Jsme s lidmi aneb poradny v první linii v boji s chudobou

Paní Janu bije manžel. Pan Josef ztratil přehled, co komu dluží. Paní Eva neví, jak zaplatí nájem s miminkem, které se jí brzy narodí. Všichni sklouzli do situace, na niž sami nestačí a kterou bez pomoci nedokážou vyřešit. Právě pro lidi v podobné situaci existuje v České republice 69 poraden, které provozuje Charita Česká republika. Loni jsme jejich prostřednictvím bezplatně pomohli téměř 35 000 lidí, každý z nich přitom v průběhu roku navštívil poradnu průměrně čtyřikrát.

Kartička pomoci v nesnázi. Informace, které záchranáři ocení

Charita Zlín = ruka podaná v nesnázích VI/1991 - VI/2019

U příležitosti ustanovení zlínské Charity připravila organizace dárek nejen pro uživatele poskytovaných služeb, ale také pro seniory a osoby se zdravotním či tělesným postižením, kteří doposud sociální a zdravotní služby nevyužívají. Důvod je velmi prostý. Každý se může dostat do nekomfortní situace, kdy je indisponován a potřebuje pomoc. Jenže to je mnohdy jediné, co ví ...

Po pomyslné pláštěnce budou kapky problémů dobře stékat

Osm pečujících, od začátečníků až po velmi zkušené, tvořilo dnešní podpůrnou skupinu. Přišli, aby nejen sdíleli své zkušenosti, radosti i trápení, ale především se ujistili, že v péči o blízké by neměli zůstat bez zapojení rodiny i sociálních služeb a že především nesmějí zapomínat sami na sebe. Vlídným průvodcem byla psycholožka Růžena Sekulová z Kongregace sester karmelitánek Institut Naší Paní z Karmelu ve Štípě, která vyzvala hned v úvodu přítomné: "Radujte se z malých věcí. Když prožíváme naplno přítomný okamžik, dotýkáme se věčnosti."

Vypůjčka kompenzačních pomůcek a pomůcek denní potřeby

Když tělesné funkce nedostatečně fungující v důsledku nemoci či úrazu, je nutná jejich podpora. Ať už se jedná o krátkodobý problém, či časově otevřený, jsme tady pro vás. Rádi vám pomůžeme.

Je to velká pomoc, když víte, že vás někdo vyslechne a pochopí

To jsou slova ženy, která již sedm let pečuje o svoji ležící matku.

Charita Zlín se pečujícím osobám věnuje prostřednictvím podpůrné skupiny od června 2015. Obvykle se sejde pět, maximálně deset osob. „Menší skupiny jsou příjemné ke vzájemnému sdílení. Je zde větší intimita, důvěra, diskrétnost. Tyto společné chvíle znamenají pro příchozí velkou pomoc, povzbuzení,“ říká Noela Frolková, pastorační asistentka. Projekt letos zlínská Charita rozšiřuje ...

Oběť dopravní nehody získala odškodnění i díky pracovníkům odborného poradenství

Stala jsem se obětí dopravní nehody. Pachatelka se v rámci soudního řízení prostřednictvím právníka domáhala odškodnění od mé osoby i přesto, že jsem prokazatelně figurovala v rámci incidentu i soudního řízení jako oběť. Pracovníci Občanské poradny mi pomohli sepsat vyjádření k soudu, které pomohlo při soudním jednání, posloužilo i mému advokátovi při obhajobě. Nakonec jsem odškodnění ze strany pachatelky obdržela. Srdečně děkuji Občanské poradně Charity Zlín za pomoc při řešení tohoto případu. Děkuji, N.

Víte, že nejen postel, chodítko či vozík si můžete vypůjčit?

Kompenzačními pomůckami a pomůckami denní potřeby jsou podporovány tělesné funkce nedostatečně fungující v důsledku nemoci či úrazu. Jejich vypůjčením je možné překonat dobu, než se znevýhodněná osoba uzdraví, či než nemocný bude mít pomůcku vlastní, hrazenou zdravotní pojišťovnou.

Budete pečovat o svého blízkého a potřebujete radu? Jsme tu pro Vás!

Výklad pracovníků poradny byl tlumočen do ruštiny a angličtiny

"Ve kterém roce skočila platnost haléřových mincí?" "Co jsou tarifní pásma v městské dopravě a kde se mění?"

Nejen takové otázky zazněly na Sociokulturním kurzu Finanční gramotnost, který pořádalo ve dvou termínech Centrum na podporu integrace cizinců pro Zlínský kraj. Určen byl občanům třetích zemí, mimo Evropskou unii. A erudované odpovědi dávali pracovníci Občanské poradny Charity Zlín.

#procpomahat. Vnitřně cítím, že lidé, kteří prožívají strasti, pomoc potřebují

Je tu doba adventní. Doba očekávání. Doba přípravy na setkávání. Je tu čas, kdy se lidská srdce více otevírají. Čas, kdy lidé více myslí na druhé. Čas, kdy si mnozí kladou méně časté existenční otázky. A byť jde o období radostné, není neobvyklým pocit osamělosti.

#procpomahat "Je pro nás přirozeným morálním kodexem, to, že vnímáme, že lidem majícím strasti, je potřeba pomoci," říká Pavel Hanke

Maminka Markétky je vděčná za klimatizaci. Dceři usnadnila v letních vedrech dýchání

Občanská poradna podává ruku v nesnázíchPomoc a podpora poskytovaná uživatelům sociálními pracovníky odborného poradenství, je širokospektrá. Není tedy pochyb o tom, že je těší, když při řešení nepříznivé situace najdou s uživatelem společně cestu, jak situaci řešit. Když dojdou k cíli, zažívají pak velkou radost.

"Chci touto cestou poděkovat za pomoc," napsala paní Mirka.