„Ani jsem nečekala, že dodavatel plynu přeplatek ještě kdy rodičům vrátí," poděkovala za pomoc paní Jitka
5. dubna 2024 Články

„Ani jsem nečekala, že dodavatel plynu přeplatek ještě kdy rodičům vrátí," poděkovala za pomoc paní Jitka

Tímto Vám moc děkujeme. Měli jsme velký přeplatek u nejmenované firmy, která nám dodávala plyn. Po telefonu se pořád na něco vymlouvali, na e-maily nereagovali. A peníze samozřejmě nechtěli poslat. Až díky Vaší pomoci se nám to podařilo úspěšně vyřídit a peníze nám přišly na účet. Ještě jednou velké díky. A přejeme Vám hodně úspěchu a spokojených klientů, jako jsme my. S pozdravem Jitka

Poradnu oslovila paní Jitka se žádostí o pomoc svým rodičům. Problémem byl dodavatel plynu. Z vyúčtování za rok 2022 měli obdržet poměrně vysokou částku přeplatku. Klientka se mamince a tatínkovi snažila pomoci přeplatek z vyúčtování vyzískat od dodavatele všemi možnými způsoby, avšak neúspěšně. Až na základě sepsání dopisu dodavateli z naší strany s hrozbou advokátního řešení věci, dodavatel platbu přeplatku rodičům klientky vrátil. Klientka nás ihned po obdržení financí telefonicky kontaktovala: „Ani jsem nečekala, že dodavatel platbu ještě kdy mamince vrátí, děkuji za skvělou pomoc.“ Mgr. Pavel Hanke, sociální pracovník

„Ani jsem nečekala, že dodavatel plynu přeplatek ještě kdy rodičům vrátí," poděkovala za pomoc paní Jitka


Občanská poradna Charity Zlín poskytuje své služby od roku 2006 v pracovní dny ambulantní i terénní formou v počtu minimálně devatenáct intervencí za týden, a to na základě ústní smlouvy seniorům, osobám v krizi a rodinám s dětmi. Posláním služby je poskytovat podporu a pomoc občanům, kteří svou současnou životní situaci vnímají jako neodkladnou a nezvládnou ji řešit vlastními silami. Cílem je pomáhat lidem řešit situaci aktivně a efektivně, prostřednictvím poradenství přispívat k informovanosti o jejich právech a podporovat je při vyjadřování jejich oprávněných zájmů a potřeb. Poradenství je občanům poskytováno v poradně, ale také v jejich přirozeném prostředí a podílí se na jejich sociálním začlenění, nezávislosti a samostatnosti. Sociální pracovníci jsou tu pro seniory, osoby v krizi, rodiny s dětmi. 

Máte pocit, že život se Vám bortí pod rukama a Vy se svými starostmi padáte ke dnu?
Dohnaly vás dluhy, exekuce? Cítíte, že potřebujete podporu a pomoc,ale ostýcháte se komukoliv svěřit? Neváhejte oslovit ty, kteří Vám mohou ukázat správný směr.

Občanská poradna Charity Zlín, finanční podpora 2024: Zlínský kraj - Program pro poskytování finanční podpory z rozpočtu Zlínského kraje k zajištění dostupnosti sociálních služeb na území Zlínského kraje pro rok 2024, statutární město Zlín a dárci - děkujeme. Bankovní spojení ČS, a.s., č.ú. 1400878319/0800. 

Redakčně zpracovala
Ing. Pavla Roaňáková
projektová manažerka