Enkaustiku si uživatelé osahali. A to doslova

Překvapení, radost, i dojetí. To vše díky tvořivému malování horkým voskem. Ukázalo se, že tato jednoduchá technika je skutečně, s trochou podpory, vhodná pro každého. "Já jsem šťastná. Opravdu. Neumím své pocity ani popsat. Obrázek daruji synovi, který žije v zahraničí a v příštím týdnu nás navštíví," netajila se dojetím paní Marie. "Vy ani nevíte, jakou jste mi udělali radost," dodala se slzami v očích. Další uživatel, kterého výtvarná tvorba provázela celým životem, si dovolil více kreativity a plánoval představenou techniku kombinovat s kresbou tuší.

Enkaustika - hravé, jednoduché tvoření, ke kterému nejsou nutné umělecké znalosti ani dovednosti. Je to znovuobjevená antická technika malování horkým voskem, kdy je tento nanášen enkaustickou žehličkou na papír. Tak je možné malovat menší i větší obrazy, vytvářet až magické abstrakce.