Drazí bratři a sestry, děkujeme vám za Vaše příspěvky do pokladniček postní almužny.

Celková výše darů našich farností je 113.180 korun. Odevzdali jste skoro 400 pokladniček.  Možnosti označit, na co by měly peníze být určeny, využila asi polovina dárců. Nejčastěji bylo označeno  – dle rozhodnutí Charity 109 dárců, pro lidi těžce nemocné a s postižením 32 dárců,  25 si přeje, aby jejich peníze pomohly matkám s dětmi v tísni, 12 dárců pro seniory a 10 pro činnost farnosti pro lidi v nouzi. Ostatní 5 pro lidi bez domova, 5 pomoc rodinám, 4 pro cizince a 2 na humanitární pomoc. Jeden dárce věnoval 2000 Kč pro kněze v domově důchodců.

V minulém roce byl výnos postní almužny využit pro sociálně slabé matky po porodu na porodní balíček, potravinové balíčky, pomoc na potraviny a pleny pro děti, potravinová pomoc osobám bez příjmů, na elektrický vozík pro zdravotně postiženou paní, školní potřeby pro děti ze sociálně slabých rodin, balíčky potravin pro osoby bez přístřeší, pro ty byly také peníze použity na nákup chleba v zimních měsících k polévce, kterou jim zlínská Charita poskytuje jednou týdně.

Chceme vám všem, kteří jste se zúčastnili poděkovat a popřát, ať Vám Bůh vaši štědrost oplatí svým požehnáním. Mnozí naši spoluobčané se dostávají do velmi těžkých životních situací a přijatá pomoc je často motivuje, aby začali znovu řešit problémy a nevzdali to.

+Noela Frolková, pastorační asistentka