Vypůjčka kompenzačních pomůcek a pomůcek denní potřeby

• pracovní dny 13 - 14 hodin
  • dle telefonické domluvy

Co je dobré vědět

• kompenzační pomůcka je zapůjčována na základě Smlouvy o vypůjčení kompenzační pomůcky
  • první měsíční sazba je požadována již při podpisu smlouvy
  • při zapůjčení pomůcky na jeden den, je účtována 1/3 měsíční sazby; při zapůjčení pomůcky na jeden – dva týdny, je účtována 1/2 měsíční sazby
  • v případě zapůjčení hodnotnější pomůcky může být požadována vratná kauce (viz. Sazebník)
  • při vypůjčení pomůcky je půjčitel proškolen o jejím používání
  • půjčitel se zavazuje pečovat o svěřenou kompenzační pomůcku dle pokynů půjčitele, udržovat ji v čistotě, úmyslně ji nepoškozovat a technicky neznehodnocovat
  • půjčitel, tedy Charita Zlín, nezajišťuje odvoz kompenzačních pomůcek

Co je možné vypůjčit

• pomůcky - berle, chodítka, vozíky
    • francouzské hole, berle vysoké
    • chodítko s opěrnou deskou vysoké, čtyřkolové
    • invalidní vozík bez/s brzdami pro doprovod
  • pomůcky - koupelna, WC
    • sedačka na vanu, do vany ...
    • stolička do sprchy s opěrkou a madly
    • vanový zvedák elektrický s točnou
    • toaletní křeslo kolečkové, nadstavec na WC, aj.
  • pomůcky - lůžko, matrace, doplňky k nim
    • polohovací lůžko elektrické pečovatelské
    • matrace antidekubitní s kompresorem, paropropustný obal
    • matrace antidekubitní pasivní, paropropustný obal
    • matrace zdravotní, paropropustný obal
    • hrazda k lůžku samostatná
    • jídelní stolek k lůžku
  • pomůcky - ostatní
    • biolampa
    • infuzní stojan

Sazebník vypůjčení kompenzační pomůcky

Charita Zlín, hrazda k lůžku samostatná_foto www.symetrie.czCharita Zlín, jídelní stolek k lůžku_foto www.symetrie.czCharita Zlín, infuzní stojan_foto www.symetria.czCharita Zlín, pečovatelské elektrické polohovací lůžko_foto www.invira.czCharita Zlín, vanový zvedák elektrický_foto www.symetrie.czCharita Zlín, točna k vanovému zvedáku _foto www.symetrie.czCharita Zlín, židle do sprchy s opěrkou a madly_foto www.symetrie.czCharita Zlín, chodítko s opěrnou deskou podkova, vysoké, čtyřkolové_foto www.symetrie.czCharita Zlín, klozetové křeslo kolečkové_foto www.symetrie.czCharita Zlín, invalidní vozík s brzdami pro doprovod_foto www.symetrie.cz

Pomůcku je možné mít vlastní, hrazenou zdravotní pojišťovnou

Sestry poskytující domácí péči žádají ministra Vojtěcha o zastání

Sestry domácí péče se ve středu 1. května v 11 hodin vypraví před budovu ministerstva zdravotnictví a stromy před ním ovážou červenými mašlemi. Tímto gestem se ve Svátek práce obracejí na ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha a žádají jej o zastání. Opakovaná jednání ukazují, že zdravotní pojišťovny se k této důležité a velmi efektivní části veřejného zdravotnictví, která se nachází ve vleklé krizi, chtějí dál chovat nespravedlivě. Sestry domácí péče jsou od loňského srpna ve stávkové pohotovosti a červené mašle se staly jejím symbolem.

Paní Marie: "Dlouhé měsíce jsme využívali Vašich služeb. Moc jste nám pomohli."

Chci Vám moc poděkovat za vše, co jste pro nás celou dobu trpělivě a obětavě vykonávaly. Vám, i všem Vašim kolegyním - sestřičkám, paním nebo slečnám, které k nám denně docházely ráno i večer. Vím, že to mnohdy nebylo jednoduché, moje maminka, trpící Alzheimerovou chorobou, si téměř už nic nepamatuje, obzvláště ne krátkodobě. Sestřičky vždy na ni byly hodné a milé, zkrátka profesionálky. Já už jsem takovou trpělivost bohužel mnohdy neměla. Bez vaší pomoci bych to nezvládla. Marie

Vypůjčka kompenzačních pomůcek a pomůcek denní potřeby

Když tělesné funkce nedostatečně fungující v důsledku nemoci či úrazu, je nutná jejich podpora. Ať už se jedná o krátkodobý problém, či časově otevřený, jsme tady pro vás. Rádi vám pomůžeme.

Symbol červené mašle k vidění i ve Zlíně

Zdravotní pojišťovny ohrožují domácí zdravotní péči. Proto nyní pozvedáme svůj hlas a doplňujeme jej symbolickou červenou mašlí, kterou si připínáme. Mašlí, jež znamená, že jsme spojeni s lidmi, kterým péči poskytujeme. Mašlí připomínající srdce. Červenou jako láska i krev. I jako červená linie, která už byla překročena. Mašlí symbolizující i to, že při práci máme svázané ruce. Dnes si ji připnuli lidé z Charity Český republika, Asociace domácí péče, České asociace sester - sekce domácí péče a odborné společnosti Gratia Futurum 913 společně s odboráři.

Charita: Zdravotní pojišťovny ohrožují domácí zdravotní péči

Představte si, že si u vás někdo objedná práci. Vy ji odvedete kvalitně, včas a v plném rozsahu. Vyúčtujete ji – a poté se dozvíte, že dostanete zaplacené jenom tři čtvrtiny. Připadá vám to správné a spravedlivé? Přesně takhle se totiž chovají už mnoho let zdravotní pojišťovny k Charitě Česká republika a dalším poskytovatelům domácí zdravotní péče. Říkají tomu regulace. A kvůli tomuto přístupu je nyní domácí péče ohrožena. I proto oznamujeme pokračování stávkové pohotovosti a za podpory odborů vyzýváme zdravotní pojišťovny k okamžitému řešení situace.

Domácí péče = výrazné úhradové podhodnocení práce zdravotních sester ze strany pojišťoven

Ilustrační snímek

Poskytovatelé domácí péče a zdravotní pojišťovny nenašli řešení kritické situace.Napětí trvá, zdravotní sestry odcházejí z domácí péče na lépe placená místa v nemocnicích. Poskytovatelé domácí zdravotní péče a zdravotní pojišťovny ani na čtvrté schůzce nenašli shodu.

Domácí hospicová péče, Oblastní charita Pardubice v reportáži České televize

Oblastní charita Pardubice: „Ve dvou střediscích - Pardubicích a Holicích poskytujeme služby Domácí hospicové péče již více než 20 let s přirozenou snahou pomoci bližnímu v nouzi, bez okázalé publicity. V posledních letech si však stále více uvědomuji, že je nutné o službě umírajícím a jejich rodinám v přirozeném domácím prostředí veřejně mluvit. Přestože si 90 % lidí přeje zemřít doma, ve skutečnosti se toto přání splní sotva desetině z nich“ uvedla ředitelka Marie Hubálková.

Neradi lelkujete? Pomáhejte pohybem zlínské domácí zdravotní a hospicové péči

Za pacienty rychle a bezpečně Projekt zlínské Charity, jehož cílem je nákup vozidla pro domácí zdravotní a hospicovou péči. Prostřednictvím mobilní aplikace může přispět každý, kdo lyžuje, běžkuje, tančí či běhá. A nejen to. Aplikace nabízí téměř tři desítky aktivit. Vybere si téměř každý. I když ... lelkování v seznamu schází. Jaký je tedy princip? "Mobilní aplikace EPP od Skupiny ČEZ - Pomáhej pohybem je nástroj, díky kterému má uživatel možnost aktivním pohybem určovat, které projekty a v jaké výši má Nadace ČEZ finančně podpořit."

Víte, že nejen postel, chodítko či vozík si můžete vypůjčit?

Kompenzačními pomůckami a pomůckami denní potřeby jsou podporovány tělesné funkce nedostatečně fungující v důsledku nemoci či úrazu. Jejich vypůjčením je možné překonat dobu, než se znevýhodněná osoba uzdraví, či než nemocný bude mít pomůcku vlastní, hrazenou zdravotní pojišťovnou.

Budete pečovat o svého blízkého a potřebujete radu? Jsme tu pro Vás!

Charita Zlín má svého ´Pracovníka roku 2018´

´Ruka podaná v nesnázích´. To není pouze vize zlínské Charity.

Je to název ocenění, které v čase adventním přebírá jeden pracovník organizace. Cenou je objímací polštář a i když je cena jenom jedna, každému ze zaměstnanců zlínské Charity patří malý kousek onoho polštářku.