Naslouchat seniorům je radost

Úspěchem a radostí je, že mohu naslouchat potřebám seniorů a odpovídat na jejich potřeby. Těší mě, že se daří vytvářet společenství těch, kteří chtějí být spolu, něco si vyslechnout a taky se sami zapojit a obohatit druhé. A tak velmi často jsou hosty jednotlivých programů právě ti ze starší generace, aby jejich zkušenosti, talenty a dary nezůstaly ladem.

Jsem mile překvapena, že touha být užitečným je u mnohých i ve vyšším věku. Myslím na uživatelku, která už ztrácí zrak a nemůže se věnovat svému koníčku, kterým je četba a poezie, ale díky své vynikající paměti, dokáže zarecitovat i dlouhé básně. Další uživatelka zas má výborný hlas a ráda zpívá, a tak je díky ní při klubových programech veselo. Další mojí radostí je, když za seniory přicházejí děti a mládež. Věřím, že tato setkání přináší nemalé vzájemné obohacení právě díky vzájemnému naslouchání.

Bc. Sylvia Medňanská, pastorační asistentka