Noc kostelů, příležitost k setkávání

Akce je již známou příležitostí pozvat co nejširší veřejnost do kostelů a ve večerní a noční atmosféře zde nabídnout možnost setkat se s křesťanstvím prostřednictvím bohatého programu. I zástupci zlínské Charity se již po třetí zapojili a v rámci programu s radostí představili svoji činnost. V podvečerním čase tak ve čtyřech kostelích regionu odpověděli na nejednu zvídavou otázku.

Ke své osobní účasti paní Dáša Kubínová, pracovnice pečovatelské služby, uvedla: „Zúčastnila jsem se prezentace ve Fryštáku v kostele sv. Mikuláše. Zvony kostela se tohoto dne spojily s ostatními kostelními zvony Zlínského kraje. Na této veřejné události jsme tři pracovnice zlínské Charity prezentovaly služby, které organizace poskytuje. Rozdávaly jsme informační letáky a zodpovídaly dotazy. V kostele se sloužila mše, na kterou se dostavilo hodně lidí. Mezi nimi byli i naši známí uživatelé, o které se staráme a pečujeme. Mezi návštěvníky kostela byli i mladí lidé a rodiny s dětmi. I tyto věkové kategorie si rády poslechly, jaké služby poskytujeme. Celkem jsme zodpověděly velké množství dotazů a snažily jsme se služby Charity prezentovat dobře a svědomitě. Pocit z této akce mám pozitivní a duševně mě obohatil.“

Ing. Pavla Romaňáková, projektová manažerka Charity Zlín