Tříkrálový festival prozářila Betlémská hvězda v rukou králů

Tříkrálový festival, doprovodný program sbírky ve Zlíně, přinesl hudbu, zlíňáky oblíbený horký francouzský a finský punč a pochutiny z Moravské zabíjačky, ´prdelačku´ i polévku bílou podanou osobnostmi města z rozličných oborů. Už se nedozvíme, zda příchozím chutnala více od tří králů, náměstkyně primátora, ředitele místního divadla, či redaktorky a moderátorky Českého rozhlasu.

Nebo zda někteří upřednostnili lékaře, nyní primátora města, či díky kouzlu hudby přivítali spíše setkání s ředitelem místní filharmonie, nebo se vypravili na rozhovor se známým sochařem či spíše s náměstkem ústředního školního inspektora, nebo zlínskými knězi. Co ale víme, že zabíjačková polévka, která byla připravena z téměř 30 kilo vařeného masa, a bylo jí více jak sto litrů, brzy došla. Tak přišlo na řadu asi pětadvacet litrů polévky bílé. I ta však v nabídce dlouho nevydržela. A aby hostům nejen více chutnalo, ale na ledovce i lépe klouzalo, do rytmu hrál ve třech vstupech Jazzzubs, potěšily Bubenice z Příluku, trochu lidového přineslo Trio Letná, či Cimbálová muzika Aloise Skoumala. Z trochu větší dálky přijel zpěvák a skladatel, Marcel Zmožek.
I když při Tříkrálovém festivalu slunce nevystoupilo ani na chvíli, nikdo z příchozích určitě nelitoval, že ke kostelu Panny Marie Pomocnice Křesťanů zavítal. Vždyť tu, vedle bohatého programu, svítila Betlémská hvězda v rukou králů.

Tříkrálový festival s Moravskou zabíjačkou finančně podpořilo statutární město Zlín, technicky zlínská farnost Panny Marie Pomocnice Křesťanů. Děkujeme! w.4