Dnešní denní tisk byl maximálně inspirativní

V rámci reminiscence navštěvujeme s našimi uživateli zajímavá místa na Zlínsku. Při přímém kontaktu se známým prostředím se vybavuje hodně vzpomínek, což je jeden z osvědčených způsobů trénování mozku.

A tak jsme se, velmi krátce po přečtení článku v tisku, jeli přesvědčit, zda přípravy na víkendové Otrokovické letní slavnosti skutečně vrcholí. A tak mnozí uživatelé zavítali do Otrokovic po mnoha letech. Proto jsme to vzali pěkně od podlahy.

Z přístaviště, kde byla naše první zastávka a kde někteří naši uživatelé nikdy nebyli, se právě odrážela loď na pravidelnou plavbu. U vody jsme zůstali a přejeli ke Štěrkovišti, kde jsme si dopřáli malé občerstvení. „Ale kde zaparkujeme naše ´holky´,“ zazněl mezi uživateli dotaz na uložení hůlek a holí na letní zahrádce (možná inspirace pro provozovatele :-) ). Cestou jsme se poohlédli, jak se daří Obchodnímu i Společenskému domu a kolem letiště se vraceli zpět.

Michaela Blahová, vedoucí střediska

U vody jsme zůstali a přejeli ke Štěrkovišti