Každým, byť sebemenším pohybem, můžete přispět na kompenzační pomůcky nejčastěji využívané těmi, kteří už sportovat nemohou. EPP pomahejpohybem.cz
28. prosince 2022 Články

Mobilní aplikace EPP od Skupiny ČEZ – Pomáhej pohybem je nástroj, díky kterému má uživatel možnost vlastním aktivním pohybem určovat, který záměr a v jaké výši má Nadace ČEZ finančně podpořit. Charita Zlín přichází s projektem Kompenzační pomůcky: "Z nadačního příspěvku pořídíme pomůcky denní potřeby, čímž navýšíme stávající kapacitu naší pomoci seniorům, osobám zdravotně znevýhodněným. Děkujeme, že můžeme pomáhat. Moc si toho vážíme."

• turistika • tanec • chůze s kočárkem • sáňky • invalidní vozík • hanbiking • běh • chůze • jízda na kole • bruslení • běžkování • lyžování • fotbal • hokej • a spousta dalšího •

Kompenzační pomůcky podporují tělesné schopnosti, nedostatečně fungující v důsledku nemoci, úrazu

• Účel projektu: Pomoc pečujícím rodinám a podpora nemohoucích, nesoběstačných osob.
  • Cílová skupina: rodiny s dítětem/dětmi, osoby se zdravotním postižením, osoby s kombinovaným postižením, senioři. Velmi často jde o osoby ve vyšším stupni bezmocnosti, případně osoby, kde je poskytována hospicová péče, které často nezískají pomůcku hrazenou z veřejného pojištění a současně ji ze svých finančních prostředků nemohou zakoupit.
  • Co se díky realizaci projektu změní: Nově pořízenými kompenzačními pomůckami a pomůckami denní potřeby dojde k navýšení kapacity materiální pomoci určené již uváděné cílové skupině, případně k nahrazení pomůcek stávajících, které jsou zastaralé.
  • Plán nákupu: Pomůcky typu chodítko vysoké, křeslo toaletní, matrace antidekubitní a zdravotní, postel polohovací, sedačka do vany otočná, vozík invalidní ...
  • Příspěvek od nadace: 100.000 Kč

Aplikace je ke stažení zdarma v App Store, nebo v Google Play. Registrace je možná přes e-mail, nebo Facebook. Uživatelé registrovaní přes Facebook se zobrazí v žebříčku přispěvatelů. Pomáhejte pohybem, který Vás baví, vybírat můžete z mnoha možností. Aplikace měří Vaši vzdálenost, čas, rychlost, energii a body. Své body můžete věnovat těm, kteří Vaši pomoc potřebují, a to ze seznamu projektů, které aplikace EPP nabízí. Zdroj: https://pomahejpohybem.cz/ K výběru je také projekt Charity Zlín!

Ing. Pavla  ROMAŇÁKOVÁ

Ing. Pavla ROMAŇÁKOVÁ