„Ani jsem nečekala, že dodavatel plynu přeplatek ještě kdy rodičům vrátí," poděkovala za pomoc paní Jitka
5. dubna 2024 Články

Tímto Vám moc děkujeme. Měli jsme velký přeplatek u nejmenované firmy, která nám dodávala plyn. Po telefonu se pořád na něco vymlouvali, na e-maily nereagovali. A peníze samozřejmě nechtěli poslat. Až díky Vaší pomoci se nám to podařilo úspěšně vyřídit a peníze nám přišly na účet. Ještě jednou velké díky. A přejeme Vám hodně úspěchu a spokojených klientů, jako jsme my. S pozdravem Jitka

Poradnu oslovila paní Jitka se žádostí o pomoc svým rodičům. Problémem byl dodavatel plynu. Z vyúčtování za rok 2022 měli obdržet poměrně vysokou částku přeplatku. Klientka se mamince a tatínkovi snažila pomoci přeplatek z vyúčtování vyzískat od dodavatele všemi možnými způsoby, avšak neúspěšně. Až na základě sepsání dopisu dodavateli z naší strany s hrozbou advokátního řešení věci, dodavatel platbu přeplatku rodičům klientky vrátil. Klientka nás ihned po obdržení financí telefonicky kontaktovala: „Ani jsem nečekala, že dodavatel platbu ještě kdy mamince vrátí, děkuji za skvělou pomoc.“ Mgr. Pavel Hanke, sociální pracovník

Občanská poradna Charity Zlín poskytuje své služby od roku 2006 v pracovní dny ambulantní i terénní formou v počtu minimálně devatenáct intervencí za týden, a to na základě ústní smlouvy seniorům, osobám v krizi a rodinám s dětmi. Posláním služby je poskytovat podporu a pomoc občanům, kteří svou současnou životní situaci vnímají jako neodkladnou a nezvládnou ji řešit vlastními silami. Cílem je pomáhat lidem řešit situaci aktivně a efektivně, prostřednictvím poradenství přispívat k informovanosti o jejich právech a podporovat je při vyjadřování jejich oprávněných zájmů a potřeb. Poradenství je občanům poskytováno v poradně, ale také v jejich přirozeném prostředí a podílí se na jejich sociálním začlenění, nezávislosti a samostatnosti. Sociální pracovníci jsou tu pro seniory, osoby v krizi, rodiny s dětmi.

Máte pocit, že život se Vám bortí pod rukama a Vy se svými starostmi padáte ke dnu?
Dohnaly vás dluhy, exekuce? Cítíte, že potřebujete podporu a pomoc,ale ostýcháte se komukoliv svěřit? Neváhejte oslovit ty, kteří Vám mohou ukázat správný směr.

Občanská poradna Charity Zlín, finanční podpora 2024: Zlínský kraj - Program pro poskytování finanční podpory z rozpočtu Zlínského kraje k zajištění dostupnosti sociálních služeb na území Zlínského kraje pro rok 2024, statutární město Zlín a dárci - děkujeme. Bankovní spojení ČS, a.s., č.ú. 1400878319/0800.

Redakčně zpracovala
Ing. Pavla Roaňáková