Jazzový večer pro zlínskou Charitu
20. května 2015 Články

Jazzový večer pro zlínskou Charitu

Děkujeme paní ředitelce, děkujeme všem vyučujícím, děkujeme žákům, jejich rodičům, zkrátka všem, kteří žijí s hudbou, kterou své posluchače mimořádně obohacují a současně i nám fandí. Jste skvělí!

A co k již tradičnímu počinu, který v tomto roce přinesl zlínské Charitě částku 4000 korun, napsala ředitelka ZUŠ Zlín, Mgr. Martina Hniličková?: „Stalo se již tradicí, že koncem května, kdy fotíme naše absolventy na tablo a všichni se nervózně chystají k postupovým zkouškám, ukážeme také jinou tvář naší výuky – koncert věnovaný neklasické hudbě, kdy pod názvem jazzový večer se skrývají skladby popové, poprockové, rockové, swingové, jazzové a další styly moderní populární hudby. Často spolu vystupují žáci i jejich učitelé a výtěžek koncertu je věnován vždy Charitě Zlín.
Letos netradičně zahájil orchestr Gymnázia Zlín pod vedením L. Kovaříka. Poděkoval tak učitelům zušek, kteří své žáky (a zároveň studenty gymnázia) vedou a díky nimž orchestr se ctí zahrál Bugatti step. A pak začal pestrý kaleidoskop skladeb, kdy se střídali sólisté, orchestry, kapely, dua, kvarteta…publikum odměnilo každého vystupujícího bouřlivým potleskem a vyvolalo jej zpět na pódium. A všichni – na pódiu i v publiku - jsme vytvořili skvělou atmosféru, užili jsme si kvalitní výkony účinkujících.
Nestalo se mi, aby po našem koncertě přišlo za mnou tolik rodičů a poděkovali mi, že TO děláme dobře. Přála bych každému, aby odcházel z práce (či školy) s takovými povznášející pocity jako já – že naše vzdělávání má smysl a je kvalitní. To jsou ta učitelská pohlazení…“ 

Ing. Pavla Romaňáková, projektová manažerka Charity Zlín