Tříkrálové koledování se společným sfouknutím osvětlení vánočního stromu

Po návštěvě hejtmana Zlínského kraje a primátora města Zlína se králové spolu s andílky, pastýři a zpěváky, za podpory široké veřejnosti, sešli s místním knězem, otcem Ivanem v kostele sv.Filipa a Jakuba u jesliček, aby si vzájemně dodali sílu k cestě do pomyslného Betléma.

Z kostela se pak vydal za zpěvu koled průvod, vedený králi na koních, na zlínské náměstí Míru. Zde byli všichni slavnostně přivítáni trubači a zástupci města. To už se začalo stmívat a na nasvícené pódium tiše nastoupili andílci, hudebníci, zpěváci, pod pódiem se k ohni uchýlili pastýři, ze schodů městské radnice pomalu scházeli poutníci nesoucí pochodně. Stále živý biblický příběh, zpestřený zpěvem, přednesli malí i velcí ze zlínské farnosti sv.Filipa a Jakuba ve Zlíně. Před závěrečnou Tříkrálovou koledou sfoukli všichni přítomní osvětlení vánočního stromu a společně tak ukončili vánoční čas ve městě.

Tříkrálové odpoledne se konalo za podpory statutárního města Zlína, Římskokatolické farnosti sv.Filipa a Jakuba Zlín, Klenzov ranch Provodov - koně, Rádia Zlín, Charity Zlín a spousty dobrých lidí.

Ing. Pavla Romaňáková, projektová manažerka Charity Zlín