Chtěla jsem poděkovat za to, že jsou na světě

Pomoc při zajištění chodu domácnosti rodině, kde se současně narodily tři děti. Tuto větu v různých obměnách mají ve svém poslání snad všechny pečovatelské služby. Ne každé se však poštěstí její naplnění. Nás tato skutečnost potkala již podruhé. Rodina, kterou jistě, jako každou jinou, zpráva o vícečetném očekávání zaskočila, nás kontaktovala v dostatečném předstihu. I přesto všichni byli překvapení, neboť se děťátka rozhodla přijít na svět o nějaký ten týden dříve. A tak přišla pomáhat rodině zvládat práce v domácnosti pečovatelka, paní Michaela.

„Hned první den, kdy jsem ty tři zlatíčka, andílky viděla, jsem věděla, že tu jejich krásu musím nějak ukázat a poděkovat za to, že jsou na světě a že se můžu, díky pomoci mamince s domácností, podílet na jejich vývoji a vidět je, jak rostou, jak bojují o svůj život. Jelikož mě baví pečení a tvorba dortů, rozhodla jsem se Lucince, Terezce a Elišce také jeden upéct. Chtěla jsem jej věnovat i rodičům trojčátek, jako sladké poděkování za vlídné přijetí do rodiny a zpříjemňování chvil, kdy u nich vykonávám pečovatelskou službu,“ vyznala se paní Michaela, která všechny svým neobvyklým dárkem překvapila. „Míša z dnešního pochmurného a deštivého pátku udělala sluníčkový den,“ reagovala vedoucí pečovatelské služby Boženka Sukopová. Dobrou náladu paní Míša nevnesla pouze mezi kolegyně, ale především do rodiny, kde pomáhá: „Děkujeme paní Michaele Rafajové, nejen za dort, který lahodí oku i chuti, ale také za její poctivou práci, kterou navíc obohacuje o mimořádně lidský rozměr,“ napsali na adresu služby manželé Jitka a Miroslav, rodiče trojčátek.

Ing. Pavla Romaňáková, projektová manažerka Charity Zlín