Střípky z pečovatelské služby

Charita Zlín, to je ruka podaná v nesnázích. Více jak třicet let
6. června 2022 Články

Charita Zlín, to je ruka podaná v nesnázích. Více jak třicet let

Charita Zlín 1991-2021. "Tak, jako je dobré se zastavit, pokud člověk dosáhne nějakého jubilea, tak to určitě není na škodu i při jubileu organizace. V minulém roce jsme si připomněli 30. výročí od ustanovení Charity Zlín otcem arcibiskupem. Bohužel díky covid-19 nebylo možné uspořádat žádnou společenskou akci, na které bychom toto výročí oslavili. Když jsme tedy nemohli oslavit 30. výročí, tak jsme se rozhodli, že oslavíme 30+1. výročí. V pátek, 3. června 2022, ve zlínském kostele Panny Marie Pomocnice křesťanů od půl šesté hudbou s Add Gospel a následnou mší svatou, celebrovanou vizovickým děkanem P. Vítem Hlavicou," přibližuje ředitel Vlastimil Vajďák.

"Odpočinout si od běžných starostí bylo příjemné," shodují se pečovatelky odměněné Zlínským krajem
6. května 2022 Články

Voucher odměna pro zaměstnance. Přesně takto byl pojmenová dopis statutární náměstkyně hejtmana Zlínského kraje, zaslaný před rokem poskytovatelům sociálních služeb. Bylo jím sděleno, že vedení kraje se rozhodlo poděkovat ´lidem v první linii´, kteří vynaložili zvýšené úsilí při zvládání pandemie nemoci covid-19, a to formou voucherů na pobyt v hromadném ubytovacím zařízení na území kraje. Odměnu získalo také jedenáct pracovnic Charitní pečovatelské služby Zlín.

„Neumím dost poděkovat za pomoc.“ Slova z dotazníkového šetření pečovatelské služby za rok 2021
24. března 2022 Články

Sociologická encyklopedie k dotazníkovému šetření, mimo jiné, uvádí, že je to jedna z technik terénního sběru informací, při které jsou potřebné informace od zkoumaných osob získány písemně, prostřednictvím tištěných otázek v dotazníku. Obecně dotazníkové šetření zjišťuje potřebné údaje zprostředkovaně, nedochází k přímé interakci mezi výzkumným pracovníkem a respondentem; je to technika vysoce formalizovaná a standardizovaná. Zdroj web encyklopedie.

Díky trpělivým a chápajícím pečovatelkám mohli manželé se třemi dětmi babičku dochovat doma
3. března 2022 Články

Vážené a milé pečovatelky zlínské Charity, dovolte nám upřímně poděkovat těm z vás, které jste se v průběhu zejména posledních tří let staraly o naši babičku. Prošli jsme společně s vámi covidem i posledními dny babiččina života. Zejména závěr jejího života vyžadoval váš individuální přístup, trpělivost a pochopení. To vše jsme u vás viděli. Vážíme si toho a děkujeme vám za to. Přejeme vám, ať vás práce baví a máte ji rády. Bez vás bychom to nezvládli! Jitka a Jiří Vlčkovi

Charita? To jsou děvčata, která dělají život nám, nemocným, lehčí a krásnější
11. února 2022 Články

Charita? To jsou děvčata, která dělají život nám, nemocným, lehčí a krásnější

Světový den nemocných, který každoročně připadá na 11. únor, vyhlásil papež Jan Pavel II. poprvé v roce 1992. Je to den, kdy je slaven svátek Panny Marie Lurdské. V Lurdech, na jihu Francie, se Panna Maria několikrát zjevila mladé Bernadetě s přáním, aby se lidé více modlili, především za obrácení od zla a za hříšníky. Vyzvala také dívku, aby v označeném místě vyhrabala holýma rukama hlínu, napila se a umyla. I když věděla, že studánka na daném místě nikdy nebyla, poslechla. Vytryskl zde léčivý pramen, k němuž se sjíždějí tisíce poutníků s touhou po uzdravení.

Prochladlý, viditelně zraněný muž, nebyl pečovatelce Janě lhostejný
4. února 2022 Články

Prochladlý, viditelně zraněný muž, nebyl pečovatelce Janě lhostejný

Nevšímavost, netečnost. K neštěstí druhých, vůči svému okolí. To je lhostejnost. Co za ní stojí, je otázkou. Ignorace všeho, povýšenost, zahleděnost sama do sebe. Nebo také strach, že něco je nad vlastní síly a raději se chovat jako člověk bez citu? Je na každém, aby se nad touto otázkou zamyslel a třeba si i sáhnul do vlastního svědomí. K tomu se nemusí uchýlit pečovatelka Jana, která ani na vteřinu nezaváhala a zajímala se o muže nejevícího známky dobré kondice.

Ocenění Charity Zlín ´Pracovník roku 2021´ pro paní Magdu
6. prosince 2021 Články

Ocenění Charity Zlín ´Pracovník roku 2021´ pro paní Magdu

Ruka podaná v nesnázích. To není pouze vize organizace. To je neměnný fakt, který ke zlínské Charitě neodmyslitelně patří. Protože každý pracovník je onou rukou podávanou člověku, který se ocitnul v pro něj nekomfortní životní situaci. Člověku, který na ni čeká, potřebuje ji, aby se o ni mohl opřít. I proto bylo před léty nastaveno, že nejen slova díků si zaslouží ti, kteří ruku podávají, tedy zaměstnanci Charity Zlín. Symbolem poděkování, věrnosti, profesionality a empatie, se stal objímací polštář.