Kartička pomoci v nesnázi. Informace, které záchranáři ocení

Charita Zlín = ruka podaná v nesnázích VI/1991 - VI/2019

U příležitosti ustanovení zlínské Charity připravila organizace dárek nejen pro uživatele poskytovaných služeb, ale také pro seniory a osoby se zdravotním či tělesným postižením, kteří doposud sociální a zdravotní služby nevyužívají. Důvod je velmi prostý. Každý se může dostat do nekomfortní situace, kdy je indisponován a potřebuje pomoc. Jenže to je mnohdy jediné, co ví ...

Otevřený dopis: Ministře Vojtěchu, zastaňte se sester poskytujících domácí péči!

Poskytovatelé domácí zdravotní péče se otevřeným dopisem obracejí na ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha a vyzývají jej k aktivní podpoře domácí péče, které vlivem dlouhodobého podfinancování hrozí kolaps. Ministr slíbil podporu již před rokem. Na nedávnou žádost o schůzku reagoval zamítavě. Konkrétních kroků se tak sestřičky dosud nedočkaly.

Vypůjčka kompenzačních pomůcek a pomůcek denní potřeby

Když tělesné funkce nedostatečně fungující v důsledku nemoci či úrazu, je nutná jejich podpora. Ať už se jedná o krátkodobý problém, či časově otevřený, jsme tady pro vás. Rádi vám pomůžeme.

Domácí péče = výrazné úhradové podhodnocení práce zdravotních sester ze strany pojišťoven

Ilustrační snímek

Poskytovatelé domácí péče a zdravotní pojišťovny nenašli řešení kritické situace.Napětí trvá, zdravotní sestry odcházejí z domácí péče na lépe placená místa v nemocnicích. Poskytovatelé domácí zdravotní péče a zdravotní pojišťovny ani na čtvrté schůzce nenašli shodu.

Neradi lelkujete? Pomáhejte pohybem zlínské domácí zdravotní a hospicové péči

Za pacienty rychle a bezpečně Projekt zlínské Charity, jehož cílem je nákup vozidla pro domácí zdravotní a hospicovou péči. Prostřednictvím mobilní aplikace může přispět každý, kdo lyžuje, běžkuje, tančí či běhá. A nejen to. Aplikace nabízí téměř tři desítky aktivit. Vybere si téměř každý. I když ... lelkování v seznamu schází. Jaký je tedy princip? "Mobilní aplikace EPP od Skupiny ČEZ - Pomáhej pohybem je nástroj, díky kterému má uživatel možnost aktivním pohybem určovat, které projekty a v jaké výši má Nadace ČEZ finančně podpořit."

Víte, že nejen postel, chodítko či vozík si můžete vypůjčit?

Kompenzačními pomůckami a pomůckami denní potřeby jsou podporovány tělesné funkce nedostatečně fungující v důsledku nemoci či úrazu. Jejich vypůjčením je možné překonat dobu, než se znevýhodněná osoba uzdraví, či než nemocný bude mít pomůcku vlastní, hrazenou zdravotní pojišťovnou.

Budete pečovat o svého blízkého a potřebujete radu? Jsme tu pro Vás!

#procpomahat. Je důležité nejen pomáhat, ale i si nechat pomoci

Je tu doba adventní. Doba očekávání. Doba přípravy na setkávání. Je tu čas, kdy se lidská srdce více otevírají. Čas, kdy lidé více myslí na druhé. Čas, kdy si mnozí kladou méně časté existenční otázky. A byť jde o období radostné, není neobvyklým pocit osamělosti.

#procpomahat "Je to normální, ať už pomoc dáváme či přijímáme," říká paní Alice

Můj (ne)obyčejný den v domácí zdravotnické a hospicové péči

Výroční zpráva Charity Zlín 2017

Vždy, když otevřu dveře naší služby poznám, zda mne některá z kolegyň předstihla. Nepsaným pravidlem je, že první příchozí uvaří kávu. Musím přiznat, že ta dnešní mi přijde vhod. S úderem sedmé vyrážím do terénu. Čeká mne deset zastávek u našich pacientů.

Týden se zlínským filmovým festivalem

Splnilo se nám přání! Díky vstřícnosti vedení Zlín Film Festival - Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež ve Zlíně, jsme strávili slunečné dny v Nadační zóně, v Sadu Svobody, kde jsme se, ve sněhově bílém stánku, nepřetržitě věnovali dětem. Každý den jsme kreativně tvořili, každý den jsme ´plackovali´. A jako bonus jsme připravili Festivalovou knihu vzkazů 2018 ´děti seniorům´. Bylo velkým potěšením radovat se z kreseb, výrobků, ale i slov dětí: "Včera jsem Vás podpořil s kamarádem, dnes jsem přivedl svoji sestru." A čím že se u nás platilo? No přece úsměvem!

CharitaZlin KaJaLuPaZ a SoJa: výzvu plníme téměř na sto procent

Celkem 369 km za sedm pracovních dnů, pravidelnost jízd téměř 100% = CharitaZlin KaJaLuPaZ a SoJa Do práce na kole - Auto*Mat. Je na čase se představit

KaJaLuPaZ a SoJa = KAmča JAna LUboš PAvla Zdeňka a SOňa