Naše vyhlížení mudrců nebylo marné. Opět do Zlína doputovali

Tři mudrcové z Východu i letos doputovali do našeho regionu. Již v pátek, 4.ledna v poledne, jsme společně navštívili hejtmana Zlínského kraje pana MVDr. Stanislava Mišáka, kde jsme zaplnili filmový pás kamery TV Slovácko :-) a také náměstka primátora města Zlína, pana Mgr. Miroslava Kašného, kde se nám dostalo vřelého přijetí.

Hvězdopravci, zřejmě z Arábie, jim přinesli i jednotlivé dary. Kašpar zlato, jako symbol královské důstojnosti, Melichar kadidlo, kterého užívají při obětech kněží a Baltazar myrhu, jako symbol Ježíšova lidství. A také zvěst o tom, že o následujícím víkendu navštíví příbytky obyvatel Zlína, Slušovic, Vizovic a dalších 40-ti obcí kraje, aby přinesli všem, s nimiž se potkají úsměv, písničku, poděkování a také aby do zapečetěných pokladniček přijali finanční dary nikoliv pro sebe, ale ve prospěch lidí, kteří se dostali do těžké životní situace.

Záštitu nad Tříkrálovou sbírkou, zastřešenou v regionu Zlínsko Charitou Zlín, převzal náměstek primátora města Zlína a zastupitel Zlínského kraje, pan Mgr. Miroslav Kašný.

Ing. Pavla Romaňáková, projektová manažerka Charity Zlín