírajícího pacienta více než 30 dní. „Rádi bychom uvedli věci na pravou míru. Domácí hospicová péče je poskytovaná už přes 20 let, a to Charitou Česká republika. Navíc je hrazena z veřejného zdravotního pojištění a žádné časové lhůty ji neomezují,“ vysvětluje Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních aktivit Charity ČR.

Domácí hospicová péče

Hospicová (paliativní) péče v domácím prostředí pacienta

Hospicovou péči o umírající přímo u nich doma, poskytují Charity v Olomouckém kraji a částech kraje Jihomoravského, Zlínského a Pardubického téměř dvacet let.

"Být člověku nablízku, být s ním, to je to nejdůležitější - v lásce, v životě i v umírání."

Elisabeth Kübler - Ross

Jak být na blízku

Během života se nepochybně několikrát setkáte s tím, že vaši kamarádi či známí budou procházet těžkým obdobím po ztrátě blízkého člověka. Nejsou to situace běžné, proto s nimi nemáme zkušenost, nevíme si rady, jsme rozpačití. Chtěli bychom pomoci, ale nevíme vůbec jak, odkud začít.

Zde najdete popis několika takových situací a jejich možná řešení, která vám mohou pomoci. Zdroj: Cesta domů, Jak být na blízku.