Kartička pomoci v nesnázi. Informace, které záchranáři ocení

Charita Zlín = ruka podaná v nesnázích VI/1991 - VI/2019

U příležitosti ustanovení zlínské Charity připravila organizace dárek nejen pro uživatele poskytovaných služeb, ale také pro seniory a osoby se zdravotním či tělesným postižením, kteří doposud sociální a zdravotní služby nevyužívají. Důvod je velmi prostý. Každý se může dostat do nekomfortní situace, kdy je indisponován a potřebuje pomoc. Jenže to je mnohdy jediné, co ví ...

Charitní pečovatelská služba Zlín z pohledu uživatelů, rodin i pracovníků

Jste rádi když víte, zda odběratelé vaší práce, služby, jsou s ní spokojeni? Těší vás, když se k vám zákazníci vrací, či vás dokonce doporučí? Nejspíše odpovídáte kladně, je to tak nějak logické. Ne jinak je tomu u poskytovatelů sociálních služeb. A jak si stála v uplynulém kalendářním roce Charitní pečovatelská služba Zlín, je už nějaký ten den zřejmé. Několik stručných a výstižných otázek dostali jak uživatelé, tak rodinní příslušníci, ale i pracovníci jmenované služby.

Vypůjčka kompenzačních pomůcek a pomůcek denní potřeby

Když tělesné funkce nedostatečně fungující v důsledku nemoci či úrazu, je nutná jejich podpora. Ať už se jedná o krátkodobý problém, či časově otevřený, jsme tady pro vás. Rádi vám pomůžeme.

Patří vám velké díky, napsal uživatelův syn pečovatelkám

Chtěl bych poděkovat touto cestou pracovníkům Charity Zlín za péči, kterou poskytovali mému 90-ti letému otci. Naší rodině, která se o něj v jeho domácím prostředí starala, jste poledním docházením velmi odlehčili od našich každodenních činností. Za to vám patří velký dík. Rozhodně vaši organizaci můžeme doporučit všem našim známým, pokud se dostanou do podobné situace. Zdeněk Gargulák

Za vlídnost poděkovala pečovatelkám paní Ludmila

Chtěla bych tímto poděkovat všem pečovatelkám, které docházely k nám a pomáhaly mi s koupáním manžela za vlídnost, ochotu a krásný lidský přístup, při své nelehké práci, ke starším lidem. Ludmila

Za tříletou pomoc tatínkovi poděkovaly pečovatelce Báře jeho dcery

Vážená paní magistro, dovolte, abych touto cestou poděkovala pracovnici pečovatelské služby, paní Barboře Bridové. Paní Bára, jak jsme jí doma říkali, byla náš DOBRÝ ANDĚL. Od r. 2ol5  docházela  k mému těžce nemocnému otci. Vždy obětavě a na vysoké profesionální úrovni pomáhala. Nejvíce však hodnotím její lidský a empatický přístup, který se projevil zejména letos, v závěru tatínkova života, kdy byla neocenitelnou oporou celé naší rodině. Moc děkujeme. MUDr.Vlasta Valehrachová a MUDr.Ivana Valehrachová

Zlínské pečovatelky převzaly ´sociální automobil´pro práci v terénu

Tento slavnostní okamžik prožili pracovníci pečovatelské služby již po třetí.

Sociální automobil je nejprestižnějším projektem poděbradské reklamní agentury KOMPAKT spol. s r.o., který je postaven na zcela jednoduché, ale podstatou velice závažné myšlence. Za spoluúčasti firem a společností se snaží o zdokonalení a obnovení vozového parku v zařízeních, která svou činnost zaměřují na péči, výchovu a vzdělání zdravotně, mentálně či jinak hendikepovaných lidí.

#procpomahat. Jednou možná i my budeme potřebovat pomoc. A budeme za ni rádi

Je tu nový rok. Za tím ´starým´ se už můžeme pouze ohlížet, jeho dveře jsou již zavřené. Jsme všichni v očekávání. Co nám letošní rok, kromě toho, že jsme zase starší, přinese, co nám dá, co prožijeme, s kým se potkáme, kdo nebo co nám dodá elán, či naopak nás tak zvaně vycucne. Ať už je člověk optimistou či negace jej válcují, jedno je jisté. Jsou mezi námi ti, kteří se bez podpory druhých neobejdou.

#procpomahat "Jsou lidé, kteří to potřebují. A můžeme to být i my," říká paní Hana

Víte, že nejen postel, chodítko či vozík si můžete vypůjčit?

Kompenzačními pomůckami a pomůckami denní potřeby jsou podporovány tělesné funkce nedostatečně fungující v důsledku nemoci či úrazu. Jejich vypůjčením je možné překonat dobu, než se znevýhodněná osoba uzdraví, či než nemocný bude mít pomůcku vlastní, hrazenou zdravotní pojišťovnou.

Budete pečovat o svého blízkého a potřebujete radu? Jsme tu pro Vás!

Svatá Anežka, patronka služby, je naším vzorem v péči o druhé

Svatá Anežka Česká, 13. listopadu, památka „Sytila hladové, ošetřovala nemocné, pečovala o přestárlé, povzbuzovala bezradné a tak byla schopna šířit pokoj a smíření, dodávat útěchu a vlévat novou naději." (Jan Pavel II.)

Terénní pracovníci vyjíždějí denně do domácností, aby poskytli potřebnou péči starým a nemocným lidem. Nejen to. Mnohdy je čekají nečekané překážky ...