odborné sociální, dluhové a psychologické poradenství

Charita ČR oceněna kambodžským rytířským řádem

Barbora Vlasová, zástupkyně Charity ČR v Kambodži, Mons. Figaredo, apoštolský prefekt Battambangu a šéf Caritas Cambodia a Vlastimil Tesař, Chargé d´Affaires z české ambasády v Phnom Penh. Foto: Ambasáda ČR

Charita Česká republika byla oceněna jedním z nejvyšších kambodžských státních vyznamenání, Královským řádem Sahametrei. Jedná se o rytířský řád určený cizincům, který se uděluje za vynikající služby králi a kambodžskému lidu. V Kambodži jej převzala zástupkyně Charity ČR Barbora Vlasová u příležitosti oslav 20. výročí založení charitní oční kliniky v Takeu (Caritas Takeo Eye Hospital).

Děkujeme za obětavý doprovod a trpělivý přístup k nám, dříve narozeným

Poděkování za trpělivý doprovod na Horu Matky Boží, KrálíkyRáda bych poděkovala za poutní zájezd na Horu Matky Boží. Počasí bylo už podzimní, to ale nikoho neodradilo z nadšení. Na místě nás přivítal rektor duchovní správy P.ICLic. Karel Moravec, jež navrhl projít v modlitbě křížovou cestu v ambitech. Pak už jsme společně slavili v bazilice před milostným obrazem Madony s Dítětem mši svatou. Byl čas na oběd, komentovanou prohlídku i návštěvu obchůdku. Se srdečným pozdravem účastnice zájezdu Jarmila Maliňáková a Lenka Skočovská

Pomoc s prodlevou splátek i emoční podpora v nepříznivé životní situaci

svatý František z Assisi, patron Občanské poradny Charity Zlín, 4.října památka

Služba poskytuje anonymní odborné poradenství těm, kteří se ni obrátí. Prioritou je, že lidé mající problémy nejsou na ně sami. Snahou je uživatele motivovat k aktivnímu řešení situace, nikoliv za uživatele situaci řešit.

Pracovní neschopnost je pro většinu lidí nevítanou. Ne jinak to bylo u paní Aleny ...

Řád Elišky Přemyslovny si odneslo patnáct žen. Oceněnou je i Michaela Rafajová

„Když jsem slyšela, jaké ženy ocenění přebírají, byla jsem v údivu. Nezakládám školy, nejsem spisovatelka, ani veřejně známá a přesto jsem tady a přebírám takovéto poděkování za svoji práci. Uvědomila jsem si, jak je to pěkné, že mne charita na cenu nominovala. Cítila jsem se opravdu moc dobře a řekla si, že bych měla ve svém životě také ´něco´ udělat,“ řekla Michaela Rafajová, která ocenění vnímá jako poděkování celému kolektivu zlínské pečovatelské služby.

Hora Matky Boží, poutní výjezd

Poutní výjezd pro seniory a jejich doprovod na mariánské poutní místo Hora Matky Boží, nacházející se nad městem Králíky nedaleko státní hranice s Polskem, pod Kralickým Sněžníkem

Pět desítek poutníků vyjelo za modlitbou, ale i poznáváním na sice po většinu roku chladné, ale o to více kouzelné místo naší země.

Je potěšující, když na pobyt u nás uživatelky rády vzpomínají

O setkáních a drobných příhodách Jany Č. (3)

Paní Jana Černá pracuje ve zlínském azylovém domě pro maminky s dětmi již devatenáct let. Za tu dobu se setkala s mnoha lidmi. Setkala se s uživateli služby, jejich příbuznými či rodinami. Setkala se s příznivci služby a organizace, podporovateli a také dárci. Je tedy pravděpodobné, že občas se přihodí více či méně očekávané setkání, příhoda, kde výše jmenovaní hrají nějakou roli.

Charita ČR obdržela Cenu evropského občana

Genenerální sekretář Charity ČR Jakub Líčka převzal Cenu evropského občana

Cenu evropského občana, kterou udílí Evropský parlament, získaly letos za Českou republiku organizace Charita ČR a mobilní hospic Strom života. Při slavnostním setkání v Evropském domě v Praze 18. září převzal ocenění generální sekretář Charity ČR Jakub Líčka.

Barvy podzimu, zahradní komponované odpoledne na vlně country

Již tradiční multigenerační setkání při dobré muzice, za dobrého slova, s dobrými přáteli, neméně dobrým sezonním občerstvením a jako vždy s dobrou obsluhou v zahradě Domovinky-centra služeb seniorům

Akci finančně podpořilo statutármí město Zlín a dárci.

ADD gospel zpíval pro Kristýnku *1998

Benefice vynesla 2.943koruny, tato bude využita na rehabilitace, celá kůra čítá 24.000Kč.

Veřejná sbírka pro Kristýnku Petříkovou stále běží, číslo účtu 115-4274630227/100. Finance budou využity na aktivity, které zabraňují nebo alespoň brzdí progresi onemocnění, např. cvičení a masáže, potravinové doplňky, kompenzační pomůcky, odborné zdravotní zákroky. Děkujeme, že pomáháte s námi.

Na zdraví Haiti 2017 vyneslo přes 23 000 korun. Děkujeme

Hranice, Olomouc, Svitavy, Zábřeh - Na zdraví Haiti letos připíjeli kohoutkovou vodou hosté vybraných podniků v Hranicích, Olomouci, Svitavách a Zábřehu. Ve dvaceti kavárnách a restauracích a také při návštěvě Celostátního setkání mládeže v Olomouci se tak podařilo vybrat 23 284 korun. Arcidiecézní charita Olomouc za výtěžek ze sbírky uspořádá zdravotní prohlídky chudých Haiťanů, zejména dětí, kteří se nedostanou k lékaři nebo na něj nemají peníze, v Baie de Henne. Pracovnice Charity se tam vydá osobně při své misi. Do těžce zkoušené země odjíždí 19. září na víc jak měsíc.