Tři králové ukončili vánoční čas ve městě

Na zlínské náměstí Míru přijeli v den svého svátku mágové z Východu nikoliv na velbloudech, ale na koních, aby oficiálně otevřeli sbírku ve městě a současně zde ukončili vánoční čas.

Než se však na náměstí objevili, zahájili Tříkrálové putování městem společným setkáním v půl čtvrté s andílky, hudebníky, pastýři a s místním knězem, otcem Ivanem, u jesliček ve zlínském kostele sv. Filipa a Jakuba. Poté vyšli všichni v průvodu za zpěvu koled na místní náměstí, kde je přivítal primátor města Zlína Miroslav Adámek s náměstky, zlínským děkanem a dalšími hosty. Zde také převyprávěli herci ze zlínské farnosti svatého Filipa a Jakuba vánoční zázrak o narození Ježíška, Živý betlém. Po zpívánkách Ateliéru Zebra všichni přítomní pod taktovkou primátora ukončili vánoční čas společným ´sfouknutím´ bohatého osvětlení vánočního stromu.

Tříkrálové putování městem finančně podpořilo statutární město Zlín, technicky zlínská Římskokatolická farnost svatého Filipa a Jakuba. Děkujeme! VWPo3YTww.4jFm4Um.zjFo